Virhe 0x80090318 yritettäessä avata iTunes Storea

Internet-liikennettä Windows-tietokoneissa tarkkaileva ohjelmisto saattaa olla ristiriidassa Apple-ohjelmiston (kuten iTunesin tai iCloudin Windows-version) kanssa.

Jos tietokoneessasi on Internet-liikennettä valvova ohjelmisto, saatat saada virheen 0x80090318, kun

• avaat iTunes Storen
  • päivität tai varmuuskopioit iOS-laitteita
  • käynnistät Apple Mobile Device -palvelun
  • kirjaudut sisään iCloudin Windows-versioon.

Tällainen ohjelmisto saattaa käyttää kerrostetun palvelun tarjoajaa, jonka avulla voit tunnistaa tietokoneeseen asennetun ohjelman. Internet-tietoliikennettä valvovat ohjelmistot saattavat olla asianmukaisia, kuten tietoturva- tai sisällönsuodatusohjelmistoja. Ne saattavat myös olla ei-toivottuja mainoksia lisääviä ohjelmia, joita kutsutaan joskus mainosohjelmiksi.

Muita merkkejä siitä, että tietokoneeseesi on ehkä asennettu ei-toivottuja ohjelmistoja, ovat esimerkiksi hakukoneen vaihtuminen ilman, että itse vaihdat sitä, tai selaimessa näkyvien ponnahdusmainosten määrän lisääntyminen. Seuraavien ohjeiden avulla voit tunnistaa ja poistaa tällaisen ohjelmiston.

Kerrostetun palvelun tarjoajan ohjelmiston tunnistaminen ja poistaminen

1. Lataa Autoruns for Windows Microsoftin sivustosta.
  2. Etsi tietokoneeltasi Autoruns.zip. Avaa pakattu kansio.
  3. Kun olet tutustunut sisältöön ja lisenssisopimukseen, vedä Autoruns.exe työpöydälle.
  4. Avaa Autoruns.exe.
  5. Avaa Winsock Providers -välilehti.
  6. Näkyviin tulee ohjelmistoluettelo, jonka yhdessä sarakkeessa on ohjelmiston julkaisijan nimi.
  7. Pyydä julkaisijaa auttamaan ohjelmistonsa ja Applen ohjelmiston välisen ristiriidan ratkaisemisessa (paitsi kun kyseessä on Bonjour, joka on Applen julkaisema ohjelmisto).
  8. Jos et tiedä ohjelmiston julkaisijaa, etsi sen tiedot.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.