Suljettujen Wi-Fi-verkkojen käyttö iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Tässä artikkelissa kerrotaan ohjeita suljettujen Wi-Fi-verkkojen käyttöön. Ne ovat julkisia verkkoja, jotka edellyttävät tilausta tai joiden käyttö on maksullista.

Suljettuja verkkoja kutsutaan myös tilausperusteisiksi verkoiksi tai Wi-Fi-yhteyspisteverkoiksi. Tällaisia verkkoja on kahviloissa, internet-kahviloissa, hotelleissa, lentokentillä ja muissa julkisissa paikoissa. Joissakin maissa ja alueilla matkapuhelinoperaattorit rahoittavat ja ylläpitävät suljettuja verkkoja.

Suljettuun Wi-Fi-verkkoon liittyminen

Suljettuun Wi-Fi-verkkoon liittyminen:

1. Napauta Asetukset > Wi-Fi.
  2. Napauta verkon nimeä ja odota, kunnes näet kirjautumisnäytön. Voit myös napauttaa  verkon nimen vierestä ja napauttaa sitten Liity verkkoon.
  3. Syötä pyydettäessä käyttäjätunnus, salasana ja sähköpostiosoite ja hyväksy käyttöehdot.

Kun olet kirjautunut sisään, internetin käytön pitäisi olla mahdollista. Suljettujen Wi-Fi-verkkojen käyttö saattaa olla maksullista. Kysy lisätietoja matkapuhelinoperaattorilta.

Jos kumoat ennen kirjautumista verkkoon

Kun napautat kirjautumisnäytöllä Kumoa, laitteen yhteys Wi-Fi-verkkoon katkeaa.

Jos liityit verkkoon Wi-Fi-näytöltä napauttamalla -painiketta, näet viestin, jonka mukaan verkko ei ole yhteydessä internetiin. Voit valita jonkin seuraavista vaihtoehdoista:

• Ilman internetiä sulkee tervetulonäytön ja poistaa käytöstä automaattisen kirjautumisen verkkoon. Se pitää laitteesi yhteydessä verkkoon ja mahdollistaa verkon käytön muilla tavoilla.
  • Muu verkko sulkee tervetulonäytön ja katkaisee yhteyden verkkoon. Palaudut Wi-Fi-asetusnäyttöön, josta voit valita toisen verkon.
  • Valitsemalla Kumoa palaudut tervetulonäyttöön.

Liittyminen Wi-Fi-verkkoihin automaattisesti

iPhone, iPad ja iPod touch muistavat verkon ja kirjautumistiedot, joten voit liittyä verkkoon automattisesti ollessasi kantaman sisällä.

Jos laite ei liity suljettuun Wi-Fi-verkkoon automaattisesti, toimi seuraavasti:

1. Napauta Asetukset > Wi-Fi.
  2. Napauta verkon nimen vieressä olevaa -kuvaketta.
  3. Varmista, että Liity automaattisesti -asetus on käytössä.

Jos et halua muodostaa yhteyttä automaattisesti, poista Liity automaattisesti -asetus käytöstä. Jos haluat nähdä Tervetuloa-näytön liittyessäsi verkkoon seuraavan kerran, ota Kirjaudu automaattisesti -toiminto pois käytöstä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.