iBooksin käyttäminen ePub-kirjojen vedostamiseen

iBooksin OS X Yosemite -version uuden vedostusominaisuuden avulla voit tarkastella ja käyttää ePub-kirjojasi Macilla ja iOS-laitteilla samaan tapaan kuin lukijat. Ominaisuuden avulla voit esikatsella kirjasi grafiikoita ja testata sen interaktiivista sisältöä, ennen kuin lähetät sen myyntiin iBooks Storeen.

ePubin valmisteleminen vedoksena lisäämistä varten

Ennen kuin luot ePub-vedoksen, varmista, että ePub on oikeassa muodossa (kansiona, ei yhdistettynä tiedostona). Voit selvittää asian klikkaamalla ePubia oikeanpuoleisella painikkeella ja tarkistamalla, näkyykö valikossa Näytä pakkauksen sisältö. Jos näkyy, voit luoda ePub-vedoksen. Jos ei, toimi seuraavasti:

1. Luo uusi kansio työpöydälle tai Finderissa.
  2. Avaa Pääte. Voit hakea sitä Spotlightissa tai siirtyä Finderissa kansioon Ohjelmat > Lisäohjelmat.
  3. Kirjoita Pääte-ikkunaan cd ja välilyönti.
  4. Vedä luomasi kansio Pääte-ikkunaan ja paina rivinvaihtonäppäintä.
  5. Kirjoita unzip ja välilyönti.
  6. Vedä ePub-tiedosto Pääte-ikkunaan ja paina rivinvaihtonäppäintä.
  7. Klikkaa luomaasi kansiota oikeanpuoleisella painikkeella ja valitse Näytä tietoja.
  8. Lisää Nimi ja laajennukset -kohdassa kansion nimen loppuun .epub.

ePub-vedoksen luominen ja lisääminen iBooks-kirjastoon

Voit luoda ePub-vedoksen käyttämällä iBooksin OS X Yosemite -version Lisävalinnat-valikkoa. Jos sitä ei näy, toimi seuraavasti:

1. Valitse iBooks-valikosta Asetukset.
  2. Klikkaa kohtaa Lisävalinnat ja valitse Ota Lisävalinnat-valikko käyttöön valikkorivillä.

Kun Lisävalinnat-valikko näkyy, toimi seuraavasti:

1. Valitse Lisävalinnat-valikosta Lisää ePub kirjastoon vedoksena…
  2. Valitse ePub-tiedosto avautuvassa valintaikkunassa.
  3. Klikkaa kohtaa Lisää ja etsi sitten ePub-vedoksesi iBooks-kirjastosta.

ePub-vedoksen synkronointi iOS-laitteiden kanssa

Kun olet luonut ePub-vedoksen, voit synkronoida sen iPhonen, iPadin ja iPod touchin kanssa. Näin voit tarkastella ja käyttää kirjaasi eri laitteilla. ePub-vedoksen synkronointiin tarvitaan iBooks laitteessa, jossa on iOS 8 tai uudempi.

1. Liitä laite Maciin.
  2. Avaa iBooks-ohjelma laitteessa.
  3. Avaa ePub-vedos iBooksissa Macissa.
  4. Klikkaa Macin ePubissa Laitteet ja valitse laitteet, joiden kanssa haluat synkronoida.

Kun olet synkronoinut ePub-vedoksen, siihen Macilla tekemäsi muutokset päivittyvät automaattisesti kaikkiin synkronoimiisi iOS-laitteisiin.

Lisätietoja

Lisätietoja interaktiivisten ePub-kirjojen luomisesta on opetusvideoissa.