Jos Macin lisävaruste tarvitsee lisää virtaa tai käyttää liian paljon virtaa

USB-A-, USB-C- tai Thunderbolt 3 (USB-C) -porttiin liitetyt asemat, kamerat, näppäimistöt, keskittimet ja muut laitteet voivat pyytää Macista rajoitetusti virtaa.

Oireet

Seuraavat oireet saattavat tarkoittaa, että Macin USB-A -, USB-C - tai Thunderbolt (USB-C)  -porttiin liitetty laite ei saa tarpeeksi virtaa:

• Viestissä ilmoitetaan, että laite tarvitsee lisää virtaa, toimintoa ei voi suorittaa loppuun tai USB-laitteet poistetaan käytöstä, kunnes irrotat liian paljon virtaa käyttävän laitteen.
  • Lisää virtaa vaativa toiminto ei toimi. Esimerkiksi levylle kirjoittaminen vaatii enemmän virtaa kuin siltä lukeminen.
  • Laite ei käynnisty tai Mac ei tunnista sitä.

Ratkaisut

• Käytä laitetta omaa virtalähdettä käyttävänä laitteena, esimerkiksi liittämällä se mahdollisuuksien mukaan pistorasiaan.
    Omaa virtalähdettä käyttävät laitteet saavat virtaa pistorasiasta tai omasta akustaan. Väylän virtaa käyttävät laitteet saavat virtaa siitä laitteesta, johon ne on liitetty, esimerkiksi Macista.
  • Vähennä Macista tarvittavan virran kokonaismäärää vähentämällä Maciin liitettyjen, väylän virtaa käyttävien laitteiden määrää tai käyttämällä useampia niistä omaa virtalähdettä käyttävinä laitteina.
  • Jos laite on liitetty toiseen laitteeseen osana laiteketjua, toinen laite ei ehkä anna tarpeeksi virtaa tai siirrä tarpeeksi virtaa Macista. Liitä laite tällöin suoraan Maciin.
  • Varmista, että Macin portti ja kaapeli, jolla laite on liitetty siihen, tukevat molemmat samaa tai uudempaa USB-standardia kuin laite. Esimerkiksi USB 3 -standardia tukeva laite ei ehkä saa tarpeeksi virtaa, kun se liitetään USB 2 -porttiin tai -kaapelilla.
  • Kokeile toista kaapelia siltä varalta, että käyttämäsi kaapeli on vahingoittunut tai viallinen. Jos käytät kaapelin kanssa sovitinta, sovitin saattaa myös olla vahingoittunut tai viallinen.
  • Jos laitteessa on ohjelmistoja (kuten ajureita tai laiteohjelmistoja), jotka voidaan päivittää, varmista, että siinä käytetään valmistajan uusinta ohjelmistoa. Päivitä Applen ohjelmisto, jotta saat laiteohjelmistopäivityksiä Applen lisävarusteisiin.
  • Varmista, että Mac on hereillä ja että se käynnistetään Mac-käyttöjärjestelmästä. Jotkin Apple-laitteet voivat pyytää lisävirtaa vain silloin, kun Mac on hereillä tai kun se käynnistetään macOS:stä.

Lisätietoja Macin USB-virrasta

Järjestelmän tiedot sisältää lisätietoja Macin USB-virrasta. Liitä USB-laite suoraan Maciin ja valitse sitten Järjestelmän tiedot -ohjelman sivupalkista USB. Järjestelmän tiedot näyttää jokaisen USB-laitteen osalta seuraavat tiedot:

• Käytettävissä oleva virta: laitteen liittämiseen käytetyn portin oletusvirta.
  • Vaadittu virta: laitteen tarvitsema virta.
  • Ylimääräinen käyttövirta: Vuoden 2006 jälkeen esitellyt Mac-tietokoneet ja Apple-näytöt pystyvät antamaan lisävirtaa, kun ne liitetään tiettyihin Apple-laitteisiin, kuten iPhoneen tai iPadiin. Macin tai näytön virran on oltava kytkettynä ja laitteiden on oltava hereillä, jotta ne pystyvät antamaan tämän ylimääräisen virran. Windows-käyttöjärjestelmästä käynnistetty Mac ei anna ylimääräistä virtaa.

Järjestelmän tiedot -ikkuna

Lue lisätietoja kunkin USB-standardin, kuten USB 2:n ja USB 3:n, mukaan käytettävissä olevasta virrasta.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.