Lähdeviitteiden lisääminen Pages-dokumenttiin EndNote-liitännäisen avulla

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit asentaa Pagesin EndNote-liitännäisen ja lisätä lähdeviitteitä sekä luoda lähdeluettelon sen avulla.

Nykyisen EndNote-liitännäisen käyttö edellyttää, että Maciin on asennettuna EndNote X6 tai uudempi. Lue, miten voit hankkia EndNoten.

Varmista ennen EndNote-liitännäisen lataamista ja asentamista, että tiedät käyttämäsi Pages-version. Voit tarkistaa Pagesin version avaamalla Pagesin ja valitsemalla Pages > Tietoja Pagesista.

Lähdeviitteen lisääminen

1. Avaa EndNote-kirjasto.
  2. Avaa Pagesissa dokumentti, johon haluat lisätä lähdeviitteen.
  3. Valitse lainattava teksti ja sitten  > EndNote-lähdeviite. Jos EndNote-lähdeviite ei ole käytettävissä, valitse Dokumentti-inspektori > Dokumentti-välilehti ja varmista, että Dokumentin leipäteksti on valittuna.
  4. Etsi EndNote-lähdeviitteen hakuikkunassa haluamasi tekstin tekijää, nimeä tai vuotta.
  5. Valitse lisättävä lainaus ja esikatsele se. Jos et halua lainausta tekstiin, mutta haluat lisätä lähteen lähdeluetteloon, varmista että valittuna on Lisää vain lähdeluetteloon. Klikkaa Lisää.

Lähdeviite lisätään, kun valittu teksti ja teos on lisätty dokumentin lopussa olevaan lähdeluetteloon.

Jos poistat jonkin lähteen ainoan lainauksen, Pages poistaa sen lähteen automaattisesti lähdeluettelosta.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.