Tietoja iOS 8.2:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 8.2:n turvallisuussisällöstä.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustolla.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE ID -tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

iOS 8.2

• CoreTelephony

Saatavuus: iPhone 4s tai uudempi, iPod touch (5. sukupolvi tai uudempi) ja iPad 2 tai uudempi.

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi saada laitteen käynnistymään uudelleen odottamatta.

Kuvaus: CoreTelephonyn tavassa käsitellä luokan 0 tekstiviestejä oli nollaosoittimen epäviittausongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla viestien tarkistusta.

CVE-ID

CVE-2015-1063: Roman Digerberg, Ruotsi

• iCloudin avainnippu

Saatavuus: iPhone 4s tai uudempi, iPod touch (5. sukupolvi tai uudempi) ja iPad 2 tai uudempi.

Vaikutus: Etuoikeutetussa verkkoasemassa ollut hyökkääjä saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia.

Kuvaus: Tietojen käsittelyssä iCloud-avainnipun palautuksen aikana oli useita puskurin ylivuotoja. Ongelmat on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistamista.

CVE-ID

CVE-2015-1065: NowSecuren Andrey Belenko

• IOSurface

Saatavuus: iPhone 4s tai uudempi, iPod touch (5. sukupolvi tai uudempi) ja iPad 2 tai uudempi.

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: IOSurfacen tavassa käsitellä sarjoitettuja objekteja oli tyyppisekaannusongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla tyypin tarkistusta.

CVE-ID

CVE-2015-1061: Google Project Zeron Ian Beer

• MobileStorageMounter

Saatavuus: iPhone 4s tai uudempi, iPod touch (5. sukupolvi tai uudempi) ja iPad 2 tai uudempi.

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä luomaan kansioita luotettuihin sijainteihin tiedostojärjestelmässä.

Kuvaus: Kehittäjän levyn näkyviin tuonnin logiikassa oli ongelma, jonka vuoksi virheellisiä levytiedostokansioita ei poistettu. Ongelma on ratkaistu parantamalla virheiden käsittelyä.

CVE-ID

CVE-2015-1062: TaiG Jailbreak Team

• Secure Transport

Saatavuus: iPhone 4s tai uudempi, iPod touch (5. sukupolvi tai uudempi) ja iPad 2 tai uudempi.

Vaikutus: Etuoikeutetussa verkkoasemassa ollut hyökkääjä saattoi pystyä kaappaamaan SSL/TLS-yhteyksiä.

Kuvaus: Secure Transport hyväksyi täysvahvuisia RSA-salausohjelmistoja käyttävissä yhteyksissä lyhyitä tilapäisiä RSA-avaimia, joita yleensä käytetään vain USA:n aiempien vientirajoitusten mukaisissa RSA-salausohjelmistoissa. Ongelma (josta käytetään myös nimitystä FREAK) koski vain yhteyksiä palvelimiin, jotka tukevat vientirajoitusten mukaisia RSA-salausohjelmistoja. Se on ratkaistu poistamalla tilapäisten RSA-avainten tuki.

CVE-ID

CVE-2015-1067: Inrian (Pariisi) Prosecco-tiimin Benjamin Beurdouche, Karthikeyan Bhargavan, Antoine Delignat-Lavaud, Alfredo Pironti ja Jean Karim Zinzindohoue

• Springboard

Saatavuus: iPhone 4s tai uudempi, iPod touch (5. sukupolvi tai uudempi) ja iPad 2 tai uudempi.

Vaikutus: Henkilö, jolla oli fyysinen pääsy laitteeseen, saattoi nähdä laitteen Koti-valikon, vaikka laitetta ei ollut aktivoitu.

Kuvaus: Ohjelman odottamaton sulkeutuminen aktivoinnin aikana saattoi saada laitteen näyttämään Koti-valikon. Ongelma on ratkaistu parantamalla virheiden käsittelyä aktivoinnin aikana.

CVE-ID

CVE-2015-1064

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.