Ohjeita Etsi ystäväni -apin käyttöön

iCloudin avulla ja Etsi ystäväni -apilla voit helposti etsiä ystäväsi ja perheenjäsenesi iPhonesta, iPadista, iPod touchista tai Apple Watchista.

Jos tarvitset apua, kokeile ensin seuraavia toimia:

1. Varmista, että käytössäsi on Etsi ystäväni -apin uusin versio, iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa iOS:n uusin versio ja Apple Watchissa watchOS:n uusin versio.
  2. Tarkista Järjestelmän tila -sivulta, ettei Etsi ystäväni -palvelussa ole ongelmia.
  3. Pakota Etsi ystäväni -appi sulkeutumaan iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa. Odota minuutin ajan ja avaa sitten appi uudelleen.
  4. Toimi seuraavasti, jos appi sulkeutuu yllättäen, lakkaa vastaamasta tai ei avaudu.

Jos tarvitset edelleen apua, tarkista alla olevat kysymykset, joista saattaa löytyä ratkaisu ongelmaasi. Voit tarkistaa myös Etsi ystäväni -apin Ohje-valikon:

• iPhone tai iPod touch: napauta Minä ja sitten Ohje.
  • iPad: napauta luettelopainiketta, Minä, Tiedot ja Ohje.

Ohjeita sijaintien tarkasteluun

Lue, mitä tehdä, jos et näe sijaintia, sijainti on virheellinen tai ystäväsi eivät näe laitteesi sijaintia.

Jos pakotit apin sulkeutumaan

Jos pakotat Etsi ystäväni -apin sulkeutumaan iOS 7:ssä tai uudemmassa, Etsi ystäväni -appi ei ehkä havaitse olevansa lähellä maantieteellistä sijaintia (alueseuranta). Etsi ystäväni -apin alueseurantailmoituksia ei toimiteta laitettasi seuraaville ystävillesi, eikä laitteesi myöskään näy ystäviesi laitteissa. Kun olet sulkenut apin, avaa se laitteessa uudelleen.

Pakota Etsi ystäväni -appi sulkeutumaan vain silloin, jos se ei vastaa. Etsi ystäväni -appi voi lähettää nykyisen sijaintisi ystävillesi myös silloin, kun appi on käynnissä taustalla.

Jos näet ystäviesi kohdalla Sijaintia ei saatavilla -merkinnän

Et ehkä näe ystäväsi sijaintia seuraavista syistä:

• Ystäväsi on ehkä korjattava laitteessaan päivämäärä. Napauta Asetukset > Yleiset > Päivä ja aika.
  • Laite on sammutettu tai se ei ole yhteydessä matkapuhelin- tai Wi-Fi-verkkoon.
  • Ystäväsi on laittanut Etsi ystäväni -toiminnon sijainnin kätkemisasetuksen päälle.
  • Ystäväsi on poistanut sijaintipalvelut käytöstä kohdassa Asetukset > Yksityisyys > Sijaintipalvelut tai Asetukset > Yksityisyys > Sijaintipalvelut > Etsi ystäväni.
  • Ystäväsi ei ole kirjautunut paikannettavassa laitteessa Etsi ystäväni -palveluun.
  • Laite on maassa tai alueella, jossa Apple ei tue tätä ominaisuutta. Tämä ominaisuus ei ehkä ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla johtuen teknisistä rajoituksista tai paikallisesta lainsäädännöstä.

Laitteen aiempi sijainti on käytettävissä kahden tunnin ajan. Kahden tunnin kuluttua sijainti ei enää ole käytettävissä.

Jos sijainti on vanha tai virheellinen

Laitteen nykyinen sijainti ei ehkä näy, jos sijainti on päivitettävä iCloudissa. Odota muutama minuutti ja yritä sitten uudelleen.

Jos olet kirjautunut Etsi ystäväni -palveluun useista laitteista, sinun on ehkä tarkistettava, minkä laitteistasi ystäväsi näkevät:

• iPhone tai iPod touch: Napauta Minä ja napauta sitten aktiivista laitettasi kohdasta Jaa oma sijaintini. Tämä vaihtoehto näkyy vain silloin, kun olet kirjautuneena Etsi ystäväni -palveluun useilla laitteilla.
  • iPad: Napauta luettelopainiketta, Minä ja Tiedot. Napauta sitten aktiivista laitettasi kohdasta Jaa oma sijaintini. Tämä vaihtoehto näkyy vain silloin, kun olet kirjautuneena Etsi ystäväni -palveluun useilla laitteilla.
  • Apple Watchissa, jossa on käytössä watchOS 4, saat Asetukset-kuvakkeen näkyviin painamalla Digital Crownia. Valitse Asetukset > Yleiset > Sijaintipalvelut. Varmista, että Sijaintipalvelut- ja Jaa oma sijainti -asetukset ovat päällä.

Jos sijaintiympyrä on liian suuri

Jos sijaintiympyrä on liian suuri, odota muutama minuutti ja yritä sitten uudelleen. Laite määrittää ehkä edelleen tarkempaa sijaintia tai se ei ehkä pysty antamaan tarkempaa sijaintia. Näin voi käydä, jos laite on sisätiloissa, eikä lähellä ole tunnettua Wi-Fi-tukiasemaa.

Jos sijaintimerkintä ei ole tarkka

Jos asetat sijaintimerkinnän, kuten Koti tai Työ, merkintä näkyy vain silloin, jos laitteen sijainti on riittävän tarkka. Jos sijainnin tarkkuus on liian karkea, jotta laite voitaisiin rajata samaan paikkaan, johon merkintä asetettiin, merkintää ei välttämättä näy.

Ohjeita sijaintipyyntöjen lähettämiseen ja vastaanottamiseen

Noudata seuraavia ohjeita.

Jos et saanut ystäväsi pyyntöä

1. Varmista, että olet kirjautunut Etsi ystäväni -palveluun sillä Apple ID:llä, jota ystäväsi yrittää seurata. Voit tarkistaa Apple ID:si napauttamalla Asetukset > [nimesi]. Jos käyttöjärjestelmä on iOS 10.2 tai vanhempi, napauta Asetukset > iCloud. Jos ystäväsi käytti toista sähköpostiosoitetta, tarkista sähköpostilaatikosta, onko ystäväsi pyyntö tullut perille. Voit hyväksyä tai hylätä pyynnön napauttamalla sähköpostiviestissä Näytä pyyntö.
  2. Varmista, että Salli ystäväpyynnöt -asetus on Etsi ystäväni -palvelussa käytössä:
    • Napauta iPhonessa tai iPod touchissa Minä ja valitse Kutsut-kohdasta Salli ystäväpyynnöt.
    • Napauta iPadissa luettelopainiketta, napauta Minä, napauta Tiedot ja valitse Salli ystäväpyynnöt.
  3. Varmista, että hyväksyt seurantapyyntöjä rajoitusten mukaisesti. Jos olet saavuttanut rajoituksen, et ehkä voi hyväksyä enempää ystäviä, ennen kuin poistat yhden ystävän.

Jos ystäväsi ei saanut pyyntöäsi

• Varmista, että lähetät pyynnön Apple ID:seen, jota ystäväsi käyttää kirjautuakseen iPhonellaan, iPadillaan tai iPod touchillaan Etsi ystäväni -palveluun.
  • Varmista, että lähetät seurantapyyntöjä muille rajoitusten mukaisesti. Jos olet saavuttanut rajoituksen, et ehkä voi lähettää enempää sijaintipyyntöjä ystävillesi, ennen kuin poistat yhden ystävän.

Jos hyväksyt pyynnön ystävältä, jota et seuraa, seurantapyyntö lähetetään ystävälle automaattisesti.