Apple Watchin käyttöönotto

Lue, miten voit ottaa uuden Apple Watchin käyttöön iPhonella.

Mitä tarvitset

Jos haluat ottaa uuden Apple Watchin käyttöön ja käyttää sitä, tarvitset iPhone 6s:n tai uudemman, jossa on iOS 15 tai uudempi. Lue, miten tunnistat iPhone-mallisi ja miten päivität iPhonen iOS:n uusimpaan versioon.

Ennen kuin aloitat

Jos olet jo ottanut Apple Watchin käyttöön, mutta haluat käyttää sitä toisen iPhonen kanssa, voit siirtää Apple Watchin ja sen sisällön uuteen iPhoneen.

Käynnistä Apple Watch ja laita se ranteeseesi

Käynnistä Apple Watch pitämällä sivupainiketta painettuna, kunnes näet Applen logon. Tämä voi kestää muutaman minuutin.

Lue, miten toimia, jos Apple Watch ei käynnisty tai jos sinua pyydetään antamaan pääsykoodi ja olet unohtanut sen.

Apple Watchin sivupainike.

Pidä Apple Watchia lähellä iPhonea

Odota, kunnes iPhonessa näkyy viesti Ota Apple Watch käyttöön iPhonesi avulla. Napauta sitten Jatka. Jos et näe tätä ilmoitusta, avaa iPhonen Watch-appi, napauta Kaikki kellot ja napauta sitten Tee uudesta Apple Watchista pari.

Jos tämä on oma Apple Watchisi, napauta Ota käyttöön itselle. Voit myös napauttaa Ota käyttöön perheenjäsenelle ja ottaa kellon käyttöön jollekin perheenjäsenelle toimimalla ohjeiden mukaan.

Pidä Apple Watchisi ja iPhonesi lähekkäin, kunnes olet suorittanut nämä toimet.

iPhone ja Apple Watch, joissa näkyy parinmuodostusnäytöt

Pidä iPhonea animaation päällä

Keskitä kellotaulu iPhonen etsimeen. Odota viestiä, jonka mukaan Apple Watch -laitepari on valmis.

Jos et voi käyttää kameraa, tai et näe parinmuodostusanimaatiota tai iPhone ei pysty lukemaan sitä, napauta Tee Apple Watch -laitepari käsin, ja noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita.

iPhone, jossa näkyy Apple Watch etsimessä

Ota käyttöön uutena tai palauta varmuuskopiosta

Jos tämä on ensimmäinen Apple Watchisi, napauta Ota käyttöön uutena Apple Watchina. Napauta muussa tapauksessa Palauta varmuuskopiosta. Mikäli sitä pyydetään, päivitä Apple Watchiisi uusin watchOS:n versio.

Apple Watchisi saattaa edellyttää ohjelmistopäivitystä, ennen kuin voit ottaa sen käyttöön. Jos iPhonesi ilmoittaa, että ohjelmistopäivitys on saatavilla, napauta Päivitä nyt ja odota, kunnes päivitys on valmis.

Lue käyttöehdot ja napauta Hyväksyn. Jatka napauttamalla uudelleen Hyväksyn.

Kirjautuminen sisään Apple ID:llä

Syötä pyydettäessä Apple ID:si salasana. Jos tätä ei pyydetä, voit kirjautua sisään myöhemmin Apple Watch -apista: napauta Yleiset > Apple ID ja kirjaudu sisään. Tietyt matkapuhelinnumeroa edellyttävät ominaisuudet eivät toimi Apple Watchin Cellular-malleissa, ellet ole kirjautunut iCloudiin.

Jos Missä on…? -appia ei ole otettu käyttöön iPhonessa, sinua pyydetään ottamaan aktivointilukitus käyttöön. Jos näkyviin tulee aktivointilukitusnäyttö, Apple Watch on jo liitetty Apple ID:hen. Käyttöönoton jatkaminen edellyttää, että annat kyseisen Apple ID:n sähköpostiosoitteen ja salasanan. Jos olet hankkinut Apple Watchin käytettynä, sinun pitää ehkä ottaa yhteyttä aiempaan omistajaan, jotta aktivointilukitus voidaan poistaa käytöstä

Valitse asetukset

Apple Watchisi näyttää, mitä asetuksia se jakaa iPhonesi kanssa. Jos olet ottanut iPhonessa esimerkiksi Missä on…?-, Sijaintipalvelut-, Wi-Fi-puhelut- ja Vianmääritys-ominaisuudet käyttöön, nämä asetukset otetaan automaattisesti Apple Watchissa käyttöön.

Voit seuraavaksi halutessasi käyttää muita asetuksia, kuten reitin seurantaa ja Siriä. Jos Siriä ei ole jo otettu käyttöön iPhonessasi, se otetaan käyttöön tämän valinnan jälkeen. Voit myös valita tekstin koon kelloa varten.

Luo pääsykoodi

Voit ohittaa pääsykoodin luomisen, mutta sitä tarvitaan esimerkiksi Apple Payn kaltaisten ominaisuuksien käyttöön.

Napauta iPhonessa Luo pääsykoodi tai Lisää pitkä pääsykoodi ja syötä sitten uusi koodi Apple Watchissa. Ohita napauttamalla Älä lisää pääsykoodia.

iPhone, jossa näkyy Apple Watchin pääsykoodin käyttöönottonäyttö

Valitse toiminnot ja apit

Seuraavaksi sinua pyydetään ottamaan Apple Pay käyttöön lisäämällä kortti. Opastamme sinua esimerkiksi automaattisten watchOS-päivitysten sekä SOS- ja Aktiivisuus-ominaisuuksien käyttöönotossa. Apple Watchin Cellular-malleissa voit myös ottaa mobiilidatan käyttöön.

Lopuksi voit asentaa apit, jotka ovat yhteensopivia Apple Watchin kanssa, tai hatussasi asentaa apit yksitellen myöhemmin.

iPhone, jossa näkyy Asenna appeja -näyttö

Odota, että laitteet synkronoituvat

Tietojen määrästä riippuen synkronoinnissa saattaa mennä jonkin aikaa. Apple Watchin synkronointia odottaessasi voit tutustua Apple Watch -perusteisiin, joiden avulla opit käyttämään kelloasi.

Pidä laitteet lähekkäin, kunnes kuulet äänimerkin ja Apple Watch napauttaa rannettasi kevyesti. Paina sitten Digital Crownia.

iPhone, jossa näkyy Apple Watchin synkronointinäyttö

Apple Watchin käytön aloittaminen

Näin saat apua

Saat ohjeita etsimällä ongelmasi alta. Jos tarvitset edelleen apua, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Jos Apple Watch ei käynnisty

Sinun pitää ehkä ladata Apple Watch

Jos pääsykoodia kysytään

Apple Watch on yhä pari toisen iPhonen kanssa. Jos et muista pääsykoodia, sinun pitää tyhjentää Apple Watch ja ottaa se uudelleen käyttöön

Jos näet aktivointilukitusnäytön

Apple Watch on liitetty Apple ID:hen. Käyttöönoton jatkaminen edellyttää, että annat kyseisen Apple ID:n sähköpostiosoitteen ja salasanan. Jos olet hankkinut Apple Watchin käytettynä, sinun pitää ehkä ottaa yhteyttä aiempaan omistajaan, jotta aktivointilukitus voidaan poistaa käytöstä