Toimi näin, jos Kuvat-ohjelma ei voi kopioida tai luoda kirjastoa

Jos Kuvat-ohjelmassa näkyy jokin seuraavista varoitusviesteistä, kun avaat sen ensimmäistä kertaa tai siirrät nykyisen iPhoto- tai Aperture-kirjaston, noudata näitä ohjeita.

"Kuvat-ohjelma ei voinut luoda kopiota kirjastostasi ennen sen valmistelua. Tiedostojärjestelmä- tai laiteongelmat…"

Tämä varoitusviesti tarkoittaa yleensä, että kuvakirjaston sisältävässä levyssä on fyysinen tai tietojen vioittumiseen liittyvä ongelma.

Kokeile jotain seuraavista toimenpiteistä:

• Avaa Levytyökalu-ohjelma ja analysoi ja korjaa levy.
  • Kopioi kirjasto toiselle levylle (esimerkiksi ulkoiseen asemaan).
  • Palauta tiedosto luotettavasta varmuuskopiosta toiselle levylle Levytyökalun avulla.

Testaa ratkaisujen toimivuutta lopettamalla Kuvat-ohjelma ja avaamalla se sitten uudelleen pitäen optionäppäintä painettuna. Kun Kuvat-ohjelma pyytää valitsemaan kirjaston, valitse korjaamasi tai palauttamasi kirjasto.

Ota levystä varmuuskopio ennen korjausten tekemistä.

"Kuvat-ohjelma ei voinut luoda kopiota kirjastostasi ennen sen valmistelua. Kuvat-ohjelmalla ei ole tarvittavia oikeuksia..."

Tämä varoitusviesti tarkoittaa yleensä, että kuvakirjaston sisältävän kansion oikeudet ovat virheelliset.

Jos kuvakirjasto on oletussijainnissaan Kuvat-kansiossa, aseta uudet oikeudet seuraavien Pääte-komentojen avulla:

1. Avaa Pääte-ohjelma.

2. Kirjoita seuraava komento ja paina rivinvaihtonäppäintä. Kirjoita your_username-kohdan tilalle käyttäjätunnuksesi.

sudo chown -R your_username /Users/your_username/Pictures

3. Anna OS X -käyttäjätilisi salasana pyydettäessä ja paina rivinvaihtonäppäintä.

4.Kirjoita seuraava komento ja paina rivinvaihtonäppäintä. Kirjoita your_username-kohdan tilalle käyttäjätunnuksesi.

sudo chmod -R 700 /Users/your_username/Pictures

5. Lopeta Kuvat-ohjelma ja avaa se sitten uudelleen pitäen optionäppäintä painettuna.

6. Kun Kuvat-ohjelma pyytää valitsemaan kirjaston, yritä siirtää kirjasto uudelleen.

"Kirjastoa ei voitu luoda. Kuvat-ohjelmalla ei ole tarvittavia oikeuksia..."

Tämä varoitusviesti tarkoittaa yleensä, että kansiolla, johon olet luomassa uutta Kuvat-kirjastoa, on virheelliset oikeudet.

Jos Kuvat-kirjasto on Kuvat-kansiossa, aseta uudet oikeudet seuraavien Pääte-komentojen avulla:

1. Avaa Pääte-ohjelma.

2. Kirjoita seuraava komento ja paina rivinvaihtonäppäintä. Kirjoita your_username-kohdan tilalle käyttäjätunnuksesi.

sudo chown -R your_username /Users/your_username/Pictures

3.Kirjoita seuraava komento ja paina rivinvaihtonäppäintä. Kirjoita your_username-kohdan tilalle käyttäjätunnuksesi.

sudo chmod -R 700 /Users/your_username/Pictures

5. Lopeta Kuvat-ohjelma ja avaa se sitten uudelleen pitäen optionäppäintä painettuna.

6. Kun Kuvat-ohjelma pyytää valitsemaan kirjaston, yritä siirtää kirjasto uudelleen.