Apple Watchin käyttöönotto

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten uusi Apple Watch otetaan käyttöön iPhonen avulla.

Ennen kuin aloitat

Uuden Apple Watchin käyttöönottoon ja käyttämiseen tarvitaan iPhone, jossa on uusin iOS-versio.

• Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) tai uudempi on yhteensopiva iPhone 6:n tai uudemman kanssa
  • Apple Watch Series 3 (GPS) tai vanhemmat mallit ovat yhteensopivia iPhone 5s:n tai uudemman kanssa

Sinun tarvitsee myös suorittaa seuraavat vaiheet:

1. Valitse iPhonessa Asetukset > Bluetooth ja varmista, että Bluetooth on päällä.
  2. Varmista, että iPhonesi on yhdistetty Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon.

Jos olet jo ottanut Apple Watchin käyttöön, mutta haluat käyttää sitä toisen iPhonen kanssa, voit siirtää Apple Watchin ja sen sisällön uuteen iPhoneen.

Käynnistä Apple Watch ja laita se ranteeseesi

Käynnistä Apple Watch pitämällä sivupainiketta painettuna, kunnes näet Applen logon. Tämä voi kestää muutaman minuutin.

Lue, miten toimia, jos Apple Watch ei käynnisty tai jos sinua pyydetään antamaan pääsykoodi ja olet unohtanut sen.

Apple Watchin sivupainike.

Pidä Apple Watchia lähellä iPhonea

Odota, kunnes iPhonessa näkyy viesti Ota Apple Watch käyttöön iPhonesi avulla. Napauta sitten Jatka. Jos et näe tätä viestiä, avaa Apple Watch -appi ja napauta Muodosta laitepari.

Pidä Apple Watchisi ja iPhonesi lähekkäin, kunnes olet suorittanut nämä toimet.

Tuo iPhone Apple Watchin lähelle -viesti Apple Watchissa.

Pidä iPhonea animaation päällä

Keskitä kellotaulu iPhonen etsimeen. Odota viestiä, jonka mukaan Apple Watch -laitepari on valmis.

Jos et voi käyttää kameraa, napauta Tee Apple Watch -laitepari käsin, ja noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita.

Pidä Apple Watchia kameran edessä -viesti iPhonessa ja parinmuodostusanimaatio.

Käyttöönotto uutena tai varmuuskopiosta palauttaminen

Jos tämä on ensimmäinen Apple Watchisi, napauta Ota Apple Watch käyttöön. Muussa tapauksessa valitse varmuuskopio. Mikäli sitä pyydetään, päivitä Apple Watchiisi uusin watchOS:n versio.

Lue käyttöehdot ja napauta Hyväksyn. Jatka napauttamalla uudelleen Hyväksyn.

Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi

Syötä pyydettäessä Apple ID:si salasana. Jos tätä ei pyydetä, voit kirjautua sisään myöhemmin Apple Watch -apista: napauta Yleiset > Apple ID ja kirjaudu sisään. Tietyt matkapuhelinnumeroa edellyttävät ominaisuudet eivät toimi Apple Watchin Cellular-malleissa, ellet ole kirjautunut iCloudiin.

Jos Etsi iPhoneni -toimintoa ei ole otettu käyttöön iPhonessa, sinua pyydetään ottamaan aktivointilukitus käyttöön. Jos näkyviin tulee aktivointilukitusnäyttö, Apple Watch on jo liitetty Apple ID:hen. Käyttöönoton jatkaminen edellyttää, että annat kyseisen Apple ID:n sähköpostiosoitteen ja salasanan. Jos olet hankkinut Apple Watchin käytettynä, sinun pitää ehkä ottaa yhteyttä aiempaan omistajaan, jotta aktivointilukitus voidaan poistaa käytöstä

Asetusten valinta

Apple Watchisi näyttää, mitä asetuksia se jakaa iPhonesi kanssa. Jos olet ottanut iPhonessa käyttöön ominaisuudet Etsi iPhoneni, Sijaintipalvelut, Wi-Fi-puhelut ja Vianmääritys, nämä asetukset otetaan automaattisesti käyttöön Apple Watchissa.

Voit halutessasi käyttää muita asetuksia, kuten Reitin seuranta ja Siri. Jos Siriä ei ole jo otettu käyttöön iPhonessasi, se otetaan käyttöön tämän valinnan jälkeen.

Pääsykoodin luominen

Voit ohittaa pääsykoodin luomisen, mutta sitä tarvitaan esimerkiksi Apple Payn kaltaisten ominaisuuksien käyttöön.

Napauta iPhonessa Luo pääsykoodi tai Lisää pitkä pääsykoodi ja syötä sitten uusi koodi Apple Watchissa. Ohita napauttamalla Älä lisää pääsykoodia.

Lisäksi sinua pyydetään ottamaan Apple Pay käyttöön lisäämällä kortti.

Apple Watch -pääsykoodin näyttö iPhonessa.

Ominaisuuksien ja appien valinta

Opastamme sinua esimerkiksi SOS- ja Aktiivisuus-ominaisuuksien käyttöönotossa. Apple Watchin Cellular-malleissa voit myös ottaa mobiilidatan käyttöön.

Sitten voit asentaa apit, jotka ovat yhteensopivia Apple Watchin kanssa.

Asenna appeja -näyttö iPhonessa.

Odota, että laitteet synkronoituvat

Tietojen määrästä riippuen synkronoinnissa saattaa mennä jonkin aikaa. Apple Watchin synkronointia odottaessasi voit tutustua Apple Watch -perusteisiin, joiden avulla opit käyttämään kelloasi.

Pidä laitteet lähekkäin, kunnes kuulet äänimerkin ja Apple Watch napauttaa rannettasi kevyesti. Paina sitten Digital Crownia.

Apple Watch synkronoi -näyttö iPhonessa.

Apple Watchin käytön aloittaminen

Näin saat apua

Saat ohjeita etsimällä ongelmasi alta. Jos tarvitset edelleen apua, ota yhteys Apple-tukeen.

Jos Apple Watch ei käynnisty

Sinun pitää ehkä ladata Apple Watch

Jos pääsykoodia kysytään

Apple Watch on yhä pari toisen iPhonen kanssa. Jos et muista pääsykoodia, sinun pitää tyhjentää Apple Watch ja ottaa se uudelleen käyttöön

Jos näet aktivointilukitusnäytön

Apple Watch on liitetty Apple ID:hen. Käyttöönoton jatkaminen edellyttää, että annat kyseisen Apple ID:n sähköpostiosoitteen ja salasanan. Jos olet hankkinut Apple Watchin käytettynä, sinun pitää ehkä ottaa yhteyttä aiempaan omistajaan, jotta aktivointilukitus voidaan poistaa käytöstä