Apple Payn käyttöönotto

Jos haluat ottaa Apple Payn käyttöön, lisää luotto-, pankki- tai prepaid-kortti iPhonen, Apple Watchin tai muun yhteensopivan laitteen Wallet-appiin.

Jos haluat käyttää Apple Payta, tarvitset

Tarkista, tukeeko maasi/tai alueesi Apple Payta. Jos haluat tarkistaa, onko korttisi Apple Pay -yhteensopiva, ota yhteyttä kortin myöntäjään.

Kortin lisääminen Apple Payhin iPhonessa

Lisää uusi pankki- tai luottokortti Wallet-appiin tai lisää aiemmin laitteella käyttämäsi ja Apple ID:hesi yhdistetty kortti.

Uuden kortin lisääminen iPhonella

1. Avaa Wallet-appi ja napauta Lisää-painiketta Lisää-painike.
  2. Napauta Pankkikortti tai Luottokortti.
  3. Napauta Jatka.
  4. Lisää uusi kortti näytöllä annettujen ohjeiden mukaisesti. Valitse pyydettäessä pankkisi tai korttisi myöntäjä listasta tai etsi se hakupalkin avulla.
  5. Vahvista tiedot pankilta tai kortin myöntäjältä. Pankki tai kortin myöntäjä saattaa pyytää sinua antamaan lisätietoa tai lataamaan apin, ennen kuin voit käyttää korttia Apple Payssa.
  6. Jos olet yhdistänyt Apple Watchin, voit lisätä kortin myös siihen.

Aiempien korttien lisääminen iPhonella

1. Avaa Wallet-appi ja napauta Lisää-painiketta Lisää-painike.
  2. Näet aiemmin Wallet-appiin lisätyt kortit napauttamalla Edelliset kortit.
  3. Valitse lisättävät kortit ja napauta sitten Jatka.
  4. Lisää kortti näytöllä annettujen ohjeiden mukaisesti.
  5. Vahvista tarvittaessa tiedot pankilta tai kortin myöntäjältä. Pankki tai kortin myöntäjä saattaa pyytää sinua antamaan lisätietoa tai lataamaan apin, ennen kuin voit käyttää korttia Apple Payssa.
  6. Jos olet yhdistänyt Apple Watchin, voit lisätä kortin myös siihen.

Lue ohjeet siihen, miten toimia, jos et pysty lisäämään korttia Wallet-appiin.

Kun olet lisännyt kortin, voit aloittaa Apple Payn käytön.

Jos haluat poistaa kortin Edelliset kortit -näytöstä, napauta Muokkaa > Poista-painike  > Poista. Vahvista sitten poistaminen napauttamalla Poista kortti. Tämä poistaa kortin kaikista laitteistasi.

Kortin lisääminen Apple Payhin Apple Watchissa

Voit lisätä uuden pankki- tai luottokortin Wallet-appiin tai lisätä aiemmin laitteella käyttämäsi ja Apple ID:hesi yhdistetyn kortin suoraan Apple Watchissa. Voit myös lisätä kortin yhdistetyn iPhonen Apple Watch -apilla.

Kortin lisääminen Apple Payhin Apple Watchissa

1. Avaa Apple Watchin Wallet-appi.
  2. Vieritä alas ja napauta Lisää kortti.
  3. Lisää uusi kortti napauttamalla Pankkikortti tai Luottokortti. Jos haluat valita aiemmin Wallet-appiin lisätyn kortin, napauta Edellinen kortti.
  4. Napauta Jatka.
  5. Anna kortin tiedot ja lisää kortti näytöllä annettujen ohjeiden mukaisesti.
  6. Vahvista tarvittaessa tiedot pankilta tai kortin myöntäjältä yhdistetyn iPhonen Apple Watch -apilla. Pankki tai kortin myöntäjä saattaa pyytää sinua antamaan lisätietoa tai lataamaan apin, ennen kuin voit käyttää korttia Apple Payssa.

Apple Watchit, joita hallitaan perhejaon käyttöönotolla, eivät ehkä voi lisätä kortteja suoraan Apple Watchissa.

Kortin lisääminen Apple Payhin yhdistetyn iPhonen Apple Watch -apilla

1. Avaa yhdistetyssä iPhonessa Apple Watch -appi.
  2. Siirry Oma Apple Watch -välilehteen ja napauta Wallet ja Apple Pay.
  3. Napauta Lisää kortti.
  4. Lisää uusi kortti napauttamalla Pankkikortti tai Luottokortti. Jos haluat valita aiemmin Wallet-appiin lisätyn kortin, napauta Edellinen kortti.
  5. Napauta Jatka.
  6. Lisää kortti näytöllä annettujen ohjeiden mukaisesti.
  7. Vahvista tarvittaessa tiedot pankilta tai kortin myöntäjältä. Pankki tai kortin myöntäjä saattaa pyytää sinua antamaan lisätietoa tai lataamaan apin, ennen kuin voit käyttää korttia Apple Payssa.

Lue ohjeet siihen, miten toimia, jos et pysty lisäämään korttia Wallet-appiin.

Kun olet lisännyt kortin, voit aloittaa Apple Payn käytön.

Kortin lisääminen Apple Payhin Macilla tai iPadilla

1. Avaa Wallet-asetukset laitteessasi.
    • Valitse Mac-mallissa, jossa on Touch ID, Järjestelmäasetukset > Wallet ja Apple Pay.
    • Valitse iPadissa Asetukset > Wallet ja Apple Pay.
  2. Napauta Lisää kortti.3,4
  3. Lisää kortti näytöllä annettujen ohjeiden mukaisesti.
  4. Vahvista tiedot pankilta tai kortin myöntäjältä. Pankki tai kortin myöntäjä saattaa pyytää lisätietoja.

Lue ohjeet siihen, miten toimia, jos et pysty lisäämään korttia Wallet-appiin.

Kun olet lisännyt kortin, voit aloittaa Apple Payn käytön.

Mac-malleissa, joissa ei ole Touch ID:tä, oston voi suorittaa loppuun Apple Paylla soveltuvalla iPhonella tai Apple Watchilla: valitse iPhonessa Asetukset > Wallet ja Apple Pay ja ota käyttöön Salli maksut Macilla.

1. Muista kirjautua iCloudiin kaikissa laitteissasi. Joudut määrittämään Face ID:n, Touch ID:n tai pääsykoodin iOS-laitteessasi. Sinun pitää ottaa pääsykoodi käyttöön Apple Watchissa. Jos kirjaudut ulos iCloudista tai poistat pääsykoodin, kaikki luotto-, pankki-, prepaid-, matka- ja opiskelijakortit poistetaan kyseisestä laitteesta.
  2. Jos olet alle 13-vuotias, Apple Pay ei ole käytettävissä, etkä voi lisätä korttia Wallet-appiin. Ikä vaihtelee maa- tai aluekohtaisesti.
  3. Manner-Kiinassa Apple Payta voi käyttää verkossa Safarilla vain soveltuvissa iPhone- ja iPad-malleissa, joissa on iOS 11.2 tai uudempi. Alankomaissa Apple Payta voi käyttää verkossa vain yhteensopivilla iPhone- tai iPad-malleilla.
  4. Italiassa et voi lisätä Maestro-kortteja iPadilla tai Macilla. Australiassa et voi lisätä eftpos-kortteja iPadilla tai Macilla. Alankomaissa voi lisätä Maestro-kortteja kaikkiin yhteensopiviin laitteisiin paitsi Maciin.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.