Apple Payn käyttöönotto

Aloita lisäämällä luotto-, pankki- tai prepaid-korttisi iPhoneen, iPadiin, Apple Watchiin tai Maciin.

Tarvitset Apple Payn käyttöön tuetuilla alueilla seuraavat:

Jos haluat käyttää Apple Payta useammalla kuin yhdellä laitteella, sinun pitää lisätä kortti jokaiseen laitteeseen. Aloita valitsemalla laitteesi alta. Kun olet ottanut Apple Payn käyttöön iPhonessa tai Apple Watchissa, voit käyttää kortteja verkossa Safarilla3 joissakin Mac-malleissa, kun olet kirjautuneena iCloudiin. Apple Watch Series 3:ssa ja uudemmissa, iPhone 8:ssa sekä iPhone 8 Plussassa ja uudemmissa laitteeseen voi lisätä enintään 12 korttia. Vanhemmissa malleissa laitteeseen voi lisätä enintään kahdeksan korttia.

Apple Card4 lisätään automaattisesti Walletin ja Safarin automaattiseen täyttöön laitteessa, jota olet käyttänyt Apple Cardin hakemiseen. Lue, miten Apple Card lisätään iPadiin, Apple Watchiin tai Mac-malliin, jossa on Touch ID.

Yhdysvalloissa voit myös lähettää ja vastaanottaa rahaa ystävien ja perheenjäsenten kesken Apple Paylla ja käyttää Apple Cashia iPhonessa, iPadissa tai Apple Watchissa.Voit myös suorittaa maksuja osallistuville yrityksille iPhonen, iPadin tai iPod touchin yrityschatissa.

Tietyissä maissa ja tietyillä alueilla voit myös lisätä etukortteja, tarkastuskortteja, elokuvalippuja, kuponkeja, kanta-asiakaskortteja sekä opiskelijakortteja Walletiin. Hanki ohjeita korttisi lisäämiseksi Walletiin.

Kortin lisääminen iPhoneen

1. Siirry Walletiin ja napauta lisää-painike.
  2. Lisää uusi kortti noudattamalla ohjeita. Katso esittely, niin näet, miten se tehdään. Jos sinua pyydetään lisäämään Apple ID:n kanssa käyttämäsi kortti, joidenkin muiden laitteiden kortteja tai aiemmin poistamiasi kortteja, valitse ne ja anna niiden turvakoodit. Sinun pitää ehkä ladata pankkisi tai kortinmyöntäjäsi appi, jotta voit lisätä kortteja Walletiin. Manner-Kiinassa sinun on mahdollisesti luotava tai päivitettävä 6-numeroinen pääsykoodi.
  3. Napauta Seuraava. Pankki tai kortinmyöntäjä varmistaa tietosi ja päättää, voitko käyttää korttiasi Apple Payn kanssa. Jos pankki tai myöntäjä tarvitsee lisätietoja kortin varmistusta varten, he kysyvät sitä. Kun olet saanut tiedot, palaa Walletiin ja napauta korttiasi.
  4. Kun pankki tai myöntäjä on varmistanut korttisi, napauta Seuraava. Aloita sitten Apple Payn käyttö.

Hanki ohjeita korttisi lisäämiseksi Walletiin.

Kortin lisääminen iPadiin

1. Valitse Asetukset > Wallet ja Apple Pay.
  2. Napauta Lisää kortti.6
  3. Lisää uusi kortti noudattamalla ohjeita. Jos sinua pyydetään lisäämään Apple ID:n kanssa käyttämäsi kortti, joidenkin muiden laitteiden kortteja tai aiemmin poistamiasi kortteja, valitse ne ja anna niiden turvakoodit.
  4. Napauta Seuraava. Pankki tai kortinmyöntäjä varmistaa tietosi ja päättää, voitko käyttää korttiasi Apple Payn kanssa. Jos pankki tai myöntäjä tarvitsee lisätietoja kortin varmistusta varten, he kysyvät sitä. Kun olet saanut tiedot, palaa kohtaan Asetukset > Wallet ja Apple Pay ja napauta korttiasi.
  5. Kun pankki tai myöntäjä on varmistanut korttisi, napauta Seuraava. Aloita sitten Apple Payn käyttö.

Lue lisää Apple Cardin lisäämisestä iPadin Walletiin.4

Voit selvittää myös, mitä voit tehdä, jos kortin lisääminen Walletiin ei onnistu.

Kortin lisääminen Apple Watchiin

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessa ja siirry Oma Apple Watch -välilehteen. Jos sinulla on useita kelloja, valitse niistä yksi.
  2. Napauta Wallet ja Apple Pay.
  3. Lisää kortti noudattamalla ohjeita.6 Voit lisätä uuden kortin napauttamalla Lisää kortti. Jos sinua pyydetään lisäämään Apple ID:n kanssa käyttämäsi kortti, joidenkin muiden laitteiden kortteja tai aiemmin poistamiasi kortteja, valitse ne ja anna niiden turvakoodit. Manner-Kiinassa sinun on mahdollisesti luotava tai päivitettävä 6-numeroinen pääsykoodi.
  4. Napauta Seuraava. Pankki tai kortinmyöntäjä varmistaa tietosi ja päättää, voitko käyttää korttiasi Apple Payn kanssa. Jos pankki tai myöntäjä tarvitsee lisätietoja kortin varmistusta varten, he kysyvät sitä. Kun olet saanut tiedot, palaa kohtaan Wallet ja Apple Pay ja napauta korttiasi.
  5. Kun pankki tai myöntäjä on varmistanut korttisi, napauta Seuraava. Aloita sitten Apple Payn käyttö.

Lue lisää Apple Cardin lisäämisestä Apple Watchin Walletiin.4

Voit selvittää myös, mitä voit tehdä, jos kortin lisääminen Walletiin ei onnistu.

Kortin lisääminen Maciin

Kortin lisääminen Apple Payhin Macissa

Kortin lisääminen Apple Payhin edellyttää, että sinulla on Mac-malli, jossa on Touch ID. Mac-malleissa, joissa ei ole sisäänrakennettua Touch ID:tä, oston voi suorittaa loppuun Apple Paylla soveltuvalla iPhonella tai Apple Watchilla: Valitse iPhonessa Asetukset > Wallet ja Apple Pay ja ota käyttöön Salli maksut Macilla.

Kortin lisääminen Mac-malliin, jossa on Touch ID:

1. Valitse Mac-mallissa, jossa on Touch ID, Järjestelmäasetukset > Wallet ja Apple Pay.
  2. Napauta Lisää kortti.3,6
  3. Lisää uusi kortti noudattamalla ohjeita. Jos sinua pyydetään lisäämään Apple ID:n kanssa käyttämäsi kortti, syötä vain sen turvakoodi.
  4. Napauta Seuraava. Pankki tai kortinmyöntäjä varmistaa tietosi ja päättää, voitko lisätä korttisi Apple Payhin. Jos pankki tai myöntäjä tarvitsee lisätietoja kortin varmistusta varten, he kysyvät sitä. Kun olet saanut tiedot, palaa kohtaan Järjestelmäasetukset > Wallet ja Apple Pay ja napauta korttiasi.
  5. Kun pankki tai myöntäjä on varmistanut korttisi, napauta Seuraava. Aloita sitten Apple Payn käyttö.

Lue lisää Apple Cardin lisäämisestä Macin Walletiin.4

Voit selvittää myös, mitä voit tehdä, jos kortin lisääminen Walletiin ei onnistu.

Henkilöiden väliset Apple Pay- ja Apple Cash -maksut eivät ole saatavilla macOS:ssä.

Mitä seuraavaksi?

Kun olet lisännyt korttisi kaikkiin laitteisiisi, voit aloittaa Apple Payn käytön:

1. Muista kirjautua iCloudiin kaikissa laitteissasi. Joudut määrittämään Face ID:n, Touch ID:n tai pääsykoodin iOS-laitteessasi. Sinun pitää ottaa pääsykoodi käyttöön Apple Watchissa. Jos kirjaudut ulos iCloudista tai poistat pääsykoodin, kaikki luotto-, pankki-, prepaid-, matka- ja opiskelijakortit poistetaan kyseisestä laitteesta.
  2. Jos olet alle 13-vuotias, Apple Pay ei ole käytettävissä, etkä voi lisätä korttia Wallet-appiin. Ikä vaihtelee maa- tai aluekohtaisesti.
  3. Manner-Kiinassa Apple Payta voi käyttää verkossa Safarilla vain soveltuvissa iPhone- ja iPad-malleissa, joissa on iOS 11.2 tai uudempi. Alankomaissa Apple Payta voi käyttää verkossa vain yhteensopivilla iPhone- tai iPad-malleilla.
  4. Apple Cardin myöntäjä on Goldman Sachs Bank, USA (Salt Lake Cityn toimipaikka). Apple Card on käytettävissä vain Yhdysvalloissa.
  5. Rahan lähettäminen ja vastaanottaminen Apple Paylla ja Apple Cash -kortilla ovat Green Dot Bankin (FDIC:n jäsen) tarjoamia palveluja. Apple Cash on käytettävissä vain Yhdysvalloissa. Jos olet alle 18-vuotias, perheesi järjestäjä voi ottaa sinulle käyttöön Apple Cashin osana Apple Cash -perhettä. Voit sen jälkeen lähettää ja vastaanottaa rahaa Apple Paylla. Lue lisätietoja ehdoista.
  6. Italiassa Maestro-kortteja ei voi lisätä iPadiin tai Maciin. Australiassa et voi lisätä eftpos-kortteja iPadiin tai Mac-malliin, jossa on Touch ID. Alankomaissa voi lisätä Maestro-kortteja kaikkiin yhteensopiviin laitteisiin paitsi Maciin.
  7. Japanissa voit myös lisätä Suica- tai PASMO-kortin Apple Payhin. Manner-Kiinassa voi lisätä matkakortteja Apple Payhin. Selvitä, mitkä iPhone- ja Apple Watch -mallit ovat yhteensopivia Suica- tai PASMO-käyttöön Japanissa ja julkisessa liikenteessä maksamiseen Manner-Kiinassa.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.