Jos et pysty ottamaan iMessagea tai FaceTimea käyttöön tai kirjautumaan niihin iPadissa tai Macissa

Kun otat iMessagen tai FaceTimen käyttöön tai kirjaudut siihen, laitteesi saattaa ilmoittaa, että kirjautuminen tai yhteyden luominen iMessagen tai FaceTimen palvelimeen ei onnistunut.

Jos ongelma ilmenee iPhonessa, noudata iPhonea koskevia ohjeita.

Tarkista internet-yhteys

Varmista, että laitteesi on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon tai operaattorin mobiilidataverkkoon ja että voit käyttää internetiä.

Tarkista, ettei palvelussa ole käyttökatkoja

Tarkista Järjestelmän tila -sivulta, ettei iMessagessa tai FaceTimessa ole käyttökatkoa.

Tarkista ohjelmistopäivitykset

Tarkista päivämäärä, aika ja aikavyöhyke

Tarkista Apple ID ja salasana

1. Siirry osoitteeseen appleid.apple.com ja kirjaudu sisään samalla Apple ID:llä ja salasanalla, joita käytät laitteessasi. Jos olet unohtanut Apple ID:n tai unohtanut Apple ID -salasanan, selvitä asia ennen kuin jatkat.

2. Jos ongelma liittyy iMessageen:

• Valitse iPadissa Asetukset > Viestit. Jos iMessage on käytössä, poista se käytöstä.

• Avaa Macissa Viestit-appi. Valitse valikkoriviltä Viestit > Asetukset ja klikkaa sitten iMessage. Jos olet kirjautunut iMessageen, klikkaa Kirjaudu ulos.

3. Jos ongelma liittyy FaceTimeen:

• Valitse iPadissa Asetukset > FaceTime. Jos FaceTime on käytössä, poista se käytöstä.

• Avaa Macissa FaceTime-appi. Valitse valikkoriviltä FaceTime > Asetukset ja klikkaa sitten Yleiset. Jos olet kirjautunut FaceTimeen, klikkaa Kirjaudu ulos.

4. Käynnistä laite uudelleen:

5. Palaa samaan asetusnäyttöön kuin äsken ja ota iMessage tai FaceTime käyttöön tai kirjaudu siihen. Käytä kirjautumisessa samaa Apple ID:tä ja salasanaa kuin vaiheessa 1.

Tarkista VPN- ja tietoturvaohjelmisto

Tarkista VPN- ja tietoturvaohjelmisto. Jos olet asentanut tällaisen ohjelmiston, se saattaa estää iMessagen ja FaceTimen käyttämät verkkoportit. Jos et ole varma asiasta, kokeile muodostaa yhteys johonkin toiseen verkkoon ja yritä uudelleen.

Jos tarvitset edelleen apua

Jos saat viestin, jonka mukaan sähköpostiosoitettasi ei ole vahvistettu, kirjaudu sisään osoitteessa appleid.apple.com ja vahvista sähköpostiosoite. Lue, mitä tehdä, jos et saa vahvistussähköpostia etkä siten voi vahvistaa sähköpostiosoitettasi.

Jos ongelma ei ratkea näillä keinoilla, se ei ehkä liity aktivointiin tai sisäänkirjautumiseen. Muut ratkaisut:

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.