HDMI-liitännän muodostaminen Macista

Mac-tietokoneet voidaan yhdistää TV:hen, näyttöön tai muuhun HDMI-laitteeseen HDMI-kaapelilla tai -sovittimella.

2021-mbp-14-svr-rs-closed

HDMI-laitteen liittäminen

Mac-tietokoneet, joissa on jokin seuraavista porteista, voidaan yhdistää HDMI-laitteisiin:

Tunnista Macisi portit

Teknisten tietojen tarkistaminen

Sisäänrakennetulla HDMI-portilla varustetut Mac-tietokoneet tukevat seuraavia video- ja äänimäärityksiä:

• 8K 60 Hz:n virkistystaajuudella yhteensopivissa Mac-malleissa.

• 4K 240 Hz:n virkistystaajuudella yhteensopivissa Mac-malleissa.

• 4K 60 Hz:n virkistystaajuudella yhteensopivissa Mac-malleissa.

• 4K 30 Hz:n virkistystaajuudella yhteensopivissa Mac-malleissa.

• 8-kanavainen 24-bittinen ääni 192 kHz:n virkistystaajuudella, Dolby Surround 5.1 ja perinteinen stereo.

• Jotkin HDMI-porteilla varustetut Mac-tietokoneet eivät tue monikanavaääntä. Tarkista Macin tekniset tiedot.

• HDCP-salattu toisto iTunesista ja QuickTime Playerista (versio 10). Safari tukee macOS Sierrassa ja uudemmissa versioissa myös HDCP-salattua toistoa, jos verkkosivu on HTML5-muodossa ja FairPlay Streaming -tekniikkaa tukeva sisältö toimitetaan Media Source Extensions- tai HTTP Live Streaming -protokollan mukaisesti. Jos HDCP-sisältöä halutaan toistaa ulkoisella näytöllä, HDCP-toistoa varten tarvitaan HDCP-yhteensopiva näyttö.

• HDR yhteensopivissa Mac-malleissa.

Jos käytät sovitinta, tarkista tuetut tarkkuudet ja muut tiedot sovittimen teknisistä tiedoista.

8K 60 Hz:n virkistystaajuudella

Voit liittää näytön, jonka tarkkuus on 8K ja virkistystaajuus 60 Hz, seuraavien Mac-mallien HDMI-porttiin:

• MacBook Pro, jossa on M2 Pro, M3 Pro, M2 Max tai M3 Max (2023 ja sitä uudemmat)

• Mac mini, jossa on M2 Pro (2023)

• Mac Studio (2023)

• Mac Pro (2023)

4K 240 Hz:n virkistystaajuudella

Voit liittää näytön, jonka tarkkuus on 4K ja virkistystaajuus 240 Hz, seuraavien Mac-mallien HDMI-porttiin:

• MacBook Pro, jossa on M2 Pro, M3 Pro, M2 Max tai M3 Max (2023 ja sitä uudemmat)

• Mac mini, jossa on M2 Pro (2023)

• Mac Studio (2023)

• Mac Pro (2023)

Nämä tarkkuudet ja virkistystaajuudet eivät tue sovittimia. Saat parhaat tulokset, kun yhdistät näytöt suoraan Maciin.

4K 60 Hz:n virkistystaajuudella

Voit liittää näytön, jonka tarkkuus on 4K ja virkistystaajuus 60 Hz, seuraavien Mac-mallien HDMI-porttiin:

• Mac Studio (2022 ja uudemmat)

• Mac mini (2018 ja uudemmat)

• Mac Pro (2019 ja uudemmat)

• MacBook Pro (2021 ja uudemmat)

4K 30 Hz:n virkistystaajuudella

Voit liittää näytön, jonka tarkkuus on 4K ja virkistystaajuus 30 Hz, seuraavien Mac-mallien HDMI-porttiin:

• Mac mini (2012–2014)

• Mac Pro (2013)

• MacBook Pro (2012–2015)

Jos HDMI-näyttöä ei havaita

Lue ohjeet siihen, miten voit toimia, jos Mac ei havaitse HDTV:tä, näyttöä tai muuta liitettyä HDMI-laitetta.

Jos näytössä ei näy koko kuvaa

Jos HDTV:n tai näytön video ulottuu näyttöruudun reunojen yli, korjaa TV:n tai projektorin Overscan- tai Underscan-rajaus. Underscan-liukusäädin näkyy vain tiettyjen kokoonpanojen ja tarkkuuksien yhteydessä.

Jos Mac menee nukkumaan, kun videota toistetaan tai videon toisto on keskeytetty, saatat nähdä HDCP-virheen. Sulje videon toistamiseen käytettävä appi ja avaa appi sitten uudelleen.

Jos HDMI-laite ei vastaanota ääntä

Jos HDMI-laite ei vastaanota ääntä Macista:

• Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Ääni. Varmista Äänilähtö-ruudussa, että HDMI-laite on valittuna.

• Jos liität sen Mac miniin, irrota mahdollinen äänilaite tietokoneen kuulokeliitännästä.

Jos näyttö sammuu odottamatta

Jos näyttö ei käynnisty tai sammu tai se käynnistyy tai sammuu odottamatta, kokeile ottaa HDMI-CEC käyttöön tai poistaa se käytöstä näytön asetuksista.

Viittaukset muihin kuin Applen valmistamiin tuotteisiin ja itsenäisiin verkkosivustoihin, joita Apple ei hallinnoi tai joita se ei ole testannut, eivät tarkoita sitä, että Apple suosittelee tai tukee niitä. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Ota yhteyttä toimittajaan, jos tarvitset lisätietoja.