Ohjeita Wi-Fi-verkon käyttöön Apple TV:ssä

Lue, miten toimia, jos et voi muodostaa yhteyttä Wi-Fi-verkkoon etkä toistaa elokuvia, musiikkia etkä muuta sisältöä Apple TV:ssäsi.

Tarkista kunkin toimenpiteen jälkeen, tarvitsetko lisäohjeita.

Tarkista, että laitteet ovat päällä, liitettyinä ja kantaman sisällä

Varmista, että internet-reititin on liitetty modeemiin ja että kummankin virta on kytketty. Jos reititin ja modeemi ovat sama laite, varmista, että sen virta on kytketty.

Pidä Apple TV reitittimen kantaman sisällä. Jos se on liian kaukana, Apple TV ei saa signaalia. Signaaliongelmien välttämiseksi Apple TV:tä ei kannata sijoittaa suoraan Wi-Fi-reitittimen yläpuolelle eikä alle 30 cm:n etäisyydelle.

Muodosta yhteys Wi-Fi-verkkoon

Siirry Apple TV 4K:ssa tai Apple TV:ssä (4. sukupolvi) kohtaan Asetukset > Verkko. Valitse Apple TV:ssä (2. tai 3. sukupolvi) Asetukset > Yleiset > Verkko. Liity haluamaasi Wi-Fi-verkkoon valitsemalla sen nimi. Anna Wi-Fi-verkon salasana pyydettäessä. Jos et tiedä salasanaasi, lue ohjeita

Apple TV ei voi muodostaa yhteyttä verkkoihin, jotka vaativat lisäkirjautumisen tai toissijaisen kirjautumisen, kuten kirjautumisen verkkosivustoon. Tällaisia verkkoja eli Captive-Network-verkkoja ovat jotkin ilmaiset ja maksulliset verkot yrityksissä, oppilaitoksissa, asuntoloissa, huoneistoissa, hotelleissa ja myymälöissä.

Käynnistä Apple TV, reititin ja modeemi uudelleen

Kun olet käynnistänyt laitteet uudelleen, tarkista, tarvitsetko edelleen apua. Valitse Apple TV 4K:ssa tai Apple TV:ssä (4. sukupolvi) Asetukset > Järjestelmä ja valitse Käynnistä uudelleen. Valitse Apple TV:ssä (2. tai 3. sukupolvi) Asetukset > Yleiset ja valitse Käynnistä uudelleen.

Irrota sitten reititin ja kaapeli- tai DSL-modeemi verkkovirrasta. Liitä ne sitten takaisin.

Käytä Ethernet-kaapelia ja tarkista ohjelmistopäivitykset

Kokeile liittää Apple TV suoraan reitittimeen tai suoraan kaapeli- tai DSL-modeemiin Ethernet-kaapelilla. Muodosta sitten yhteys verkkoon ja tarkista ohjelmistopäivitykset.

Valitse Apple TV 4K:ssa tai Apple TV:ssä (4. sukupolvi) Asetukset > Järjestelmä > Ohjelmistopäivitykset.

Jos käytät Apple TV:tä (2. tai 3. sukupolvi), valitse Asetukset > Yleiset > Päivitä ohjelmisto. Jos saatavilla on päivitys, asenna se. Irrota sitten Ethernet-kaapeli ja yritä liittyä Wi-Fi-verkkoon uudelleen.

Eikö yhdistäminen edelleenkään onnistu?

• Varmista, että alueella ei ole häiriöitä.
  • Jos Apple TV on yhteydessä Wi-Fi-verkkoon, mutta et pääse internetiin, kokeile käyttää Wi-Fi-verkkoa jollakin toisella laitteella. Jos et pääse internetiin toisella laitteella, kyse saattaa olla palvelukatkosta. Pyydä ohjeita kaapeliyhtiöltäsi tai internet-palveluntarjoajaltasi.
  • Kokeile muodostaa yhteys Wi-Fi-verkkoon toisessa paikassa. Jos Apple TV pystyy muodostamaan yhteyden, vika on alkuperäisessä Wi-Fi-verkossa. Jos Apple TV ei pysty muodostamaan yhteyttä mihinkään Wi-Fi-verkkoon, ota yhteys Applen tukeen.
  • Varmista, että Wi-Fi-reitittimessä on laiteohjelmiston uusin versio. Jos käytät AirPort-tukiasemaa, lue, miten se tehdään. Jos tarvitset ohjeita muun kuin Applen reitittimen päivittämiseen, ota yhteys valmistajaan. Varmista myös, että reitittimesi toimii Apple TV:n kanssa.

Lisätietoja

• Apple TV muodostaa internet-yhteyden Wi-Fin tai Ethernetin kautta. Kun käytät Ethernet-kaapelia, Apple TV käyttää Ethernet-yhteyttä automaattisesti Wi-Fi-verkon sijaan.
  • Apple TV saattaa pystyä liittymään joihinkin oppilaitos- tai yritysverkkoihin, joissa on käytössä profiili. Pyydä lisätietoja verkosta vastaavalta järjestelmän ylläpitäjältä.