Apple Payn käyttöönotto

Jos haluat ottaa Apple Payn käyttöön, lisää pankki-, luotto- tai prepaid-kortti iPhonen, Apple Watchin tai muun yhteensopivan laitteen Lompakko-appiin.

Jos haluat käyttää Apple Payta, tarvitset

Tarkista, tukeeko maasi/tai alueesi Apple Payta. Jos haluat tarkistaa, onko korttisi Apple Pay -yhteensopiva, ota yhteys kortin myöntäjään.

Pankki- tai luottokortin lisääminen iPhoneen

1. Avaa Lompakko-appi ja napauta Lisää-painiketta Lisää-painike.
    • Lisää uusi kortti napauttamalla Pankki- tai luottokortti.
    • Lisää aiemmin käyttämäsi kortti napauttamalla Edelliset kortit.
  2. Napauta Jatka.
  3. Lisää uusi kortti näytöllä annettujen ohjeiden mukaisesti.
  4. Vahvista tiedot pankilta tai kortin myöntäjältä. Sinua saatetaan pyytää antamaan lisätietoja tai lataamaan appi, ennen kuin voit käyttää korttia Apple Payssa.
  5. Jos sinulla on pariksi liitetty Apple Watch, voit lisätä kortin myös siihen.

Ehdot täyttävät korttien myöntäjät voivat myös sallia tilisi yhdistämisen, jotta voit tarkastella tapahtumatietoja ja tilitietoja Lompakko-apissa. Lue, miten voit yhdistää tilisi Lompakko-appiin.

Jos haluat poistaa kortin Edelliset kortit ‑näytöstä, napauta Muokkaa > poistopainike  > Poista. Vahvista sitten poistaminen napauttamalla Poista kortti. Tämä poistaa kortin kaikista laitteistasi.

Pankki- tai luottokortin lisääminen Apple Watchiin

1. Avaa yhdistetyssä iPhonessa Apple Watch -appi.
  2. Napauta Oma Apple Watch -välilehdeltä Lompakko ja Apple Pay.
  3. Napauta Lisää kortti.
    • Lisää uusi kortti napauttamalla Pankki- tai luottokortti.
    • Lisää aiemmin käyttämäsi kortti napauttamalla Edellinen kortti.
  4. Napauta Jatka.
  5. Lisää kortti näytöllä annettujen ohjeiden mukaisesti.
  6. Vahvista tarvittaessa tiedot pankilta tai kortin myöntäjältä. Sinua saatetaan pyytää antamaan lisätietoja tai lataamaan appi, ennen kuin voit käyttää korttia Apple Payssa.

Pankki- tai luottokortin lisääminen Apple Payhin Macissa, iPadissa ja Apple Vision Prossa

1. Avaa laitteesta Lompakko ja Apple Pay ‑asetukset.
    • Valitse Touch ID:llä varustetusta Mac-mallista Järjestelmäasetukset > Lompakko ja Apple Pay.
    • Valitse iPadista tai Vision Prosta Asetukset > Lompakko ja Apple Pay.
  2. Valitse Lisää kortti.3,4
  3. Lisää kortti näytöllä annettujen ohjeiden mukaisesti.
  4. Vahvista tiedot pankilta tai kortin myöntäjältä. Sinulta saatetaan pyytää tietoja.

Mac-malleissa, joissa ei ole Touch ID:tä, oston voi suorittaa loppuun Apple Paylla soveltuvalla iPhonella tai Apple Watchilla: valitse iPhonessa Asetukset > Lompakko ja Apple Pay ja ota käyttöön Salli maksut Macilla.

Jos pankki- tai luottokortin lisääminen Lompakko-appiin ei onnistu

1. Muista kirjautua iCloudiin kaikissa laitteissasi. Joudut määrittämään Face ID:n, Touch ID:n tai pääsykoodin iOS-laitteessasi. Sinun täytyy ottaa pääsykoodi käyttöön Apple Watchissa. Jos kirjaudut ulos iCloudista tai poistat pääsykoodin, kaikki luotto-, pankki-, prepaid-, matka- ja opiskelijakortit poistetaan kyseisestä laitteesta.

2. Jos olet alle 13-vuotias, Apple Pay ei ole käytettävissä, etkä voi lisätä korttia Lompakko-appiin. Ikä vaihtelee maa- tai aluekohtaisesti.

3. Manner-Kiinassa Apple Payta voi käyttää verkossa Safarilla vain soveltuvissa iPhone- ja iPad-malleissa, joissa on iOS 11.2 tai uudempi. Alankomaissa Apple Payta voi käyttää verkossa vain yhteensopivilla iPhone- tai iPad-malleilla.

4. Italiassa et voi lisätä Maestro-kortteja iPadilla tai Macilla. Australiassa et voi lisätä eftpos-kortteja iPadilla tai Macilla. Alankomaissa voi lisätä Maestro-kortteja kaikkiin yhteensopiviin laitteisiin paitsi Maciin.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.