Tietoja Bluetooth-, Wi-Fi- ja mobiiliyhteydestä Apple Watchissa

Tässä artikkelissa kerrotaan Bluetooth- ja Wi-Fi-yhteyksien käytöstä Apple Watchissa ja siitä, miten kello käyttää molempia yhteyksiä. Lisäksi saat tietoja mobiiliyhteyden käytöstä Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) -kellossa.

iPhonen Ohjauskeskus

Voit hyödyntää Apple Watchin kaikki ominaisuudet, kun otat Wi-Fin ja Bluetoothin käyttöön sen laiteparina olevassa iPhonessa. Avaa Ohjauskeskus pyyhkäisemällä iPhonen näytöllä ylöspäin. Varmista sitten, että Wi-Fi ja Bluetooth ovat käytössä.

Apple Watch kommunikoi parinaan olevan iPhonen kanssa Wi-Fin tai Bluetoothin kautta ja vaihtaa yhteyttä tarpeen mukaan:

• Kun iPhonesi on lähellä, Apple Watch käyttää Bluetoothia, mikä säästää virtaa.
  • Jos Bluetooth ei ole käytettävissä, Apple Watch yrittää käyttää Wi-Fiä. Esimerkiksi jos yhteensopiva Wi-Fi-verkko on käytettävissä eikä iPhone ole Bluetoothin kantaman alueella, Apple Watch käyttää Wi-Fiä.

Apple Watchin kanssa yhteensopiva Wi-Fi-verkko

Apple Watch voi muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoon seuraavissa tapauksissa:

• iPhone on muodostanut aiemmin yhteyden kyseiseen verkkoon ollessaan yhdistettynä Apple Watchiin Bluetoothin kautta.
  • Kyseessä on 802.11b/g/n-tekniikkaa käyttävä 2,4 GHz:n Wi-Fi-verkko.

Apple Watch ei esimerkiksi yhdistä 5 GHz:n Wi-Fi-verkkoon tai julkiseen verkkoon, joka edellyttää kirjautumista, tilausta tai profiilia. Kun Apple Watch muodostaa yhteyden yhteensopivaan Wi-Fi-verkkoon iPhonen yhteyden sijaan, Ohjauskeskuksessa näkyy Wi-Fi-kuvake.

Laitteiden välisen yhteyden tarkistaminen

Voit tarkistaa Apple Watchin ja iPhonen välisen yhteyden kahdella tavalla:

• Jos kellotaulussa on punainen Yhteys katkaistu -kuvake tai X-kuvake, yhteyttä ei ole.
  • Avaa Ohjauskeskus pyyhkäisemällä Apple Watchin näytöllä ylöspäin ja tarkista, onko laitteet yhdistetty. Voit myös napauttaa  iPhone-kuvake. Jos yhteys on muodostettu, iPhonesta pitäisi kuulua kilahdus.

Mobiiliverkon käyttö

Kun käytössä on Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) ja mobiiliverkkoyhteys, voit soittaa puheluja ja käyttää dataa tai appeja ilman iPhonea tai Wi-Fi-yhteyttä. Lue, miten voit lisätä Apple Watchin mobiilipalveluusi.

Voit katsoa signaalin voimakkuuden pyyhkäisemällä ylöspäin ja avaamalla Ohjauskeskuksen.

Mobiiliverkon painike muuttuu vihreäksi, kun yhteys on muodostettu. Vihreät pisteet osoittavat signaalin voimakkuuden.

Mobiiliverkon painike muuttuu valkoiseksi, kun mobiilipalvelu on aktiivinen, mutta Apple Watch on yhdistetty iPhoneen tai Wi-Fi-verkkoon.

Voit ottaa mobiiliverkon käyttöön tai poistaa sen käytöstä pyyhkäisemällä ylöspäin ja avaamalla Ohjauskeskuksen, napauttamalla vihreä mobiiliverkon painike ja poistamalla sitten Mobiilidata-asetuksen käytöstä.

Jotkin apit eivät välttämättä päivity ilman yhteyttä iPhoneen.

Katkaise Wi-Fi-yhteys Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) -mallissa.

Yhteys Wi-Fi-verkkoihin voidaan katkaista vain Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) -mallissa.

Avaa Ohjauskeskus pyyhkäisemällä näytöllä ylöspäin ja napauttamalla Wi-Fi-kuvaketta. Kuvake himmenee ja laitteesi poistuu kaikista verkoista, joihin olet yhteydessä. Yhteyden katkaisemisen jälkeen Apple Watch muodostaa automaattisesti yhteyden Wi-Fi-verkkoon, johon yhteys katkaistiin, vain seuraavissa tilanteissa:

• Otat Wi-Fin käyttöön Ohjauskeskuksessa.
  • Kävelet tai ajat uuteen sijaintiin.
  • Kello on 5.00 paikallista aikaa.
  • Käynnistät laitteesi uudelleen.