HDMI-liitännän muodostaminen Macista

Mac-tietokoneet voidaan yhdistää HDTV:hen, näyttöön tai muuhun HDMI-laitteeseen HDMI-kaapelilla tai -sovittimella.

Mac-tietokoneet, joissa on jokin seuraavista porteista, voidaan yhdistää HDMI-laitteisiin. Lue lisätietoja Macin porttien tunnistamisesta.

Mac-tietokoneet, joissa on HDMI-portti, vastaavat HDMI 1.4b -standardia ja -tukea:

• HDMI-portin kautta siirrettävän videon tarkkuus on vähintään 1080p, ja jotkin Mac-mallit tukevat jopa suurempaa tarkkuutta, kun ne yhdistetään 4K-näyttöihin, 5K-näyttöihin ja Ultra HD -televisioihin
  • 8-kanavainen 24-bittinen ääni 192 kHz:llä, Dolby Surround 5.1 ja perinteinen stereo
  • HDCP-salattu toisto iTunesista ja QuickTime Playerista (versio 10). Safari tukee macOS Sierrassa ja uudemmissa versioissa myös HDCP-salattua toistoa, jos verkkosivu on HTML5-muodossa ja FairPlay Streaming -tekniikkaa tukeva sisältö toimitetaan Media Source Extensions- tai HTTP Live Streaming -protokollan mukaisesti.

Jos käytät sovitinta, tarkista tuetut tarkkuudet ja muut tiedot sovittimen teknisistä tiedoista.

Yhteyden muodostamisen jälkeen

Jos Mac ei tunnista HDTV:tä, näyttöä tai muuta HDMI-laitetta yhteyden muodostamisen jälkeen:

1. Sammuta HDMI-laite, kun Mac on edelleen käynnissä.
  2. Irrota HDMI-kaapeli Macista ja liitä se uudelleen.
  3. Käynnistä HDMI-laite.

Jos videokuva ulottuu HDTV:ssä tai näytössä näytön reunojen yli, avaa Näyttö-asetukset ja säädä kuvaa Underscan-liukusäätimellä niin, että se mahtuu paremmin. Voit avata Näyttö-asetukset seuraavilla tavoilla:

• Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Näytöt.
  • Avaa Ohjelmat-kansio painamalla vaihto-komento-A. Kaksoisklikkaa Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Näytöt.
  • Jos näppäimistössä on kirkkaussäätimet, paina optio-lisää kirkkautta tai optio-vähennä kirkkautta.

Jos HDMI-laite ei vastaanota ääntä Macista:

• Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Ääni. Varmista Äänilähtö-ruudussa, että HDMI-laite on valittuna.
  • Jos muodostat yhteyden Mini DisplayPort -sovittimella, varmista, että Mac pystyy siirtämään ääntä Mini DisplayPortin kautta.
  • Jos muodostat yhteyden Mac ministä, irrota kaikki äänilaitteet, jotka on kytketty tietokoneen äänilähtöporttiin.

Jos Mac menee nukkumaan, kun videota toistetaan tai sen toisto on keskeytetty, saatat nähdä HDCP-virheen. Sulje videon toistamiseen käytettävä appi ja avaa sitten appi uudelleen. Jos ongelma jatkuu, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Energiansäästäjä ja säädä asetuksia niin, että näyttö ei sammu.

Lisätietoja

• Jos Macissasi on HDMI-portti, voit yhdistää DVI-näytön Applen HDMI–DVI-sovittimella.
  • Mac-tietokoneet eivät tue CEC (Consumer Electronics Control) -protokollan käyttöä HDMI-laitteiden hallintaan.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.