Tietoja OS X Yosemite 10.10.3 -päivityksestä

OS X Yosemite 10.10.3 -päivitystä suositellaan kaikille OS X Yosemite -käyttäjille.

Tietoja tästä päivityksestä

OS X Yosemite 10.10.3 -päivitykseen sisältyy uusi Kuvat-ohjelma sekä parannuksia Macin vakauteen, yhteensopivuuteen ja tietoturvaan.

Kuvat-ohjelman avulla voit

• selata kuvia ajan ja paikan perusteella Hetket-, Kokoelmat- ja Vuodet-näkymissä
  • selata kirjastoa kätevien Kuvat-, Jaetut-, Albumit- ja Projektit-välilehtien avulla
  • tallentaa kaikki kuvat ja videot iCloud-kuvakirjastoon alkuperäisessä muodossa ja täydessä tarkkuudessa
  • käyttää iCloud-kuvakirjastoon tallennettuja kuvia ja videoita Macilla, iPhonella tai iPadilla tai selaimella osoitteessa iCloud.com
  • viimeistellä kuvat tehokkailla ja helppokäyttöisillä muokkaustyökaluilla, jotka toimivat yhdellä napsautuksella tai liukusäätimellä ja mahdollistavat tarkasti hallittavat, yksityiskohtaiset säädöt
  • luoda ammattitasoisia valokuvakirjoja yksinkertaisten kirjantekotyökalujen, uusien Applen suunnittelemien teemojen ja uusien neliönmuotoisten kirjamuotojen avulla
  • ostaa uusia neliö- ja panoraamakokoisia painotuotteita.

iPhoto-kirjasto on helppo päivittää Kuvat-ohjelmaan. Aloita käynnistämällä ohjelma. Lisätietoja Kuvat-ohjelmasta on osoitteessa https://www.apple.com/fi/osx/photos/.

Lisäksi päivityksessä on seuraavat parannukset:

• yli 300 uutta emoji-merkkiä
  • lisää Spotlight-ehdotukset Etsi sanakirjasta -toimintoon
  • estää Safaria tallentamasta verkkosivuston suosikkikuvakkeen URL-osoitteita yksityisessä selauksessa
  • parantaa Safarin vakautta ja tietoturvaa
  • parantaa Wi-Fin suorituskykyä ja yhteyksiä eri käyttötilanteissa
  • parantaa yhteensopivuutta suljettujen Wi-Fi-verkkoympäristöjen kanssa
  • korjaa ongelman, joka saattoi aiheuttaa Bluetooth-laitteiden yhteyden katkeamisen
  • parantaa näytönjaon luotettavuutta.

Yritysasiakkaille tarkoitettu sisältö

Yritysasiakkaiden osalta tämä päivitys

• ratkaisee ongelman, jonka vuoksi Active Directory -palvelimeen sidotut Macit saattoivat lakata vastaamasta käynnistyksen yhteydessä
  • mahdollistaa GUI-ohjelmien noudattaman umaskin asettamisen
  • korjaa ongelman, joka liittyi asetusprofiilin asentamiseen 802.1x:ää varten EAP-TLS:n avulla
  • ratkaisee ongelman, jossa DFS-jakopisteestä peräisin olevat kansiot saattoivat "kadota" tarkasteltaessa niitä Finderista käsin joissakin Maceissa.

Turvallisuussisältö

Lisätietoja päivityksen turvallisuussisällöstä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

Näin päivität Macin

1. Varmuuskopioi Macisi ennen asennusta. Voit käyttää varmuuskopiointiin Time Machinea.
  2. Voit tarkistaa uusimmat Applen ohjelmistopäivitykset (mukaan lukien tämän päivityksen) Mac App Storen Päivitykset-paneelista.
  3. Näyttöön saattaa tulla muita tietokoneellesi tarkoitettuja ohjelmistopäivityksiä, jotka pitää asentaa. Jotkin päivitykset täytyy ehkä asentaa ennen muita.
  4. Älä keskeytä asennusta, kun järjestelmän päivitys on alkanut.
  5. Seuraukset voivat olla odottamattomia, jos tietokoneeseen on asennettu muun valmistajan järjestelmäohjelmistomuutoksia tai jos käyttöjärjestelmää on muutettu jollakin muulla tavalla.

Voit myös ladata manuaalisen asentajan tätä päivitystä varten. Tämä on kätevä vaihtoehto, kun päivitettävänä on useita tietokoneita, mutta haluat ladata päivityksen vain kerran. Manuaalisia asentajia on saatavilla Apple-tuen tiedostohauista.