Tietoja OS X Yosemite 10.10.1:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan OS X Yosemite 10.10.1:n turvallisuussisällöstä.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustolla.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE ID -tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

OS X Yosemite 10.10.1

• CFNetwork

Saatavuus: OS X Yosemite 10.10.

Vaikutus: Verkkosivustovälimuistia ei tyhjennetty kokonaan yksityisestä selauksesta poistumisen jälkeen.

Kuvaus: Tietosuojaongelman vuoksi selaustiedot saattoivat jäädä välimuistiin yksityisestä selauksesta poistumisen jälkeen. Ongelma on ratkaistu muuttamalla välimuistin toimintaa.

CVE-ID

CVE-2014-4460

• Spotlight

Saatavuus: OS X Yosemite 10.10.

Vaikutus: Spotlightin tai Safarin ja Spotlight-ehdotuspalvelinten väliseen alkuperäiseen yhteyteen sisällytettiin tarpeettomia tietoja.

Kuvaus: Spotlightin tai Safarin Spotlight-ehdotuspalvelimiin muodostamassa alkuperäisessä yhteydessä oli käyttäjän likimääräinen sijainti, ennen kuin käyttäjä kirjoitti kyselyn. Ongelma on ratkaistu poistamalla kyseiset tiedot alkuperäisestä yhteydestä ja lähettämällä käyttäjän likimääräinen sijainti vain kyselyissä.

CVE-ID

CVE-2014-4453: Ashkan Soltani

• Järjestelmän kuvaus ja Tietoja tästä Macista

Saatavuus: OS X Yosemite 10.10.

Vaikutus: Tarpeetonta tietoa sisällytettiin yhteyteen, joka muodostettiin Appleen tietokoneen mallin selvittämiseksi.

Kuvaus: Pyyntö, jonka Tietoja tästä Macista teki tietokoneen mallin selvittämiseksi ja käyttäjien ohjaamiseksi oikeisiin ohjeresursseihin, sisälsi tarpeettomia evästeitä. Ongelma on ratkaistu poistamalla evästeet yhteydestä.

CVE-ID

CVE-2014-4458: Plausible Labsin Landon Fuller

• WebKit

Saatavuus: OS X Yosemite 10.10.

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi johtaa ohjelman odottamattomaan sulkeutumiseen tai mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Sivuobjektien käsittelyssä oli use after free -ongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-ID

CVE-2014-4459

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.