Muokattujen yritysappien asentaminen iOS:ään

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit asentaa organisaatiosi luomat muokatut yritysapit ja muodostaa luottamuksen niihin.

Tämä artikkeli on tarkoitettu kouluissa, yrityksissä tai muissa organisaatioissa toimiville järjestelmän ylläpitäjille.

Organisaatiosi voi luoda ja jaella sisäiseen käyttöön tarkoitettuja omia iOS-yritysappejaan Apple Developer Enterprise Program -ohjelman kautta. Ennen kuin tällaiset apit voidaan avata, niihin täytyy luottaa.

Jos appi asennetaan Mobile Device Management (MDM) -ratkaisun avulla, luottamus muodostetaan automaattisesti. Jos asennat apin manuaalisesti, myös luottamus täytyy muodostaa manuaalisesti.

Apple suosittelee käyttämään appien jakeluun MDM-ratkaisua. Se on turvallinen vaihtoehto eikä vaadi toimenpiteitä käyttäjiltä. Voit asentaa mukautetut apit myös organisaatiosi ylläpitämältä suojatulta sivustolta. Jos et ole asentamassa organisaatiosi toimittamia appeja, lataa ja asenna appeja vain Applen App Storesta. Näin iPhone, iPad tai iPod touch pysyy parhaiten turvassa.

Yritysapin asentaminen ja siihen luottaminen manuaalisesti

Kun avaat manuaalisesti asentamasi yritysapin ensimmäisen kerran, laitteessasi näkyy ilmoitus, jonka mukaan apin kehittäjä ei ole luotettu. Voit sulkea tämän viestin, mutta tällöin et voi avata appia.

Kun olet sulkenut viestin, voit muodostaa luottamuksen apin kehittäjään. Napauta Asetukset > Yleiset > Profiilit tai Profiilit ja mobiililaitteen hallinta. Kehittäjän profiili näkyy Yritysappi-otsikon alla.

Voit luottaa kehittäjään napauttamalla Yritysappi-otsikon alla olevaa kehittäjän profiilin nimeä.

Näet tällöin kehotteen, jossa pyydetään vahvistamaan valintasi. Kun luotat profiiliin, voit manuaalisesti asentaa muita appeja samalta kehittäjältä ja avata ne välittömästi. Kehittäjä pysyy luotettuna, kunnes poistat kaikki sen apit käyttämällä Poista appi -painiketta.

Tarvitset internet-yhteyden, jotta apin kehittäjän varmenne voidaan vahvistaa muodostettaessa luottamusta. Jos olet palomuurin takana, varmista, että se on määritetty sallimaan yhteydet osoitteeseen https://ppq.apple.com. Jos laite ei ole yhteydessä internetiin, kun luotat appiin, laitteessa näkyy Ei vahvistettu. Apin käyttö edellyttää, että muodostat internet-yhteyden ja napautat Vahvista appi -painiketta.

Kun olet vahvistanut apin ensimmäisen kerran, iPhonen, iPadin tai iPod touchin on ajoittain vahvistettava kehittäjän varmenne uudelleen luottamuksen säilyttämiseksi. Jos et pysty vahvistamaan varmennetta uudelleen, saatat nähdä viestin, että vahvistus vanhentuu pian. Voit säilyttää luottamuksen muodostamalla laitteesta internet-yhteyden ja napauttamalla Vahvista appi -painiketta tai käynnistämällä apin.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.