MacBook-mallin tunnistaminen

Alla olevien tietojen avulla voit selvittää, mikä MacBook-malli sinulla on ja milloin MacBook-laitteiden historiassa se julkaistiin.

Macissa on useita työkaluja sen mallin tunnistamiseksi. Helpoin on Tietoja tästä Macista, jonka näet valitsemalla Omenavalikon  näytön vasemmasta yläkulmasta. Toinen tapa on Järjestelmän tiedot -apin käyttö. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten tunnistat Macisi mallin näiden työkalujen avulla.

Jos Mac ei ole mukanasi tai se ei käynnisty, kokeile sen sijaan seuraavia ratkaisuja:

• Etsi sarjanumero, joka on painettu Macin pohjaan säädöksiin liittyvien merkintöjen lähelle. Se näkyy myös alkuperäisessä pakkauksessa viivakooditarran vieressä. Saat laitteen mallin selville kirjoittamalla sarjanumeron Tarkista kattavuus ‑sivulle tai Tekniset tiedot ‑sivulle.

• Myös Applen osanumero, kuten MNYF2xx/A (”xx” vaihtelee maan/alueen mukaan), saattaa esiintyä alkuperäisessä pakkauksessa. Vertaa Applen osanumeroa alla olevaan luetteloon, niin löydät oman mallisi.

Tämä artikkeli koskee vain MacBook-malleja. Löydät vastaavia tietoja myös MacBook Prosta ja MacBook Airista.

MacBook-mallien luettelo

Mallit on järjestetty sen vuoden mukaan, jolloin ne ovat tulleet markkinoille. Uusin malli on ensimmäisenä. Vuonna 2017 ja sen jälkeen julkistetuissa malleissa voi käyttää viimeisintä macOS-versiota. Vanhempien mallien kohdalla ilmoitetaan viimeisin yhteensopiva käyttöjärjestelmä.

2017

MacBook (Retina, 12-tuumainen, 2017)

MacBook (Retina, 12-tuumainen, 2017)

Värit: ruusukulta, tähtiharmaa, kulta, hopea

Mallin tunniste: MacBook10,1

Osanumerot: MNYF2XX/A, MNYG2XX/A, MNYH2XX/A, MNYJ2XX/A, MNYK2XX/A, MNYL2XX/A, MNYM2XX/A, MNYN2XX/A

Tekniset tiedot: MacBook (Retina, 12-tuumainen, 2017)

MacBook (Retina, 12-tuumainen, 2017)

Vuodesta 2018 alkaen tämä MacBook-malli on saatavilla väreissä tähtiharmaa, hopea ja kulta, kuten tässä on esitetty.

2016

MacBook (Retina, 12-tuumainen, alkuvuosi 2016)

MacBook (Retina, 12-tuumainen, alkuvuosi 2016)

Värit: ruusukulta, tähtiharmaa, kulta, hopea

Mallin tunniste: MacBook9,1

Uusin yhteensopiva käyttöjärjestelmä: macOS Monterey

Osanumerot: MLH72xx/A, MLH82xx/A, MLHA2xx/A, MLHC2xx/A, MLHE2xx/A, MLHF2xx/A, MMGL2xx/A, MMGM2xx/A

Tekniset tiedot: MacBook (Retina, 12-tuumainen, alkuvuosi 2016)

2015

MacBook (Retina, 12-tuumainen, alkuvuosi 2015)

MacBook (Retina, 12-tuumainen, alkuvuosi 2015)

Värit: tähtiharmaa, kulta, hopea

Mallin tunniste: MacBook8,1

Osanumerot: MF855xx/A, MF865xx/A, MJY32xx/A, MJY42xx/A, MK4M2xx/A, MK4N2xx/A

Uusin yhteensopiva käyttöjärjestelmä: macOS Big Sur

Tekniset tiedot: MacBook (Retina, 12-tuumainen, alkuvuosi 2015)

2010

MacBook (13-tuumainen, vuoden 2010 puoliväli)

MacBook (13-tuumainen, vuoden 2010 puoliväli)

Mallin tunniste: MacBook7,1

Osanumerot: MC516xx/A

Uusin yhteensopiva käyttöjärjestelmä: macOS High Sierra 10.13.6

Tekniset tiedot: MacBook (13-tuumainen, vuoden 2010 puoliväli)

2009

MacBook (13-tuumainen, loppuvuosi 2009)

MacBook (13-tuumainen, loppuvuosi 2009)

Mallin tunniste: MacBook6,1

Osanumerot: MC207xx/A

Uusin yhteensopiva käyttöjärjestelmä: macOS High Sierra 10.13.6

Tekniset tiedot: MacBook (13-tuumainen, loppuvuosi 2009)

MacBook (13-tuumainen, vuoden 2009 puoliväli)

MacBook (13-tuumainen, vuoden 2009 puoliväli)

Mallin tunniste: MacBook5,2

Osanumerot: MC240xx/A

Uusin yhteensopiva käyttöjärjestelmä: OS X El Capitan 10.11.6

Tekniset tiedot: MacBook (13-tuumainen, vuoden 2009 puoliväli)

MacBook (13-tuumainen, alkuvuosi 2009)

MacBook (13-tuumainen, alkuvuosi 2009)

Mallin tunniste: MacBook5,2

Osanumerot: MB881xx/A

Uusin yhteensopiva käyttöjärjestelmä: OS X El Capitan 10.11.6

Tekniset tiedot: MacBook (13-tuumainen, alkuvuosi 2009)