iPhotosta ja Aperturesta peräisin olevien tietojen käsitteleminen Kuvat-ohjelmassa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Kuvat-ohjelma käsittelee sisältöä ja metadataa, kun siirrät tietoja iPhotosta tai Aperturesta.

iPhoton sisällön ja metadatan siirtyminen Kuvat-ohjelmaan

Kuvat ja järjestys:

• Kuvat ja elokuvat siirtyvät ilman muutoksia. iPhotossa käytetyt säädöt ja suodattimet säilyvät kuvissa. Et voi muuttaa säätöjä Kuvat-ohjelmassa, mutta voit palata alkuperäiseen kuvaan.
  • Tapahtumat siirtyvät Albumit-näkymässä olevaan iPhoto-tapahtumat-kansioon.
  • Kuvat-ohjelma säilyttää albumit.
  • Kuvat-ohjelma säilyttää useimmat älykkäät albumit. Älykkäät albumit, joiden valintaehtoja Kuvat-ohjelma ei tue, siirretään yleensä älykkäisiin albumeihin, joiden nimien perään lisätään ”(modified)”. Jos Kuvat-ohjelma ei tue yhtäkään älykkään albumin ehtoa, se ei siirrä älykästä albumia.
  • Jotkin valokuvakirjat ja kalenterit, joiden teemoja Kuvat-ohjelma ei enää tue, siirtyvät Albumit-näkymään.
  • Kuvat-ohjelma säilyttää kuvaesitykset. Jos kuvaesityksen teemaa ei ole käytettävissä Kuvat-ohjelmassa, siinä käytetään Kuvat-ohjelman oletusarvoista kuvaesitysteemaa.
  • Kuvat-ohjelma säilyttää Kasvot-ohjelman tiedot.

Avainsanat ja muu metadata:

• Kuvat-ohjelma säilyttää avainsanat.
  • Kuvat-ohjelma säilyttää käyttäjän määrittämät nimet. Jos kuvalla ei ole käyttäjän määrittämää nimeä, sen nimenä näkyy Kuvat-ohjelmassa ”nimetön”.
  • Tähtiluokitukset siirtyvät Kuvat-ohjelmaan samankaltaisina avainsanoina, esimerkiksi ”1 tähti”, ”2 tähteä” ja niin edelleen.
  • Liputetut kuvat siirtyvät avainsanan ”Liputetut” kera ja näkyvät Albumit-näkymässä olevassa älykkäässä Liputetut-albumissa.
  • Kuvat-ohjelma säilyttää useimmat metatiedot. Jotkin IPTC:n (International Press Telecommunications Council) metatiedot, esimerkiksi tekijänoikeudet, eivät näy Kuvat-ohjelmassa. Nämä metatiedot liittyvät kuitenkin edelleen kuvaan ja näet ne IPTC-metatiedot näyttävissä sovelluksissa, kuten iPhotossa ja Aperturessa.

Aperturen sisällön ja metadatan siirtyminen Kuvat-ohjelmaan

Kuvat ja järjestys:

• Kuvat ja elokuvat siirtyvät ilman muutoksia. Aperturessa käytetyt säädöt ja suodattimet säilyvät kuvissa. Et voi muuttaa säätöjä Kuvat-ohjelmassa, mutta voit palata alkuperäiseen kuvaan.
  • Projektit ja alikansiot siirtyvät Albumit-näkymässä oleviin Aperture-projektit- ja iPhoto-tapahtumat-kansioihin.
  • Kuvat-ohjelma säilyttää albumit.
  • Kuvat-ohjelma säilyttää useimmat älykkäät albumit. Älykkäät albumit, joiden valintaehtoja Kuvat-ohjelma ei tue, siirretään yleensä älykkäisiin albumeihin, joiden nimien perään lisätään ”(modified)”. Jos Kuvat-ohjelma ei tue yhtäkään älykkään albumin ehtoa, se ei siirrä älykästä albumia.
  • Valokuvakirjat siirtyvät Albumit-näkymään.
  • Kuvat-ohjelma säilyttää kuvaesitykset. Jos kuvaesityksen teemaa ei ole käytettävissä Kuvat-ohjelmassa, siinä käytetään Kuvat-ohjelman oletusarvoista kuvaesitysteemaa.
  • Kuvat-ohjelma säilyttää Kasvot-ohjelman tiedot.

Avainsanat ja muu metadata:

• Kuvat-ohjelma säilyttää avainsanat.
  • Kuvat-ohjelma säilyttää käyttäjän määrittämät nimet. Jos kuvalla ei ole käyttäjän määrittämää nimeä, sen nimenä näkyy Kuvat-ohjelmassa ”nimetön”.
  • Tähtiluokitukset siirtyvät Kuvat-ohjelmaan samankaltaisina avainsanoina, esimerkiksi ”1 tähti”, ”2 tähteä” ja niin edelleen.
  • Liputetut kuvat siirtyvät avainsanan ”Liputetut” kera ja näkyvät Albumit-näkymässä olevassa älykkäässä Liputetut-albumissa.
  • Väritunnisteet siirtyvät avainsanoina, kuten ”vihreä” ja ”violetti”.
  • Kuvat-ohjelma säilyttää tekstityksen.
  • Suurin osa metadatasta säilyy Kuvat-ohjelmassa. Jotkin IPTC:n metatiedot, esimerkiksi tekijänoikeudet, eivät näy Kuvat-ohjelmassa. Nämä metatiedot liittyvät kuitenkin edelleen kuvaan ja näet ne edelleen IPTC-metatiedot näyttävissä muissa sovelluksissa, kuten iPhotossa ja Aperturessa.
  • Muokatut metadatakentät eivät siirry Kuvat-ohjelmaan.