Tietoja OS X:n NTP-suojauspäivityksestä

Tässä asiakirjassa kerrotaan OS X:n NTP-suojauspäivityksen sisällöstä.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustolla.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE-tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

OS X:n NTP-suojauspäivitys

• ntpd

Saatavuus: OS X Mountain Lion 10.8.5, OS X Mavericks 10.9.5 ja OS X Yosemite 10.10.1.

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia

Kuvaus: ntpd:ssä oli useita ongelmia, joiden avulla hyökkääjä saattoi pystyä aktivoimaan puskurin ylivuotoja. Ongelmat on ratkaistu parantamalla virheiden tarkistamista.

Voit tarkistaa käyttöjärjestelmäsi ntpd-version antamalla seuraavan komennon Päätteessä: what /usr/sbin/ntpd. Tämä päivitys sisältää seuraavat versiot:

• Mountain Lion: ntp-77.1.1.
    • Mavericks: ntp-88.1.1.
    • Yosemite: ntp-92.5.1.

CVE-ID

CVE-2014-9295: Google Security Teamin Stephen Roettger

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.