Tietokoneen valtuutuksen poistaminen iTunesin avulla

Muista poistaa Macin tai Windows-tietokoneen valtuutus, ennen kuin myyt tai luovutat sen, lähetät sen huoltoon tai teet merkittäviä laitteistopäivityksiä.

Kun poistat tietokoneen valtuutuksen, poistat siitä pääsyn iTunes Storesta, iBooks Storesta tai App Storesta ostettuun sisältöön, kuten musiikkiin, elokuviin, TV-ohjelmiin, ohjelmiin ja kirjoihin. Et kuitenkaan menetä sisältöä, eikä tietokoneesta poisteta mitään. Kun poistat tietokoneen valtuutuksen, ainoastaan estät sitä käyttämästä suojattua sisältöä. Voit valtuuttaa tietokoneen myöhemmin uudelleen.

Poista tietokoneen valtuutus aina, ennen kuin

• myyt tai luovutat tietokoneen
  • lähetät tietokoneen huoltoon
  • teet merkittäviä päivityksiä.

Jos tietokoneesi ei toimi tai sinulla ei enää ole sitä, sinun täytyy poistaa kaikkien tietokoneiden valtuutus ja sitten valtuuttaa uudelleen edelleen käyttämäsi tietokoneet. iPhonen, iPadin tai iPod touchin valtuutusta ei tarvitse poistaa, mutta sinun täytyy poistaa iOS-laitteidesi Apple ID -liitos. iOS-laitteet eivät käytä käytettävissä olevia valtuutuksia.

Storen käytettävyys ja ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.

Valtuutettujen tietokoneiden määrän tarkistaminen

Jos haluat automaattisesti avata iTunesin ja kirjautua Tilitiedot-sivulle tietokoneeltasi, valitse tämä linkki: Näytä oma tili. Tai noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa iTunes.
  2. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  3. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Näytä oma tili.
  4. Anna salasanasi ja paina sitten näppäimistön rivinvaihto- tai Enter-näppäintä tai klikkaa Näytä tili.

Toimi Tilitiedot-sivulla seuraavasti:

Apple ID:n Yhteenveto-osiosta näet, kuinka monta tietokonetta olet valtuuttanut Apple ID:lläsi. Tietokoneiden nimiä ei kuitenkaan näy.

Yksittäisen tietokoneen valtuutuksen poistaminen

1. Avaa iTunes tietokoneessa, jonka valtuutuksen haluat poistaa.
  2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Valtuutukset > Poista tietokoneen valtuutus.
  3. Anna pyydettäessä Apple ID ja salasana.
  4. Valitse Poista valtuutus.

Windows-käyttäjät

Jos et poistanut tietokoneen valtuutusta ennen kuin asensit Windowsin uudelleen, päivitit tietokoneen RAM-muistin, kovalevyn tai muun järjestelmäkomponentin, tietokone saattaa käyttää useita valtuutuksia. Yritä poistaa tietokoneen valtuutusta muutamia kertoja, kunnes se ei ole enää valtuutettu. Valtuuta sitten tietokone uudelleen, niin se vie vain yhden valtuutuksen.

Kaikkien tietokoneiden valtuutuksen poistaminen

Jos haluat poistaa tietokoneen valtuutuksen, mutta kyseinen tietokone ei enää ole käytettävissäsi, sinun pitää poistaa kaikkien tietokoneiden valtuutus. Tämä vaihtoehto on käytettävissä, kun olet valtuuttanut kaksi tietokonetta Apple ID:lläsi. Voit poistaa kaikkien tietokoneiden valtuutuksen kerran vuodessa.

Poista kaikkien tietokoneiden valtuutus, jos

• tietokoneesi ei enää toimi
  • olet myynyt tai luovuttanut tietokoneesi, etkä poistanut sen valtuutusta sitä ennen.

Poista kaikkien tietokoneiden valtuutus seuraavasti:

Jos haluat automaattisesti avata iTunesin ja kirjautua Tilitiedot-sivulle tietokoneeltasi, valitse tämä linkki: Näytä oma tili. Tai noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa iTunes.
  2. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  3. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Näytä oma tili.
  4. Anna salasanasi ja paina sitten näppäimistön rivinvaihto- tai Enter-näppäintä tai klikkaa Näytä tili.

Toimi Tilitiedot-sivulla seuraavasti:

Vieritä Apple ID:n Yhteenveto-osioon. Klikkaa Tietokoneiden valtuutukset -kohdan oikealla puolella Poista kaikkien valtuutus.

Poista kaikkien valtuutus -painike näkyy vain jos valtuutettuja tietokoneita on enemmän kuin kaksi. Jos Poista kaikkien valtuutus -painiketta ei näy, valtuutettuja tietokoneita on vain yksi.

Kun poistat kaikkien tietokoneiden valtuutuksen, et menetä sisältöä

Kun poistat yhden tietokoneen valtuutuksen, et menetä sisältöä. Sama pätee, jos poistat kaikkien tietokoneiden valtuutuksen. Valtuutuksen poistamisen jälkeen et kuitenkaan enää voi käyttää iTunesista ostamaasi sisältöä tietokoneessa, ennen kuin valtuutat sen uudelleen. Tietokoneen täytyy olla käytettävissäsi, jotta voit valtuuttaa sen uudelleen.

Toimenpiteet valtuutuksen poiston jälkeen

Valtuuta uudelleen tietokoneet, joita haluat käyttää iTunesin kanssa:

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Valtuutukset > Valtuuta tietokone.
  3. Anna Apple ID ja salasana.
  4. Valitse Valtuuta.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.