Tietoja iPhonen, iPadin ja iPod touchin Käyttöapu-pikakomennosta

Ota selvää, miten voit lisätä muun muassa VoiceOverin, AssistiveTouchin ja Ohjatun käytön Ohjauskeskukseen käytön helpottamiseksi. Lue myös, miten saat kolmoisklikkauksella käyttöösi usein tarvitsemasi käyttöapuominaisuudet.

Sivupainikkeen käyttäminen

Jos sinulla on iPhone X tai uudempi, siinä on Koti-painikkeen sijasta sivupainike. Toimi seuraavasti:

• Käyttöapu-pikakomennon ottaminen käyttöön: Valitse Asetukset > Käyttöapu > Käyttöapu-pikakomento ja valitse sitten eniten käyttämäsi ominaisuudet.
  • Käyttöapu-pikakomennon käyttäminen: Klikkaa sivupainiketta kolme kertaa.
  • Sivupainikkeen kaksois- tai kolmoisklikkauksen nopeuden hidastaminen: Valitse Asetukset > Käyttöapu > Sivupainike ja muuta sitten asetusta.

Koti-painikkeen käyttäminen

• Käyttöapu-pikakomennon ottaminen käyttöön: Valitse Asetukset > Käyttöapu > Käyttöapu-pikakomento ja valitse sitten eniten käyttämäsi ominaisuudet.
  • Käyttöapu-pikakomennon käyttäminen: Klikkaa Koti-painiketta kolme kertaa.
  • Koti-painikkeen kaksois- tai kolmoisklikkauksen nopeuden hidastaminen: Valitse Asetukset > Käyttöapu > Koti-painike ja muuta sitten asetusta.

Ohjauskeskuksen käyttäminen

• Ohjauskeskuksen muokkaaminen: Valitse Asetukset > Ohjauskeskus > Muokkaa säätimiä ja napauta sitten käyttöaputoimintojen, kuten Käyttöapu-pikakomennot, Suurennuslasi, Kuulolaitteet ja Ohjattu käyttö, vierestä.
  • Käyttöaputoiminnon aktivointi Ohjauskeskuksessa: Avaa Ohjauskeskus ja napauta käyttöaputoimintoa.