iMovie (iOS): mitä aikajanan keltainen kolmio tarkoittaa?

Kun iMovie-projektia työstetään yhteensopivalla iOS-laitteella, videoleikkeen tilalla tai musiikkitiedoston alussa saattaa näkyä keltainen kolmio.

Kolmiolla tarkoitetaan sitä, että projektiin lisättyä alkuperäistä videoleikettä tai äänitiedostoa ei löydy. iMovien (iOS) keltainen varoituskolmio näyttää samalta kaikissa iOS-laitteissa. Seuraavassa on esimerkki iPod touchista:

Näin voit ratkaista ongelman:

1. Päivitä iMovie (iOS) 1.2.1:een tai uudempaan.
  2. Palauta Kuvat-ohjelmasta, kameran rullasta, iPod-ohjelmasta tai Musiikki-ohjelmasta muualle siirretty mediasisältö alkuperäiseen sijaintiinsa suorittamalla synkronointi iTunesissa (tai tarvittaessa iPhotossa).
  3. Avaa ongelmallinen projekti iMoviessa. iMovie havaitsee puuttuvan mediasisällön ja yrittää etsiä sen, jotta se olisi toistettavissa.

Lisätietoja

Puuttuvat videoleikkeet

Jos projektissa on videoleike, joka on tallennettu jompaankumpaan seuraavista sijainneista, keltainen kolmio tulee näkyviin, jos videoleike siirretään kyseisestä sijainnista:

• Keltainen kolmio näytetään, jos videoleike on tallennettu Kuvat-ohjelmaan. (Videoleike on tallennettu tänne, jos se on synkronoitu iOS-laitteeseen tietokoneesta.)
  • Keltainen kolmio näytetään, jos videoleike on tallennettu kameran rullaan. (Videoleike on tallennettu tänne, jos se on tallennettu Kamera-ohjelmalla, jos se on tuotu kameraliitäntäpaketin avulla tai jos se on siirretty kameran rullasta iMovien videoselaimeen.)

Puuttuvat äänitiedostot

Jos projektissa on äänitiedosto, joka sijaitsee iPod- (iPad 2 tai uudempi tai iPhone 4 tai uudempi) tai Musiikki-ohjelmassa (iPod touch), sen poistaminen iPod- tai Musiikki-ohjelmasta saa aikaan sen, että keltainen kolmio tulee näkyviin. Tällöin puuttuvaa tiedostoa ei voida toistaa. Jotta kyseistä äänitiedostoa voitaisiin käyttää projektissa, se täytyy tuoda takaisin iPod- tai Musiikki-ohjelmaan synkronoimalla iOS-laite iTunesin kanssa (äänitiedoston on oltava iTunesissa).