Järjestelmän kuvakirjaston määrittäminen Kuvat-ohjelmassa

Jos Macissasi on useita kuvakirjastoja, voit määrittää jonkin niistä järjestelmän kuvakirjastoksi. Järjestelmän kuvakirjasto on ainoa kirjasto, jota voi käyttää iCloud-kuvakirjaston, iCloud-kuvajaon ja oman kuvavirran kanssa.

iMovien, Pagesin ja Keynoten kaltaiset ohjelmat voivat käyttää järjestelmän kuvakirjastossa olevia kuvia. Voit myös synkronoida ne iOS-laitteisiin ja Apple TV:hen iTunesin kautta. Jos haluat käyttää omia kuvia työpöydän taustakuvina tai näytönsäästäjänä, kuvien täytyy olla järjestelmän kuvakirjastossa, ennen kuin voit valita ne Järjestelmäasetuksissa.

Jos Macissa on vain yksi kuvakirjasto, se on järjestelmän kuvakirjasto. Muussa tapauksessa ensimmäisestä Kuvat-ohjelmassa luomastasi tai avaamastasi kuvakirjastosta tulee järjestelmän kuvakirjasto. Jos kirjastoja on useampia, sinun on ehkä määritettävä järjestelmän kuvakirjasto, jotta muut ohjelmat voivat käyttää haluamiasi kuvia ja videoita.

Voit määrittää järjestelmän kuvakirjaston seuraavasti:

1. Lopeta Kuvat-ohjelma.
  2. Pidä optionäppäintä painettuna ja avaa Kuvat-ohjelma. Jokin kuvakirjasto on jo määritetty järjestelmän kuvakirjastoksi seuraavasti: KirjastonNimi (järjestelmän kuvakirjasto).
  3. Valitse kirjasto, jonka haluat määrittää järjestelmän kuvakirjastoksi.
  4. Kun kirjasto on avautunut Kuvat-ohjelmassa, valitse valikkoriviltä Kuvat > Asetukset.
  5. Klikkaa Yleiset-välilehteä.
  6. Klikkaa Käytä järjestelmän kuvakirjastona -painiketta.

Jos avaat toisen tai muun kirjaston Kuvat-ohjelmassa etkä ole määrittänyt sitä järjestelmän kuvakirjastoksi, muut ohjelmat käyttävät alkuperäisen järjestelmän kuvakirjaston kuvia. Voit tarkistaa, mikä kirjasto on asetettu järjestelmän kuvakirjastoksi, pitämällä optionäppäintä painettuna avatessasi Kuvat-ohjelman.

iCloud ja järjestelmän kuvakirjasto

Voit käyttää iCloud-kuvakirjastoa, iCloud-kuvajakoa ja omaa kuvavirtaa vain järjestelmän kuvakirjaston kanssa. Jos valitset muun kirjaston Kuvat-ohjelmassa määrittämättä sitä järjestelmän kuvakirjastoksi, Kuvat-asetusten iCloud-välilehti on pois käytöstä:

Jos määrität uuden kirjaston järjestelmän kuvakirjastoksi ja sitten laitat iCloud-kuvakirjaston päälle, uuden kirjaston kuvat ja videot yhdistetään iCloud-kuvakirjastossa ennestään olevan sisällön kanssa. Jos haluat pitää kuvakirjastojen sisällön erillään toisistaan, laita iCloud-kuvakirjasto päälle vain yhden kirjaston osalta Kuvat-ohjelmassa.