Tietoja suojauspäivityksestä 2015-002

Tässä asiakirjassa kerrotaan suojauspäivitys 2015-002:n turvallisuussisällöstä.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustolla.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE ID -tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

Suojauspäivitys 2015-002

• IOAcceleratorFamily

Saatavuus: OS X Mountain Lion 10.8.5, OS X Mavericks 10.9.5 ja OS X Yosemite 10.10.2.

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: IOAcceleratorFamilyssa oli off-by-one-ongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-ID

CVE-2015-1066: Google Project Zeron Ian Beer

• IOSurface

Saatavuus: OS X Mountain Lion 10.8.5 ja OS X Mavericks 10.9.5.

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: IOSurfacen tavassa käsitellä sarjoitettuja objekteja oli tyyppisekaannusongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla tyypin tarkistusta.

CVE-ID

CVE-2015-1061: Google Project Zeron Ian Beer

• Kernel

Saatavuus: OS X Yosemite 10.10.2.

Vaikutus: Haitalliset tai vaarantuneet ohjelmat saattoivat pystyä selvittämään osoitteita kernelissä.

Kuvaus: mach_port_kobject-kernelliitäntä vuosi kernel-osoitteita ja kekopermutaation arvon, mikä saattoi auttaa osoitetilan asettelun satunnaistamissuojan ohittamisessa. Ongelma on ratkaistu poistamalla mach_port_kobject-liitäntä käytöstä tuotantokonfiguraatioissa.

CVE-ID

CVE-2014-4496: TaiG Jailbreak Team

• Secure Transport

Saatavuus: OS X Mountain Lion 10.8.5, OS X Mavericks 10.9.5 ja OS X Yosemite 10.10.2.

Vaikutus: Etuoikeutetussa verkkoasemassa ollut hyökkääjä saattoi pystyä kaappaamaan SSL/TLS-yhteyksiä.

Kuvaus: Secure Transport hyväksyi täysvahvuisia RSA-salausohjelmistoja käyttävissä yhteyksissä lyhyitä tilapäisiä RSA-avaimia, joita yleensä käytetään vain USA:n aiempien vientirajoitusten mukaisissa RSA-salausohjelmistoissa. Ongelma (josta käytetään myös nimitystä FREAK) koski vain yhteyksiä palvelimiin, jotka tukevat vientirajoitusten mukaisia RSA-salausohjelmistoja. Se on ratkaistu poistamalla tilapäisten RSA-avainten tuki.

CVE-ID

CVE-2015-1067: Inrian (Pariisi) Prosecco-tiimin Benjamin Beurdouche, Karthikeyan Bhargavan, Antoine Delignat-Lavaud, Alfredo Pironti ja Jean Karim Zinzindohoue

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.