Jos Apple-näppäimistö ei toimi

Jos Apple-näppäimistön näppäimet eivät toimi odotetulla tavalla, näistä ohjeista voi olla apua.

Langatonta näppäimistöä koskevat ohjeet

Varmista ensin, että Bluetooth on päällä Macissasi. Suorita sitten seuraavat toimenpiteet näppäimistölle:

1. Varmista, että näppäimistösi virta on kytketty. Jos käytät Magic Keyboard- tai numeronäppäimistöllistä Magic Keyboard -näppäimistöä, laita se päälle liu’uttamalla sen takana olevaa virtakytkintä (vihreä kaistale näkyy, kun näppäimistö on päällä). Jos käytät Applen langatonta näppäimistöä (vuosi 2015 tai uudempi), paina sen oikeassa laidassa olevaa virtapainiketta. Näppäimistön oikeassa yläkulmassa oleva vihreä LED syttyy hetkeksi.
  2. Paina caps lock -näppäintä varmistaaksesi, että näppäimistö on yhdistetty tietokoneeseen. Jos yhteys on muodostettu, caps lock -näppäimen merkkivalo syttyy.
  3. Lue lisätietoja Applen langattomien laitteiden käyttöönotosta varmistaaksesi, että laite on määritetty oikein.
  4. Varmista, että näppäimistössä on virtaa. Tarkista akun varaus näytön ylälaidan Bluetooth-valikosta Bluetooth. Jos virta on vähissä, lataa Magic Keyboard- tai numeronäppäimistöllinen Magic Keyboard -näppäimistö tai vaihda Applen langattoman näppäimistön paristot.
  5. Tarkista näppäinten toiminta kirjoittamalla jossakin ohjelmassa, kuten Muistiinpanoissa tai TeXturissa.

Jos näppäimistö ei toimi Bluetoothin kautta suoritettuasi nämä toimenpiteet, se täytyy ehkä vaihtaa.

USB-näppäimistöä koskevat ohjeet

Tarkista ensin laitteesi USB-yhteys. Jos kyseisen sivun vinkeistä ei ole apua, kokeile seuraavia toimenpiteitä:

1. Irrota kaikki laitteet tietokoneesta, mukaan lukien hiiri, näppäimistö, tulostin, skanneri, kamera, iPod, ulkoinen kovalevy ja keskitin.
    Jotkin laitteet, kuten iPod, saattavat edellyttää toimenpiteitä, ennen kuin ne voi irrottaa turvallisesti.
  2. Liitä näppäimistö ja hiiri kunnolla takaisin tietokoneeseen. Varmista, että liitin on kokonaan portissa. (USB-liitin menee porttiin vain yhdellä tavalla, eikä se kiinnity kunnolla, jos yrität liittää sen ylösalaisin.)
    Jos käytät Magic Keyboard- tai numeronäppäimistöllistä Magic Keyboard -näppäimistöä, varmista lisäksi, että Lightning–USB-kaapeli on liitetty kunnolla näppäimistön takareunassa olevaan Lightning-porttiin.
  3. Jos näppäimet eivät edelleenkään toimi, liitä näppäimistö toiseen USB-porttiin. Kokeile kaikkia USB-portteja. Katso, syttyykö caps lock -näppäimen merkkivalo sitä painettaessa, ja yritä kirjoittaa jossakin ohjelmassa, kuten Muistiinpanoissa tai TeXturissa.
    Magic Keyboard- ja numeronäppäimistöllisessä Magic Keyboard -näppäimistössä käytetään Lightning–USB-kaapelia. Varmista, että käytät kaapelia, joka toimitettiin näppäimistön mukana, tai toimivaksi tietämääsi Lightning–USB-kaapelia. Testaa, johtuuko ongelma kaapelista, kokeilemalla toista Lightning–USB-kaapelia.

Muita vihjeitä USB-näppäimistöön liittyvien ongelmien korjaamiseksi:

Jos langattoman näppäimistön, USB-näppäimistön tai sisäisen näppäimistön jotkin näppäimet eivät toimi

Jos jotkin näppäimet toimivat ja toiset eivät, kokeile seuraavia toimenpiteitä.

Caps lock -näppäin

Caps lock -näppäin on suunniteltu tahattoman aktivoinnin välttämistä varten. Jos Caps lock -näppäin ei mene päälle lyhyellä napautuksella, pidä näppäintä painettuna yhden sekunnin ajan tai kunnes näppäimen vihreä merkkivalo syttyy. Voit laittaa Caps lock -näppäimen pois päältä samalla tavalla.

Tallennusvälineen poistonäppäin

Tallennusvälineen poistonäppäimessä  on pieni viive, jotta se ei mene päälle vahingossa. Pidä näppäintä painettuna, kunnes näyttöön ilmestyy Tallennusvälineen poisto -kuvake.

Muut näppäimet

Olet ehkä ottanut käyttöön asetuksen, joka muuttaa näppäimistön toimintatapaa. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja kokeile sitten seuraavia:

• Valitse Käyttöapu-ruudusta vasemmalta Puhe. Jos Puhu valittu teksti, kun näppäintä painetaan -asetus on valittuna, poista sen valinta tai valitse toinen näppäin klikkaamalla Vaihda näppäintä.
  • Valitse Käyttöapu-ruudusta Näppäimistö. Varmista, että hitaat näppäimet eivät ole käytössä. Jos asetus on käytössä, näppäintä täytyy painaa tavallista pidempään, ennen kuin järjestelmä tunnistaa sen.
  • Valitse Käyttöapu-ruudusta Hiiri ja ohjauslevy. Varmista, että Käytä näppäimiä hiirenä -asetus ei ole käytössä. Jos asetus on käytössä, numeronäppäimistön näppäinten painaminen liikuttaa osoitinta numeroiden kirjoittamisen sijaan.
  • Valitse Näppäimistö-ruudusta Syöttölähteet. Varmista, että oikea näppäimistöasettelu on valittuna.

Voit tarkastella näppäimistön tämänhetkistä asettelua myös Macin näytössä ja varmistaa, että käytät oikeaa asettelua:

1. Valitse Järjestelmäasetukset-kohdasta Näppäimistö ja sitten Näytä näppäimistö- ja emoji-ikkunat valikkorivillä.
  2. Valitse näppäimistökuvake  valikkoriviltä ja valitse näppäimistöikkunan näyttövaihtoehto. Näet näppäimistöstäsi kuvan, jossa painamasi näppäimet korostuvat.