Appikohtaisten salasanojen käyttäminen

Appikohtaisten salasanojen avulla voit kirjautua tilillesi turvallisesti, kun käytät muun valmistajan appeja Apple ID:lläsi.

Appikohtaiset salasanat ovat Apple ID:n kertakäyttöisiä salasanoja, joilla voit kirjautua tiliisi ja käyttää iCloudiin tallentamiasi tietoja turvallisesti muun valmistajan apissa. Voit käyttää appikohtaisia salasanoja esimerkiksi Microsoft Outlookin, Mozilla Thunderbirdin tai muiden muun kuin Applen tarjoamien sähköposti-, yhteystieto- ja kalenteripalveluiden kanssa. Appikohtaiset salasanat takaavat tilisi turvallisuuden ja sen, että käyttämäsi muiden valmistajien apit eivät kerää tai tallenna Apple ID:si salasanaa.

Appikohtaisten salasanojen luominen ja käyttäminen edellyttää, että Apple ID:si on suojattu kaksiosaisella todennuksella.

Tarvitset myös appikohtaisen salasanan sellaisiin laitteisiin, joissa on käytössä Mac OS X Lion 10.7.5 tai aiempi tai iOS 5 tai aiempi. Jos käytössäsi ei ole laitteita, jotka voi päivittää käyttöjärjestelmään iOS 9 tai OS X El Capitan, voit ottaa käyttöön kaksivaiheisen vahvistuksen ja luoda appikohtaisia salasanoja.

Appikohtaisen salasanan luominen

1. Kirjaudu Apple ID -tilisivullesi.
  2. Valitse Suojaus-kohdasta Appikohtaiset salasanat -valinnan alta Luo salasana.
  3. Noudata näytössä olevia ohjeita.

Kun salasana on luotu, kirjoita tai sijoita se tavalliseen tapaan apin salasanakenttään.

Appikohtaisten salasanojen hallitseminen

Appikohtaisia salasanoja voi olla aktiivisena samanaikaisesti enintään 25 kappaletta. Tarvittaessa voit kumota salasanoja yksitellen tai kaikki samalla kerralla.

1. Kirjaudu Apple ID -tilisivullesi.
  2. Valitse Suojaus-kohdasta Muokkaa.
  3. Valitse Appikohtaiset salasanat -kohdasta Näytä historia.
  4. Klikkaa poistettavan salasanan vieressä olevaa kuvaketta   tai valitse Mitätöi kaikki.

Kun salasana on kumottu, sitä käyttävä appi kirjataan ulos iCloudista, kunnes luot uuden salasanan ja kirjaudut uudelleen sisään.

Jos vaihdat tai nollaat ensisijaisen Apple ID:n salasanan, kaikki appikohtaiset salasanat kumotaan automaattisesti tilisi tietoturvan varmistamiseksi. Sinun täytyy luoda uudet appikohtaiset salasanat niille apeille, joita haluat jatkossa käyttää iCloudin kanssa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.