Apple Watchin kalibrointi harjoittelu- ja aktiivisuustietojen tarkkuuden parantamiseksi

Voit kalibroida Apple Watchin matka-, vauhti- ja kalorimittausten tarkkuuden parantamiseksi. Kalibroimalla kellosi autat sitä myös oppimaan kuntotasosi ja askeleesi pituuden, mikä parantaa tarkkuutta, kun GPS on rajoitetusti tai ei lainkaan käytettävissä.

Järjestelmäpalvelut-näyttö iPhonessa

Asetusten tarkistaminen

Varmista, että Apple Watch pystyy hakemaan tarvitsemansa tiedot tarkistamalla nämä iPhonen asetukset:

1. Napauta Asetukset > Tietosuoja > Sijaintipalvelut.
  2. Varmista, että sijaintipalvelut ovat päällä.
  3. Selaa alas ja napauta Järjestelmäpalvelut.
  4. Varmista, että Liikekalibrointi ja etäisyys on laitettu päälle.
  5. Jatka alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Harjoittelu-appi – Ulkokävely

Kalibroi Apple Watch

1. Kun Apple Watch on ranteessasi, siirry selkeällä säällä ulos tasaiselle aukealle, jossa on hyvä GPS-signaali.
  2. Jos sinulla on Apple Watch Series 2 tai uudempi, tarvitset vain Apple Watchin. Jos sinulla on Apple Watch Series 1 tai vanhempi, ota iPhone mukaan GPS-toiminnon käyttöä varten. Pidä iPhonea kädessäsi tai laita se käsivarsikoteloon tai juoksuvyöhön.
  3. Avaa Harjoittelu-appi. Aloita napauttamalla Ulkokävely tai Ulkojuoksu. Voit asettaa tavoitteen ennen aloittamista napauttamalla pistekuvake.
  4. Kävele tai juokse normaalia vauhtia noin 20 minuutin ajan.

Jos et ehdi suorittaa harjoitusta yhdellä kertaa, voit jakaa 20 minuuttia usealle ulkona suoritettavalle Harjoittelu-sessiolle. Jos harjoittelet eri nopeuksilla, sinun täytyy suorittaa 20 minuutin kalibrointi kullakin kävely- tai juoksunopeudella.

Aina kun kävelet tai juokset ulkona edellä annettujen ohjeiden mukaan, Apple Watch jatkaa kiihtyvyysmittarin kalibrointia opettelemalla askeleesi pituuden eri nopeuksilla. Kalibrointi parantaa myös Harjoittelu-apin kalorilaskelmien sekä Aktiivisuus-apin kalori-, matka-, Liikkuminen- ja Liikunta-laskelmien tarkkuutta.

Harjoittelu- ja Aktiivisuus-tietojen tarkkuuksien parantaminen

Apple Watch käyttää muun muassa kulutettujen kaloreiden laskentaan omia tietojasi, kuten pituuttasi, painoasi, sukupuoltasi ja ikääsi. Lue ohjeet henkilökohtaisten tietojen päivittämiseen.

iPhonen Tietosuoja-näyttö

Kalibrointitietojen nollaaminen

Näin nollaat kalibrointitiedot:

1. Avaa iPhonessa Watch-appi.
  2. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja napauta sitten Tietosuoja > Nollaa kuntoilun kalibrointidata.