Apple Watchin pitäminen hyväksyttävien käyttölämpötilojen rajoissa

Tässä artikkelissa kerrotaan Apple Watchin sopivista käyttölämpötiloista. Lisäksi mukana on vinkkejä näiden lämpötilojen ylläpitämiseen ja laitteen käsittelemiseen turvallisesti.

Apple Watch toimii parhaiten, kun ympäristön lämpötila on 0–35 °C. Sitä tulee säilyttää –20…45 °C:n lämpötilassa. Apple Watchia ei esimerkiksi saa jättää suoraan auringonvaloon pitkäksi aikaa eikä autoon kuumana päivänä. Laitteen säilyttäminen ja käyttäminen muissa kuin suositelluissa lämpötiloissa saattaa lyhentää akun kestoa tai aiheuttaa muita vaurioita.

Lisätietoja Apple Watchin lämpötilan hallinnasta

Apple Watch säätelee sisäistä lämpötilaansa tarvittaessa. Tällöin saatat havaita seuraavia seikkoja:

• Latausaika saattaa pidentyä tai lataus saattaa pysähtyä.
  • Näyttö saattaa himmentyä.
  • Tiedonsiirto saattaa keskeytyä tai hidastua.
  • Apit saattavat sulkeutua.
  • Apple Watch Series 3:ssa (GPS + Cellular) ei välttämättä ole yhteyttä mobiiliverkkoon tai et ehkä pysty soittamaan puheluja tai vastaamaan puheluihin. Tässä tapauksessa Ohjauskeskuksen mobiilipainike näkyy punaisena. Normaalit mobiiliverkkotoiminnot palautuvat Apple Watchin jäähdyttyä. Voit kuitenkin soittaa hätäpuheluja.

Jos Apple Watch havaitsee normaalia korkeampia lämpötiloja, sen näytössä näkyy vain punainen lämpömittari ja aika. Toimi seuraavasti:

1. Jos laite on ranteessasi, sammuta se ja ota se pois ranteesta.
    Jos Apple Watch on latautumassa, poista se laturista.
  2. Siirrä Apple Watch viileämpään paikkaan ja anna sen viilentyä, ennen kuin laitat sen takaisin ranteeseen tai jatkat lataamista.
  3. Jos olet soittamassa puheluja Apple Watch Series 3:lla (GPS + Cellular) alueella, jossa on heikko matkapuhelinverkon signaali, siirry voimakkaamman signaalin alueelle.

Apple Watchin ja sen lisävarusteiden käsitteleminen turvallisesti

Apple Watch, sen virtalähde ja Apple Watchin magneettinen latauskaapeli ovat pintalämpötilaa koskevien soveltuvien standardien ja rajoitusten mukaisia. Myös näiden rajojen sisällä pitkäaikainen kontakti lämpimien pintojen kanssa saattaa aiheuttaa epämiellyttävän tunteen tai loukkaantumisen.

Seuraavassa on turvallisuusvinkkejä:

• Huomaa, että Apple Watch, sen virtalähde ja Apple Watchin magneettinen latauskaapeli lämpenevät ollessaan liitettynä virtalähteeseen.
  • Kun Apple Watch, Apple Watchin magneettinen latauskaapeli ja virtalähteet on liitetty verkkovirtaan, ne eivät saa olla pitkään ihoa vasten.
  • Apple Watch, sen virtalähde ja Apple Watchin magneettinen latauskaapeli tulee pitää hyvin tuuletetussa paikassa niiden latautuessa. Esimerkiksi jos nämä laitteet latautuvat tai jos ne on liitetty virtalähteeseen, niitä ei saa peittää.
  • Apple Watch Series 3:n (GPS + Cellular) mobiiliverkko-ominaisuuden käytön seurauksena laite saattaa tuntua lämpimältä.
  • Ota Apple Watch pois ranteesta, jos se tuntuu epämiellyttävän lämpimältä. Ole erityisen huolellinen, jos kykysi aistia lämpöä kehoa vasten on heikentynyt.

Apple Watch, sen virtalähde ja Apple Watchin magneettinen latauskaapeli ovat tietotekniikan laitteita koskevan standardin IEC 60950-1:2005+A1:2009+A2:2013 mukaisia. Tämä turvallisuusstandardi on käytössä monissa maissa ja monilla alueilla. Siihen viitataan esimerkiksi seuraavasti:

• UL 60950-1 Yhdysvalloissa
  • CSA 60950-01 Kanadassa
  • EN 60950- Euroopassa
  • AS/NZS 60950:1 Australiassa ja Uudessa-Seelannissa