iMacin käyttäminen näyttönä kohdenäyttötilan avulla

Kohdenäyttötilan avulla voit käyttää tuetun iMacin sisäistä näyttöä toisen Mac-tietokoneen ulkoisena näyttönä.

Tietoja kohdenäyttötilasta

Voit käyttää iMaciasi näyttönä liittämällä sen toiseen Maciin sopivalla kaapelilla (lue alta järjestelmävaatimukset). Paina sitten iMaciin liitetyssä näppäimistössä komento-F2. Kun haluat lopettaa, paina uudelleen komento-F2.

Järjestelmävaatimukset

Kohdenäyttötilan vaatimukset:

Seuraavassa on lueteltu kohdenäyttötilaa tukevat iMac-mallit, kyseisen mallin liittämiseen tarvittava kaapeli ja toisessa Macissa tarvittavan portin tyyppi.

iMac-mallit, joita voi
käyttää näyttönä

Tarvittava
kaapeli

Toisessa Macissa
tarvittava portti

iMac (27-tuumainen, loppuvuosi 2009)

Mini-DisplayPort–Mini-DisplayPort

Mini-DisplayPort tai Thunderbolt

iMac (27-tuumainen, vuoden 2010 puoliväli)

Mini-DisplayPort–Mini-DisplayPort

Mini-DisplayPort tai Thunderbolt

iMac (vuoden 2011 puoliväli – vuoden 2014 puoliväli)

Thunderbolt

Thunderbolt

iMacia (Retina 5K, 27-tuumainen, loppuvuosi 2014) ja sitä uudempia iMac-malleja ei voi käyttää näyttönä kohdenäyttötilassa.

Kohdenäyttötilan käyttäminen

Toimi näin, kun haluat aloittaa iMacisi käytön näyttönä:

1. Varmista, että Macisi on päällä ja että toisella Macilla on kirjauduttu macOS-käyttäjätilille.
  2. Liitä tietokoneet toisiinsa Mini-DisplayPort- tai Thunderbolt-kaapelilla.
  3. Paina komento-F2 sen iMacin näppäimistössä, jota haluat käyttää näyttönä.

Kun olet painanut komento-F2, iMacissa näkyy liitetyn Macin työpöytä.

Jos komento-F2 ei toimi

Jos iMacisi ei siirry kohdenäyttötilaan, kun painat komento-F2, tarkista seuraavat seikat:

• Varmista, että iMac, jota yrität käyttää näyttönä, tukee kohdenäyttötilaa
  • Kohdenäyttötila toimii vain silloin, kun ensisijaisella Macilla on kirjauduttu macOS-käyttäjätilille. Jos ensimmäinen Mac on esimerkiksi FileVaultin kirjautumisnäytössä, komento-F2-näppäinyhdistelmää painettaessa Mac ei ota kohdenäyttötilaa käyttöön. Sinun on ensin kirjauduttava Maciin (tarvittaessa tavallisessa näytössä), ennen kuin voit käyttää iMacia kohdenäyttötilassa.
  • Varmista, että painat komento-F2 näppäimistössä, joka on liitetty siihen iMaciin, jota haluat käyttää näyttönä.
  • Jos Näppäimistö-järjestelmäasetuksista on valittu Käytä F-näppäimiä normaaleina toimintonäppäiminä -valintaneliö, näppäinyhdistelmä on komento-Fn-F2.
  • Varmista, että Mini-DisplayPort- tai Thunderbolt-kaapeli on liitetty molempiin tietokoneisiin.
  • Jos olet kirjautuneena siihen iMaciin, jota haluat käyttää näyttönä, kokeile palata kirjautumisikkunaan kirjautumalla ulos. Paina sitten uudelleen komento-F2.
  • Joissakin vanhemmissa Applen näppäimistöissä ja muiden valmistajien näppäimistöissä ei ehkä ole mahdollista vaihtaa näyttötilaa komento-F2-näppäinyhdistelmällä. Jos näin käy, kytke kohdenäyttötila päälle ja pois päältä käyttämällä iMacin mukana toimitettua näppäimistöä.
  • Jos iMac on käynnistetty Windowsiin, se ei siirry kohdenäyttötilaan. Boot Camp ei tue kohdenäyttötilaa.

Poistuminen kohdenäyttötilasta

Voit poistua kohdenäyttötilasta painamalla iMacin näppäimistössä uudelleen komento-F2. iMac poistuu kohdenäyttötilasta myös jos irrotat tietokoneet yhdistävän kaapelin tai jos sammutat tai laitat nukkumaan jommankumman niistä.

Jos liitetty Mac menee nukkumaan, iMacin näyttö sammuu, kunnes herätät toisen tietokoneen tai kunnes poistat iMacin kohdenäyttötilasta.

Näytön asetukset

Kun iMac on kohdenäyttötilassa, voit säätää sen näytön kirkkautta liitetystä Macista käsin. Käytä liitetyn Macin Näytöt-paneelia tai liitetyn Macin näppäimistön kirkkaudensäätönäppäimiä.

Jos haluat, että liitetyn Macin ääni kuuluu iMacin sisäistä kaiuttimista, avaa Järjestelmäasetusten Äänet-paneeli ja valitse iMac. Voit myös käyttää liitetyn Macin ääni- ja medianäppäimiä äänenvoimakkuuden säätöön sekä iTunesin ja muun mediasisällön toiston hallintaan.

Usean näytön liittäminen

Voit käyttää useita iMac-tietokoneita näyttöinä, kunhan kukin niistä on liitetty suoraan tietokoneen Thunderbolt-porttiin Thunderbolt-kaapelilla. Jokainen näyttönä liittämäsi iMac lasketaan Macisi samanaikaisesti tukemien liitettyjen näyttöjen enimmäismäärään.

Älä liitä (ketjuta) kohdenäyttötilassa olevia iMac-tietokoneita toisiinsa. Kohdenäyttötilassa oleva iMac täytyy liittää suoraan sen Macin Mini-DisplayPort- tai Thunderbolt-porttiin, jonka näyttönä haluat sitä käyttää.

Ohjelmien käyttämien iMacissa

iMacissa auki olevat ohjelmat pysyvät auki ja käynnissä, kun iMac on kohdenäyttötilassa. Jos esimerkiksi aloitat musiikin toiston iMacin iTunesissa ja laitat kohdenäyttötilan päälle, iTunes ei keskeytä toistoa iMacissa.

Jos olet asettanut iMacin kirjautumaan ulos automaattisesti, ohjelmat keskeytetään tai suljetaan uloskirjautumisen yhteydessä. iMac kuitenkin pysyy kohdenäyttötilassa.

Laitteiden liittäminen Maciin

Kohdenäyttötilassa olevaan iMaciin liitetty Mac ei voi käyttää iMac-tietokoneen sisäistä kameraa tai USB-, Thunderbolt- tai FireWire-portteja tai niihin liitettyjä laitteita. Liitä ulkoinen laite suoraan siihen Maciin, jonka kanssa haluat käyttää sitä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.