Jos et pysty kirjautumaan Macissa iMessage-tilillesi tai FaceTimeen

Jos et pysty kirjautumaan iMessage-tilillesi tai FaceTimeen, seuraavista ratkaisuista saattaa olla apua.

Kun otat Viestit Macissa käyttöön ensimmäisen kerran, sinua pyydetään kirjautumaan Apple ID:lläsi iMessage-tilillesi. Viestit yrittää tämän jälkeen kirjata sinut automaattisesti sisään aina, kun avaat sen. FaceTimeen kirjaudutaan samalla tavalla. Jos sisäänkirjautuminen ei onnistu kummallakaan sovelluksella, kokeile näitä ratkaisuja.

Tarkista internet-yhteys

Varmista, että Mac on yhteydessä internetiin. Sinun pitäisi esimerkiksi pystyä lataamaan verkkosivuja tai vastaanottamaan sähköpostia.

Tarkista, ettei palvelussa ole käyttökatkoja

Tarkista Applen Järjestelmän tila -sivulta, vaikuttaako jokin tilapäinen käyttökatko iMessagen tai FaceTimen toimintaan.

Tarkista päivämäärä- ja aika-asetukset

• Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Päivämäärä ja aika. Varmista, että laitteen päivämäärä, kellonaika ja aikavyöhyke ovat oikein.
  • Jos Aseta päivämäärä ja aika automaattisesti -valintaneliö on valittuna, poista sen valinta ja valitse se uudelleen. (Jos valintaneliö on himmennetty, klikkaa lukko ja anna ylläpitäjän salasana.)

Varmista, että ohjelmisto on ajan tasalla

Opi päivittämään Macin ohjelmisto. Ohjelmistopäivitykset voivat parantaa Macin vakautta, yhteensopivuutta ja tietoturvaa, ja ne voivat myös ratkaista ongelman.

Tarkista Apple ID:si

Voit varmistaa, että Apple ID:si ja salasanasi on annettu oikein, siirtymällä Apple ID -tilisivulle ja kirjautumalla sisään Viestit-ohjelmassa ja FaceTimessa käyttämälläsi Apple ID:llä. Jos tämä onnistuu, avaa ohjelma ja toimi seuraavasti:

• Viestit: Valitse Viestit > Asetukset ja sitten Tilit. Valitse iMessage-tilisi ja klikkaa Kirjaudu ulos -painiketta. Kirjaudu nyt Apple ID -tilisivulla käyttämälläsi Apple ID:llä uudelleen sisään.
  • FaceTime: Valitse FaceTime > Asetukset. Klikkaa Asetukset-välilehdessä Kirjaudu ulos -painiketta. Kirjaudu sitten Apple ID -tilisivulla käyttämälläsi Apple ID:llä uudelleen sisään.

Nollaa NVRAM-muisti

Jos ongelma liittyy NVRAM-muistiin tallennettuihin asetuksiin, nollaa Macin NVRAM-muisti.

Tarkista muun valmistajan ohjelmistot

Jos asensit palomuuri-, tietoturva- tai VPN-ohjelmiston tai jonkin muun valmistajan verkko-ohjelmiston, varmista, että kyseinen ohjelmisto ei estä iMessagen ja FaceTimen käyttämiä verkkoportteja. Poista tarvittaessa ohjelmisto käytöstä ja yritä käyttää iMessage-tiliäsi tai FaceTimea uudelleen.

Lisätietoja

Lue, mitä tehdä, jos sinulla on muita FaceTimeen liittyviä ongelmia.

FaceTime ei ole saatavilla kaikissa maissa tai alueilla.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.