Ongelman testaaminen toisella käyttäjätilillä Macissa

Jos ongelma ei enää ilmene, kun kirjaudut yhdeltä macOS-käyttäjätililtä ulos ja kirjaudut toisen tilin tunnistetiedoilla sisään, ongelma saattaa johtua käyttäjätilisi tiedostoista tai asetuksista.

Kun otat Macin käyttöön, luot nimelläsi ja salasanallasi macOS-käyttäjätilin. Tilillä on kotikansio, joka on nimetty käyttäjätunnuksesi mukaan. Kyseinen kansio sisältää tiedostosi ja asetuksesi, muun muassa

• Dokumentit-, Lataukset-, Elokuvat-, Musiikki-, Kuvat-, Julkinen- ja Sivustot-kansioiden tiedostot
  • Järjestelmäasetuksissa, Safarissa, Mailissa ja muissa ohjelmissa määrittämäsi asetukset
  • verkkoa Safarilla tai muilla verkkoselaimilla selatessa luomasi historia-, välimuisti- ja muut sivustotiedot
  • sähköpostit, yhteystiedot ja kalenteritiedot
  • iTunesissa, Kuvat-ohjelmassa ja muissa ohjelmissa käyttämäsi mediatiedostot.

Voit selvittää, johtuuko käyttäjätililläsi ilmenevä odottamaton toiminta käyttäjätililläsi olevista sisällöistä, yrittämällä toistaa ongelman toisella käyttäjätilillä. (Jos ongelma ilmenee käynnistyksen aikana, ennen kuin työpöytä ilmestyy näyttöön, se ei todennäköisesti liity käyttäjätiliisi tai asetuksiisi.)

Testaaminen toisen käyttäjätilin avulla

Jos Macissa on jo määritetty toinen käyttäjätili, voit kirjautua tililtäsi ulos (Omenavalikko > Kirjaudu ulos) ja kirjautua toisen tilin tunnistetiedoilla sisään. Paras tapa testata ongelmaa on kuitenkin käyttää juuri luotua tiliä:

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Käyttäjät ja ryhmät.
  2. Klikkaa lukkokuvake ja anna ylläpitäjän nimi ja salasana.
  3. Klikkaa käyttäjäluettelon alla olevaa lisäyspainiketta (+).
  4. Täytä normaalin tilin tai ylläpitäjän tilin kentät ja klikkaa sitten Luo tili (tai OK).

Jos aiot testata ongelman omalla tililläsi olevilla dokumenteilla, tuo kyseiset dokumentit käyttöön uudella tilillä. Vedä ne kovalevyllä olevan Users-kansion Shared-kansioon (~/Users/Shared). Voit tämän jälkeen vetää dokumentit muihin kansioihin, kun olet kirjautunut sisään uutena käyttäjänä.

Kirjaudu sitten tililtäsi ulos ja kirjaudu uuden tilin tunnistetiedoilla sisään:

1. Valitse Omenavalikko > Kirjaudu ulos.
  2. Kirjaudu kirjautumisikkunassa sisään uuden tilin nimellä ja salasanalla. Jos sinua pyydetään kirjautumaan sisään myös iCloud-tilin tunnistetiedoilla tai Apple ID:llä, ohita tämä vaihe.

Yritä tämän jälkeen toistaa ongelma uudella tilillä. Jos sinun on luotava sähköpostitili tai muu tili ongelman testaamista varten, voit tehdä niin.

Jos ongelma ei ilmene toisella tilillä

Jos ongelma ei ilmene uudella käyttäjätilillä, ongelma liittyy oman tilisi asetuksiin tai tiedostoihin.

Jos tarvitset apua jonkin varoituksen tai ongelman vianmäärityksessä, hae varoituksen tekstiä Applen tukisivustolta. Jos ongelma ilmenee tililläsi vain yhdessä sovelluksessa, se saattaa liittyä johonkin kyseisen sovelluksen asetukseen. Perehdy ohjelman ohjeisiin tai tukisivustoon.

Voit poistaa uuden käyttäjätilin, kun olet lopettanut testauksen. Toimi uuden tilin luontiohjeiden mukaan, mutta klikkaa Poista-painiketta (–) Lisää-painikkeen (+) sijaan. Varmista ennen tilin poistamista, että et enää tarvitse kyseiselle tilille luomiasi tai kopioimiasi tiedostoja tai asetuksia.

Jos ongelma ilmenee toisella tilillä

Jos ongelma ilmenee toisella käyttäjätilillä, toimi seuraavasti:

Jos tarvitset lisäohjeita ohjelmisto- tai laitteisto-ongelman ratkaisemiseen, ota yhteys Apple-tukeen. Muista mainita suorittamasi toimenpiteet ja kyseisten toimenpiteiden tulokset. Muista mainita myös ongelman yhteydessä näkemäsi varoitukset tai muut viestit. Voit ottaa viestistä näyttökuvan myöhempää käyttöä varten.