Jos et pysty muodostamaan yhteyttä Magic Keyboardin, Magic Mousen tai Magic Trackpadin ja Macisi välille

Yritä ratkaista Magic-lisävarusteissa ilmenneet ongelmat toimimalla näiden ohjeiden mukaan.

Sammuta laite ja käynnistä se uudelleen

Magic Mousessa on kytkin laitteen pohjassa, kun taas Magic Keyboardissa ja Magic Trackpadissa on kytkin laitteen takareunassa. Kytke laite pois päältä liu’uttamalla kytkintä (vihreää ei näy) ja kytke sitten laite takaisin päälle liu’uttamalla kytkintä toiseen suuntaan (vihreä tulee näkyviin).

Applen vanhempien langattomien näppäimistöjen ja Magic Trackpad -mallien oikeassa sivussa on virtapainike. Pidä painiketta painettuna, kunnes laitteen päällä oleva vihreä merkkivalo sammuu, ja paina sitten painiketta uudelleen, kunnes näet vihreän merkkivalon syttyvän ja laitteen käynnistyvän.

Varmista, että Bluetooth on laitettu päälle

Valitse Mac-kannettavan sisäisellä ohjauslevyllä tai USB-hiirellä Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Bluetooth. Varmista, että Bluetooth on laitettu päälle.

Jos sinulla ei ole USB-hiirtä ja näppäimistö on yhdistetty, paina komento-välilyönti-näppäinyhdistelmää, kirjoita Spotlight-hakukenttään Bluetooth-tiedostonvaihto (Bluetooth File Exchange), paina rivinvaihtonäppäintä tai Enter-näppäintä ja ota Bluetooth käyttöön painamalla rivinvaihto- tai Enter-näppäintä.

Jos et vieläkään pysty ottamaan Bluetoothia käyttöön, käynnistä tietokone uudelleen ja yritä sitten ottaa Bluetooth uudelleen käyttöön.

Lightning-kaapelin liittäminen

Liitä langaton lisävaruste Lightning–USB-kaapelilla tai USB-C–Lightning-kaapelilla Maciin, odota 1 minuutti ja irrota sitten kaapeli. Tällöin lisävaruste liitetään Macin pariksi, ja sisäinen akku ladataan. Jos haluat tarkistaa lisälaitteen lataustason, klikkaa valikkorivin Ohjauskeskus-kuvakettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä ja klikkaa sitten Bluetooth.

Aiemmissa malleissa ei käytetä Lightning-kaapelia lataamiseen, vaan niissä on vaihdettavat paristot. Ota selvää, miten voit liittää nämä laitteet Macin pariksi.

Tarkista langattomien yhteyksien häiriöt

Jos langattoman lisävarusteen yhteys ei säily, se saattaa johtua muiden langattomien laitteiden aiheuttamista häiriöistä. Ota selvää, miten voit ratkaista langattomien yhteyksien häiriöiden aiheuttamat Wi-Fi- ja Bluetooth-ongelmat.