Käyttöaputoimintojen käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

iOS:ssä voi laittaa monet käyttöaputoiminnot nopeasti päälle tai pois päältä Koti-painikkeen, sivupainikkeen tai Ohjauskeskuksen avulla.

Koti-painikkeen käyttäminen

• Käyttöapu-oikotien ottaminen käyttöön: Valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Käyttöapu-oikotie ja valitse sitten eniten käyttämäsi ominaisuudet.
  • Käyttöapu-oikotien käyttäminen: Paina Koti-painiketta kolme kertaa.
  • Koti-painikkeen kaksois- tai kolmoispainalluksen nopeuden hidastaminen: Valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Koti-painike.

Sivupainikkeen käyttäminen

Jos sinulla on iPhone X, siinä on Koti-painikkeen sijasta sivupainike. Toimi seuraavasti:

• Käyttöapu-oikotien ottaminen käyttöön: Valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Käyttöapu-oikotie ja valitse sitten eniten käyttämäsi ominaisuudet.
  • Käyttöapu-oikotien käyttäminen: Paina sivupainiketta kolme kertaa.
  • Sivupainikkeen kaksois- tai kolmoispainalluksen nopeuden hidastaminen: Valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Sivupainike.

Ohjauskeskuksen käyttäminen

• Ohjauskeskuksen muokkaaminen: Valitse Asetukset > Ohjauskeskus > Muokkaa säätimiä ja napauta sitten käyttöaputoimintojen, kuten Käyttöapu-oikotiet, Suurennuslasi, Kuulolaitteet, Kosketusten mukautus ja Ohjattu käyttö, vierestä.
  • Käyttöaputoiminnon aktivointi Ohjauskeskuksessa: Avaa Ohjauskeskus ja napauta käyttöaputoimintoa.

Laitteen käyttöaputoimintoja voi hallinnoida myös iTunesissa. Toimi seuraavasti:

1. Yhdistä iPhone, iPad tai iPod touch mihin tahansa tietokoneeseen, johon on asennettu iTunes.
  2. Valitse laite iTunesissa.
  3. Valitse Yhteenveto-paneelissa Valinnat-osiosta alhaalta Määritä käyttöapu.
  4. Valitse toiminto, jota haluat käyttää, ja klikkaa OK.

Lisätietoja iOS:ssä käytettävissä olevista käyttöapuominaisuuksista ja niiden käytöstä on iOS-laitteesi käyttöoppaan Käyttöapu-luvussa.