Apple Payn käyttöönotto

Aloita lisäämällä luotto-, pankki- tai prepaid-korttisi iPhoneen, iPadiin, Apple Watchiin tai Maciin.

Tarvitset Apple Payn käyttöön tuetuilla alueilla seuraavat:

Jos haluat käyttää Apple Payta useammalla kuin yhdellä laitteella, sinun pitää lisätä kortti jokaiseen laitteeseen. Aloita valitsemalla laitteesi alta. Kun olet ottanut Apple Payn käyttöön iPhonessa tai Apple Watchissa, voit käyttää kortteja verkossa Safarilla3 joissakin Mac-malleissa, kun olet kirjautuneena iCloudiin. Apple Watch Series 3:ssa, iPhone X:ssä, iPhone 8:ssa ja iPhone 8 Plusissa laitteeseen voi lisätä jopa 12 korttia. Vanhemmissa malleissa voit lisätä enintään kahdeksan korttia laitteeseen.

Yhdysvalloissa voi myös lähettää ja vastaanottaa rahaa ystävien ja perheenjäsenten kesken Apple Paylla ja käyttää Apple Pay Cashia iPhonessa, iPadissa tai Apple Watchissa.6

Kortin lisääminen iPhoneen

1. Siirry Walletiin ja napauta .
  2. Lisää uusi kortti noudattamalla ohjeita. Katso esittely, niin näet, miten se tehdään. Jos sinua pyydetään lisäämään iTunesissa käyttämäsi kortti, joidenkin muiden laitteiden kortteja tai aiemmin poistamiasi kortteja, valitse ne ja anna niiden turvakoodit.
  3. Napauta Seuraava. Pankki tai kortinmyöntäjä varmistaa tietosi ja päättää, voitko käyttää korttiasi Apple Payn kanssa. Jos pankki tai myöntäjä tarvitsee lisätietoja kortin varmistusta varten, he kysyvät sitä. Kun olet saanut tiedot, palaa Walletiin ja napauta korttiasi.
  4. Kun pankki tai myöntäjä on varmistanut korttisi, napauta Seuraava. Aloita sitten Apple Payn käyttö.

Joissakin maissa ja joillakin alueilla voit myös lisätä kanta-asiakaskortteja Walletiin ja käyttää niitä Apple Paylla. Hanki apua kortin lisäämiseksi Apple Payhin.

Kortin lisääminen iPadiin

1. Valitse Asetukset > Wallet ja Apple Pay.
  2. Napauta Lisää luotto- tai pankkikortti.4
  3. Lisää uusi kortti noudattamalla ohjeita. Jos sinua pyydetään lisäämään iTunesissa käyttämäsi kortti, joidenkin muiden laitteiden kortteja tai aiemmin poistamiasi kortteja, valitse ne ja anna niiden turvakoodit.
  4. Napauta Seuraava. Pankki tai kortinmyöntäjä varmistaa tietosi ja päättää, voitko käyttää korttiasi Apple Payn kanssa. Jos pankki tai myöntäjä tarvitsee lisätietoja kortin varmistusta varten, he kysyvät sitä. Kun olet saanut tiedot, palaa kohtaan Asetukset > Wallet ja Apple Pay ja napauta korttiasi.
  5. Kun pankki tai myöntäjä on varmistanut korttisi, napauta Seuraava. Aloita sitten Apple Payn käyttö.

Voit myös lisätä kanta-asiakaskortteja Walletiin ja käyttää niitä Apple Paylla. Hanki apua kortin lisäämiseksi Apple Payhin.

Kortin lisääminen Apple Watchiin

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessa ja siirry Oma Apple Watch -välilehteen. Jos sinulla on useita kelloja, valitse niistä yksi.
  2. Napauta Wallet ja Apple Pay.
  3. Lisää kortti noudattamalla ohjeita.4 Voit lisätä uuden kortin napauttamalla Lisää luotto- tai pankkikortti. Jos sinua pyydetään lisäämään iTunesissa käyttämäsi kortti, joidenkin muiden laitteiden kortteja tai aiemmin poistamiasi kortteja, valitse ne ja anna niiden turvakoodit.
  4. Napauta Seuraava. Pankki tai kortinmyöntäjä varmistaa tietosi ja päättää, voitko käyttää korttiasi Apple Payn kanssa. Jos pankki tai myöntäjä tarvitsee lisätietoja kortin varmistusta varten, he kysyvät sitä. Kun olet saanut tiedot, palaa kohtaan Wallet ja Apple Pay ja napauta korttiasi.
  5. Kun pankki tai myöntäjä on varmistanut korttisi, napauta Seuraava. Aloita sitten Apple Payn käyttö.

Joissakin maissa ja joillakin alueilla voit myös lisätä kanta-asiakaskortteja Walletiin ja käyttää niitä Apple Paylla. Hanki apua kortin lisäämiseksi Apple Payhin.

Kortin lisääminen Maciin

Kortin lisääminen Apple Payhin edellyttää, että sinulla on MacBook Pro Touch ID:llä. Mac-malleissa, joissa ei ole sisäänrakennettua Touch ID:tä, oston voi suorittaa loppuun Apple Paylla soveltuvalla iPhonella tai Apple Watchilla: Valitse iPhonessa Asetukset > Wallet ja Apple Pay ja ota käyttöön Salli maksut Macilla.

Kortin lisääminen MacBook Prohon, jossa on Touch ID:

1. Valitse MacBook Prossa, jossa on Touch ID, Järjestelmäasetukset > Wallet ja Apple Pay.
  2. Napauta Lisää kortti.3,4
  3. Lisää uusi kortti noudattamalla ohjeita. Jos sinua pyydetään lisäämään iTunesissa käyttämäsi kortti, syötä vain sen turvakoodi.
  4. Napauta Seuraava. Pankki tai kortinmyöntäjä varmistaa tietosi ja päättää, voitko lisätä korttisi Apple Payhin. Jos pankki tai myöntäjä tarvitsee lisätietoja kortin varmistusta varten, he kysyvät sitä. Kun olet saanut tiedot, palaa kohtaan Järjestelmäasetukset > Wallet ja Apple Pay ja napauta korttiasi.
  5. Kun pankki tai myöntäjä on varmistanut korttisi, napauta Seuraava. Aloita sitten Apple Payn käyttö.

Hanki apua kortin lisäämiseksi Apple Payhin. Henkilöiden väliset Apple Pay- ja Apple Pay Cash -maksut eivät ole saatavilla macOS:ssä.

Mitä seuraavaksi?

Kun olet lisännyt korttisi kaikkiin laitteisiisi, voit aloittaa Apple Payn käytön:

Lisätietoja

1. Muista kirjautua iCloudiin kaikissa laitteissasi. Joudut määrittämään Touch ID:n tai pääsykoodin iOS-laitteessasi. Jos poistat Touch ID:n käytöstä ja poistat pääsykoodisi, kaikki luotto-, pankki- ja prepaid-korttisi poistetaan kyseisestä laitteesta. Sinun pitää ottaa pääsykoodi käyttöön Apple Watchissa. Jos poistat pääsykoodisi tai kirjaudut ulos iCloudista, kaikki luotto-, pankki- ja prepaid-kortit poistetaan Apple Watchistasi.
  2. Apple Pay ei ole saatavana alle 13-vuotiaille lapsille.
  3. Apple Payn käyttäminen verkossa Safarilla ei ole tällä hetkellä saatavilla Kiinassa.
  4. Italiassa Maestro-kortteja ei voi lisätä iPadiin tai Maciin. Japanissa voi myös lisätä Suica-kortteja Apple Payhin. Australiassa voit lisätä eftpos-kortteja iPadiin tai MacBook Prohon, jossa on Touch ID.
  5. Japanissa Apple Paylla maksamiseen kaupoissa ja julkisessa liikenteessä tarvitaan iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus tai Apple Watch Series 3. Voit käyttää myös Japanista ostettua iPhone 7:ää, iPhone 7 Plusia tai Apple Watch Series 2:ta. Lue, miten voit selvittää, onko laitteesi ostettu Japanista.
  6. Rahan lähetys- ja vastaanottopalvelut Apple Paylla ja Apple Pay Cash -kortilla tarjoaa Green Dot Bank (FDIC:n jäsen). Lue lisätietoja ehdoista.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.