Tietoja iPhonen, iPadin ja iPod touchin käyttöavun oikotiestä

Ota selvää, miten voit lisätä muun muassa VoiceOverin, AssistiveTouchin ja Ohjatun käytön Ohjauskeskukseen käytön helpottamiseksi. Kolmoisklikkauksella saat käyttöösi usein tarvitsemasi käyttöapuominaisuudet.

Sivupainikkeen käyttäminen

Jos sinulla on iPhone X tai uudempi, siinä on Koti-painikkeen sijasta sivupainike. Toimi seuraavasti:

• Käyttöapu-oikotien ottaminen käyttöön: Valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Käyttöapu-oikotie ja valitse sitten eniten käyttämäsi ominaisuudet.
  • Käyttöapu-oikotien käyttäminen: Klikkaa sivupainiketta kolme kertaa.
  • Sivupainikkeen kaksois- tai kolmoisklikkauksen nopeuden hidastaminen: Valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Sivupainike.

Koti-painikkeen käyttäminen

• Käyttöapu-oikotien ottaminen käyttöön: Valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Käyttöapu-oikotie ja valitse sitten eniten käyttämäsi ominaisuudet.
  • Käyttöapu-oikotien käyttäminen: Klikkaa Koti-painiketta kolme kertaa.
  • Koti-painikkeen kaksois- tai kolmoisklikkauksen nopeuden hidastaminen: Valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Koti-painike.

Ohjauskeskuksen käyttäminen

• Ohjauskeskuksen muokkaaminen: Valitse Asetukset > Ohjauskeskus > Muokkaa säätimiä ja napauta sitten käyttöaputoimintojen, kuten Käyttöapu-oikotiet, Suurennuslasi, Kuulolaitteet, Kosketusten mukautus ja Ohjattu käyttö, vierestä.
  • Käyttöaputoiminnon aktivointi Ohjauskeskuksessa: Avaa Ohjauskeskus ja napauta käyttöaputoimintoa.

Laitteen käyttöaputoimintoja voi hallinnoida myös iTunesissa. Toimi seuraavasti:

1. Yhdistä iPhone, iPad tai iPod touch mihin tahansa tietokoneeseen, johon on asennettu iTunes.
  2. Valitse laite iTunesissa.
  3. Valitse Yhteenveto-paneelissa Valinnat-osiosta alhaalta Määritä käyttöapu.
  4. Valitse toiminto, jota haluat käyttää, ja klikkaa OK.

Lisätietoja iOS:ssä käytettävissä olevista käyttöapuominaisuuksista ja niiden käytöstä on iOS-laitteesi käyttöoppaan Käyttöapu-luvussa.