Tietoja Bluetooth-, Wi-Fi- ja mobiiliyhteydestä Apple Watchissa

Tässä artikkelissa kerrotaan Bluetooth- ja Wi-Fi-yhteyksien käytöstä Apple Watchissa ja siitä, miten kello käyttää molempia yhteyksiä. Lue myös, miten mobiilidataa käytetään Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) -mallissa sekä Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) -mallissa.

iPhone X:n Ohjauskeskus

Voit hyödyntää Apple Watchin kaikkia ominaisuuksia, kun otat Wi-Fin ja Bluetoothin käyttöön sen laiteparina olevassa iPhonessaAvaa Ohjauskeskus iPhonessa ja varmista sitten, että Wi-Fi  ja Bluetooth  ovat käytössä.

Apple Watchisi kommunikoi laiteparina olevan iPhonen kanssa Wi-Fin ja Bluetoothin avulla. Jos käytät mobiilidataa, Apple Watch voi myös pysyä yhteydessä mobiiliverkon välityksellä. Apple Watchisi vaihtaa näiden välillä älykkäästi valiten vahvimman yhteyden. Toimi seuraavasti:

• Kun iPhonesi on lähellä, Apple Watch käyttää Bluetoothia, mikä säästää virtaa.
  • Jos Bluetooth ei ole käytettävissä, Apple Watch yrittää käyttää Wi-Fiä. Esimerkiksi jos yhteensopiva Wi-Fi-verkko on käytettävissä eikä iPhone ole Bluetoothin kantaman alueella, Apple Watch käyttää Wi-Fiä.
  • Jos Bluetooth ja Wi-Fi eivät ole saatavilla ja käytössäsi on mobiilidatayhteys, sitä tukevat Apple Watchin Cellular-mallit voivat yhdistää mobiiliverkkoon.

Yhteensopivaan Wi-Fi-verkkoon yhdistäminen

Apple Watch voi muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoon seuraavissa tapauksissa:

• iPhone on muodostanut aiemmin yhteyden kyseiseen verkkoon ollessaan yhdistettynä Apple Watchiin Bluetoothin kautta.
  • Kyseessä on 802.11b/g/n-tekniikkaa käyttävä 2,4 GHz:n Wi-Fi-verkko.

Apple Watch ei esimerkiksi yhdistä 5 GHz:n Wi-Fi-verkkoon tai julkiseen verkkoon, joka edellyttää kirjautumista, tilausta tai profiilia. Kun Apple Watch yhdistää yhteensopivaan Wi-Fi-verkkoon iPhone-yhteytesi sijaan, Ohjauskeskukseen ilmestyy kuvake Wi-fi-kuvake.

Wi-Fi-verkon valitseminen

watchOS 5:ssä ja uudemmissa voit valita, mihin Wi-Fi-verkkoon Apple Watch yhdistää.

Wi-Fin ottaminen käyttöön ja pois käytöstä

1. Kosketa näytön alaosaa ja pidä sitä painettuna.
  2. Odota, kunnes Ohjauskeskus tulee näkyviin, ja pyyhkäise sitten ylöspäin.
  3. Napauta Wi-Fi-kuvake. Kuvake himmenee ja laitteesi poistuu kaikista verkoista, joihin olet yhteydessä.

Vain Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular)- ja Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) -mallien Wi-Fi-verkkoyhteys voidaan katkaista. Yhteyden katkaisemisen jälkeen Apple Watch muodostaa automaattisesti yhteyden Wi-Fi-verkkoon, johon yhteys katkaistiin, vain seuraavissa tilanteissa:

• Otat Wi-Fin käyttöön Ohjauskeskuksessa.
  • Kävelet tai ajat uuteen sijaintiin.
  • Kello on 5.00 paikallista aikaa.
  • Käynnistät laitteesi uudelleen.

Mobiiliverkon käyttö

Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) ja Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) voivat yhdistää mobiiliverkkoon. Mobiiliyhteyden avulla voit soittaa puheluita ja käyttää mobiilidataa tai appeja, kun iPhonesi tai Wi-Fi eivät ole käytettävissä. Lue, miten voit lisätä Apple Watchin mobiililiittymääsi.

Signaalin voimakkuuden tarkistaminen

1. Kosketa näytön alaosaa ja pidä sitä painettuna.
  2. Odota, kunnes Ohjauskeskus tulee näkyviin, ja pyyhkäise sitten ylöspäin.
  3. Tarkista Mobiiliverkon painike.

Apple Watchin Ohjauskeskus, jossa näkyy neljä vihreää pistettä.

Mobiiliverkon painike muuttuu vihreäksi, kun yhteys on muodostettu. Vihreät pisteet osoittavat signaalin voimakkuuden.

Apple Watchin Ohjauskeskus, josta näkyy, että laite on yhteydessä Wi-Fiin.

Mobiiliverkon painike muuttuu valkoiseksi, kun mobiilipalvelu on aktiivinen, mutta Apple Watch on yhdistetty iPhoneen tai Wi-Fi-verkkoon.

Mobiiliyhteyden ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Kosketa näytön alaosaa ja pidä sitä painettuna.
  2. Odota, kunnes Ohjauskeskus tulee näkyviin, ja pyyhkäise sitten ylöspäin.
  3. Napauta vihreä mobiiliverkon painike, ja poista sitten Mobiilidata käytöstä.

Jotkin apit eivät välttämättä päivity ilman yhteyttä iPhoneen.

iPhonen ja Apple Watchin välisen yhteyden tarkistaminen

• Tarkista kellotaulu. Jos näet kellotaulussa kuvakkeen punainen Ei yhteydessä -kuvake tai punainen x-kuvake, laite ei ole yhteydessä.
  • Tarkista Ohjauskeskus. Kosketa näytön alaosaa ja pidä sitä painettuna. Odota, että Ohjauskeskus tulee näkyviin, ja pyyhkäise sitten ylös. Jos näet kuvakkeen punainen Ei yhteydessä -kuvake tai punainen x-kuvake, laite ei ole yhteydessä.
  • Napauta iPhone-kuvake Ohjauskeskuksessa. Jos laitteet ovat yhdistettyinä, iPhonesta kuuluu merkkiääni.