Tietoja suojauspäivityksestä 2015-003

Tässä asiakirjassa kerrotaan suojauspäivitys 2015-003:n turvallisuussisällöstä.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustolla.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE ID -tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

Suojauspäivitys 2015-003

• iCloudin avainnippu

Saatavuus: OS X Yosemite 10.10.2.

Vaikutus: Etuoikeutetussa verkkoasemassa ollut hyökkääjä saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia.

Kuvaus: Tietojen käsittelyssä iCloud-avainnipun palautuksen aikana oli useita puskurin ylivuotoja. Ongelmat on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistamista.

CVE-ID

CVE-2015-1065: NowSecuren Andrey Belenko

• IOSurface

Saatavuus: OS X Yosemite 10.10.2.

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: IOSurfacen tavassa käsitellä sarjoitettuja objekteja oli tyyppisekaannusongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla tyypin tarkistusta.

CVE-ID

CVE-2015-1061: Google Project Zeron Ian Beer

Huomautus: Suojauspäivitykseen 2015-003 sisältyy suojauspäivitys 2015-002:n sisältö. Lisätietoja on artikkelissa Tietoja suojauspäivityksestä 2015-002

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.