OS X Server: Mail-palvelun viestin kokorajan muokkaaminen

Voit nostaa viestin kokorajaa tai poistaa sen kokonaan käyttämällä serveradmin-komentoa Päätteessä.

Mail-palvelun oletusmäärityksissä OS X Serverissä (Mountain Lion tai Mavericks) on viestin kokorajaksi asetettu 10 megatavua. Server hylkää 10 megatavua suuremmat viestit.

Voit muuttaa viestin kokorajaa suorittamalla seuraavan komennon:

sudo serveradmin settings mail:postfix:message_size_limit = number

Yllä olevassa komennossa oleva luku on viestin kokoraja tavuina. Laske arvo haluamallesi kokorajalle kertomalla megatavut luvulla 1048576. Esimerkiksi jos raja on 20 megatavua, laskutoimitus on 20 x 1048576 = 20971520. Yllä olevan komennon number-kohdassa oleva luku olisi siis 20971520.

Huomautus: Jos arvo on liian pieni, ilmoitusta viestin toimituksen epäonnistumisesta ei näy, koska se ylittää paikallisen tai etäpostinsiirtoagentin viestien kokorajan.

Lisätietoja

Jos haluat poistaa viestin kokorajan kokonaan, suorita seuraava komento:

sudo serveradmin settings mail:postfix:message_size_limit_enabled = no

Huomautus: kokorajan voi palauttaa käyttöön käyttämällä samaa komentoa, mutta vaihtamalla arvon no arvoksi yes.

Voit tarkistaa viestin kokorajan seuraavalla komennolla:

sudo serveradmin settings mail:postfix:message_size_limit