Apple Watchin pitäminen hyväksyttävien käyttölämpötilojen rajoissa

Tässä artikkelissa kerrotaan Apple Watchin sopivista käyttölämpötiloista. Lue näiden lämpötilojen ylläpitämiseen ja laitteen turvalliseen käsittelemiseen liittyviä vinkkejä.

Apple Watch toimii parhaiten, kun ympäristön lämpötila on 0–35 °C. Sitä tulee säilyttää –20…45 °C:n lämpötilassa. Apple Watchia ei esimerkiksi saa jättää suoraan auringonvaloon pitkäksi aikaa eikä autoon kuumana päivänä. Laitteen säilyttäminen ja käyttäminen muissa kuin suositelluissa lämpötiloissa saattaa lyhentää akun kestoa tai aiheuttaa muita vaurioita.

Lisätietoja Apple Watchin lämpötilan hallinnasta

Apple Watch säätelee sisäistä lämpötilaansa tarvittaessa. Tällöin saatat havaita seuraavia seikkoja:

• Latausaika saattaa pidentyä tai lataus saattaa pysähtyä.
  • Näyttö saattaa himmentyä.
  • Tiedonsiirto saattaa keskeytyä tai hidastua.
  • Apit saattavat sulkeutua.
  • Apple Watchin mobiilimallit eivät ehkä pysty muodostamaan mobiiliyhteyttä tai et ehkä pysty soittamaan puheluja tai vastaamaan puheluihin. Tässä tapauksessa Ohjauskeskuksen mobiilipainike näkyy punaisena. Normaalit mobiiliverkkotoiminnot palautuvat Apple Watchin jäähdyttyä. Voit kuitenkin soittaa hätäpuheluja.
    Apple Watchin Ohjauskeskus.

Kellotaulu, jossa näkyy lämpömittarin kuvake ja aika.

Jos Apple Watch havaitsee normaalia korkeampia lämpötiloja, sen näytössä näkyy vain punainen lämpömittari ja aika.

Toimi seuraavasti:

1. Jos laite on ranteessasi, poista se. Jos Apple Watch on latautumassa, poista se laturista. Kello sammuu muutaman sekunnin kuluttua lämpömittarin näyttämisestä. Jos jätät kellon laturiin, kello ei sammu. Jos yrität laittaa kellon takaisin päälle, punainen lämpömittari tulee uudelleen näkyviin.
  2. Siirrä Apple Watch viileämpään paikkaan ja anna sen viilentyä, ennen kuin laitat sen takaisin ranteeseen tai jatkat lataamista. Kun kello on jäähtynyt, se käynnistyy automaattisesti.
  3. Jos olet soittamassa puheluja Apple Watchin mobiilimallilla alueella, jolla on heikko mobiiliverkon signaali, siirry voimakkaamman signaalin alueelle.

Apple Watchin ja sen lisävarusteiden käsitteleminen turvallisesti

Apple Watch, sen virtalähde ja Apple Watchin magneettinen latauskaapeli ovat pintalämpötilaa koskevien soveltuvien standardien ja rajoitusten mukaisia. Myös näiden rajojen sisällä pitkäaikainen kontakti lämpimien pintojen kanssa saattaa aiheuttaa epämiellyttävän tunteen tai loukkaantumisen.

Seuraavassa on turvallisuusvinkkejä:

• Huomaa, että Apple Watch, sen virtalähde ja Apple Watchin magneettinen latauskaapeli lämpenevät ollessaan liitettynä virtalähteeseen.
  • Kun Apple Watch, Apple Watchin magneettinen latauskaapeli ja virtalähteet on liitetty verkkovirtaan, ne eivät saa olla pitkään ihoa vasten.
  • Apple Watch, sen virtalähde ja Apple Watchin magneettinen latauskaapeli tulee pitää hyvin tuuletetussa paikassa niiden latautuessa. Esimerkiksi jos nämä laitteet latautuvat tai jos ne on liitetty virtalähteeseen, niitä ei saa peittää.
  • Apple Watchin mobiilimallit saattavat tuntua käytön aikana lämpimiltä.
  • Ota Apple Watch pois ranteesta, jos se tuntuu epämiellyttävän lämpimältä. Ole erityisen huolellinen, jos kykysi aistia lämpöä kehoa vasten on heikentynyt.

Apple Watch, sen virtalähde ja Apple Watchin magneettinen latauskaapeli ovat tietotekniikan laitteita koskevan standardin IEC 60950-1:2005+A1:2009+A2:2013 mukaisia. Tämä turvallisuusstandardi on käytössä monissa maissa ja monilla alueilla. Siihen viitataan esimerkiksi seuraavasti:

• UL 60950-1 Yhdysvalloissa
  • CSA 60950-01 Kanadassa
  • EN 60950-1 Euroopassa
  • AS/NZS 60950:1 Australiassa ja Uudessa-Seelannissa