AirPort-tukiasemat: Vierasverkko-ominaisuus

Tässä artikkelissa kerrotaan AirPort-tukiaseman vierasverkko-ominaisuudesta.

Vieraat voivat helposti käyttää Internet-yhteyttäsi ilman että joudut luovuttamaan salasanaasi tai päästämään heitä verkkosi muihin osiin. Otat vain käyttöön vierasverkko-ominaisuuden AirPort-työkalun avulla ja luot erillisen Wi-Fi-verkon vieraitasi varten. Voit luoda vierasverkon, jossa on eri salasana tai ei lainkaan salasanaa. Ensisijainen verkkosi, mukaan lukien tulostimesi, liitetyt levyt ja muut laitteet, pysyvät suojattuina.

Huomautukset

• Voit halutessasi suojata vierasverkon erillisellä salasanalla (WPA tai WPA2).
  • Kun luot vierasverkkoa, on hyvä antaa sille nimi, joka erottaa sen selkeästi ensisijaisesta Wi-Fi-verkosta.
  • Jos sinulla on useampi AirPort-tukiasema, yksi niistä täytyy määrittää ensisijaiseksi tukiasemaksi.
  • Valitse AirPort-työkalussa > Verkko-välilehti > Reitittimen tila ja aseta asetukseksi DHCP ja NAT (oletustila) ensisijaiselle tukiasemallesi. Valitse verkon muiden AirPort-tukiasemien kohdalla Pois (siltatila).
  • Pääsynhallintaluettelot (jos ne ovat käytössä) koskevat sekä ensisijaista Wi-Fi-verkkoa että vierasverkkoa. Jos pääsynhallintaluettelot ovat käytössä, vierasverkon asiakastietokoneet täytyy lisätä luetteloon, jotta ne voivat liittyä vierasverkkoon.