Apple Payn käyttöönotto

Aloita lisäämällä luotto-, pankki- tai prepaid-korttisi iPhoneen, iPadiin, Apple Watchiin tai Maciin.

Tarvitset Apple Payn käyttöön tuetuilla alueilla seuraavat:

Jos haluat käyttää Apple Payta useammalla kuin yhdellä laitteella, sinun pitää lisätä kortti jokaiseen laitteeseen. Aloita valitsemalla laitteesi alta. Kun olet ottanut Apple Payn käyttöön iPhonessa tai Apple Watchissa, voit käyttää kortteja verkossa Safarilla3 joissakin Mac-malleissa, kun olet kirjautuneena iCloudiin. Apple Watch Series 3:ssa ja uudemmissa, iPhone 8:ssa sekä iPhone 8 Plusissa ja uudemmissa laitteeseen voi lisätä enintään 12 korttia. Vanhemmissa malleissa laitteeseen voi lisätä enintään kahdeksan korttia.

Yhdysvalloissa voi myös lähettää ja vastaanottaa rahaa ystävien ja perheenjäsenten kesken Apple Paylla sekä käyttää Apple Pay Cashia iPhonessa, iPadissa ja Apple Watchissa.Voit myös suorittaa maksuja osallistuville yrityksille iPhonen, iPadin tai iPod touchin yrityschatissa.

Tietyissä maissa ja tietyillä alueilla voit myös lisätä etukortteja, tarkastuskortteja, elokuvalippuja, kuponkeja, kanta-asiakaskortteja sekä opiskelijakortteja Walletiin. Hanki ohjeita korttisi lisäämiseksi Walletiin.

iPhonen Wallet-appi

Kortin lisääminen iPhoneen

1. Siirry Walletiin ja napauta Plus-kuvake.
  2. Lisää uusi kortti noudattamalla ohjeita. Katso esittely, niin näet, miten se tehdään. Jos sinua pyydetään lisäämään iTunesissa käyttämäsi kortti, joidenkin muiden laitteiden kortteja tai aiemmin poistamiasi kortteja, valitse ne ja anna niiden turvakoodit.
  3. Napauta Seuraava. Pankki tai kortinmyöntäjä varmistaa tietosi ja päättää, voitko käyttää korttiasi Apple Payn kanssa. Jos pankki tai myöntäjä tarvitsee lisätietoja kortin varmistusta varten, he kysyvät sitä. Kun olet saanut tiedot, palaa Walletiin ja napauta korttiasi.
  4. Kun pankki tai myöntäjä on varmistanut korttisi, napauta Seuraava. Aloita sitten Apple Payn käyttö.

Hanki ohjeita korttisi lisäämiseksi Walletiin.

Kortin lisääminen iPadiin

1. Valitse Asetukset > Wallet ja Apple Pay.
  2. Napauta Lisää luotto- tai pankkikortti.4
  3. Lisää uusi kortti noudattamalla ohjeita. Jos sinua pyydetään lisäämään iTunesissa käyttämäsi kortti, joidenkin muiden laitteiden kortteja tai aiemmin poistamiasi kortteja, valitse ne ja anna niiden turvakoodit.
  4. Napauta Seuraava. Pankki tai kortinmyöntäjä varmistaa tietosi ja päättää, voitko käyttää korttiasi Apple Payn kanssa. Jos pankki tai myöntäjä tarvitsee lisätietoja kortin varmistusta varten, he kysyvät sitä. Kun olet saanut tiedot, palaa kohtaan Asetukset > Wallet ja Apple Pay ja napauta korttiasi.
  5. Kun pankki tai myöntäjä on varmistanut korttisi, napauta Seuraava. Aloita sitten Apple Payn käyttö.

Hanki ohjeita korttisi lisäämiseksi Walletiin.

Kortin lisääminen Apple Watchin Wallet ja Apple Pay -kohtaan

Kortin lisääminen Apple Watchiin

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessa ja siirry Oma Apple Watch -välilehteen. Jos sinulla on useita kelloja, valitse niistä yksi.
  2. Napauta Wallet ja Apple Pay.
  3. Lisää kortti noudattamalla ohjeita.4 Voit lisätä uuden kortin napauttamalla Lisää luotto- tai pankkikortti. Jos sinua pyydetään lisäämään iTunesissa käyttämäsi kortti, joidenkin muiden laitteiden kortteja tai aiemmin poistamiasi kortteja, valitse ne ja anna niiden turvakoodit.
  4. Napauta Seuraava. Pankki tai kortinmyöntäjä varmistaa tietosi ja päättää, voitko käyttää korttiasi Apple Payn kanssa. Jos pankki tai myöntäjä tarvitsee lisätietoja kortin varmistusta varten, he kysyvät sitä. Kun olet saanut tiedot, palaa kohtaan Wallet ja Apple Pay ja napauta korttiasi.
  5. Kun pankki tai myöntäjä on varmistanut korttisi, napauta Seuraava. Aloita sitten Apple Payn käyttö.

Hanki ohjeita korttisi lisäämiseksi Walletiin.

Kortin lisääminen Maciin

Kortin lisääminen Apple Payhin Macissa

Kortin lisääminen Apple Payhin edellyttää, että sinulla on Mac-malli, jossa on Touch ID. Mac-malleissa, joissa ei ole sisäänrakennettua Touch ID:tä, oston voi suorittaa loppuun Apple Paylla soveltuvalla iPhonella tai Apple Watchilla: Valitse iPhonessa Asetukset > Wallet ja Apple Pay ja ota käyttöön Salli maksut Macilla.

Kortin lisääminen Mac-malliin, jossa on Touch ID:

1. Valitse Mac-mallissa, jossa on Touch ID, Järjestelmäasetukset > Wallet ja Apple Pay.
  2. Napauta Lisää kortti.3,4
  3. Lisää uusi kortti noudattamalla ohjeita. Jos sinua pyydetään lisäämään iTunesissa käyttämäsi kortti, syötä vain sen turvakoodi.
  4. Napauta Seuraava. Pankki tai kortinmyöntäjä varmistaa tietosi ja päättää, voitko lisätä korttisi Apple Payhin. Jos pankki tai myöntäjä tarvitsee lisätietoja kortin varmistusta varten, he kysyvät sitä. Kun olet saanut tiedot, palaa kohtaan Järjestelmäasetukset > Wallet ja Apple Pay ja napauta korttiasi.
  5. Kun pankki tai myöntäjä on varmistanut korttisi, napauta Seuraava. Aloita sitten Apple Payn käyttö.

Hanki ohjeita korttisi lisäämiseksi Walletiin. Henkilöiden väliset Apple Pay- ja Apple Pay Cash -maksut eivät ole saatavilla macOS:ssä.

Mitä seuraavaksi?

Kun olet lisännyt korttisi kaikkiin laitteisiisi, voit aloittaa Apple Payn käytön:

1. Muista kirjautua iCloudiin kaikissa laitteissasi. Joudut määrittämään Face ID:n, Touch ID:n tai pääsykoodin iOS-laitteessasi. Sinun pitää ottaa pääsykoodi käyttöön Apple Watchissa. Jos kirjaudut ulos iCloudista tai poistat pääsykoodin, kaikki luotto-, pankki-, prepaid-, matka- ja Suica-kortit poistetaan kyseisestä laitteesta.
  2. Apple Pay ei ole saatavana alle 13-vuotiaille lapsille. Ikä vaihtelee maa- tai aluekohtaisesti.
  3. Kiinassa Apple Payta voi käyttää verkossa Safarilla vain soveltuvissa iPhone- ja iPad-malleissa, joissa on iOS 11.2 tai uudempi.
  4. Italiassa Maestro-kortteja ei voi lisätä iPadiin tai Maciin. Australiassa voit lisätä eftpos-kortteja iPadiin tai Mac-malliin, jossa on Touch ID.
  5. Japanissa voi myös lisätä Suica-kortteja Apple Payhin. Kiinan Pekingissä ja Shanghaissa voi lisätä Pekingin ja Shanghain matkakortteja Apple Payhin. Selvitä, mitkä iPhone- ja Apple Watch -mallit ovat yhteensopivia Suican käyttöön Japanissa ja julkisessa liikenteessä maksamiseen Pekingissä ja Shanghaissa.
  6. Rahan lähetys- ja vastaanottopalvelut Apple Paylla ja Apple Pay Cash -kortilla tarjoaa Green Dot Bank (FDIC:n jäsen). Lue lisätietoja ehdoista.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.