Parannetut ilmoitukset voivat herättää Macin nukkumistilasta

Vuoden 2015 MacBook- ja MacBook Pro -mallit ja niitä uudemmat voivat vastaanottaa parannettuja ilmoituksia, jotka herättävät ne nukkumistilasta.

Alla mainitut ohjelmat ja palvelut voivat käyttää parannettuja ilmoituksia. Ilmoitukset toimivat, kun tietokone on yhteydessä internetiin ja sitä ei ole liitetty ulkoiseen näyttöön.

Viestit
Viestit-ohjelma voi herättää tietokoneesi nukkumistilasta, kun saat viestin. Tämä toiminto toimii, kun tietokoneen kansi on auki.

FaceTime
FaceTime voi herättää tietokoneesi nukkumistilasta, kun saat FaceTime-puhelun tai -videopuhelun. Tämä toiminto toimii, kun tietokoneen kansi on auki. Lue lisätietoja FaceTimen käytöstä Macissa ja iOS-laitteissa.

Yhteisöpalvelut
Facebookin, LinkedInin, Twitterin ja Sina Weibon kaltaisten yhteisöpalveluiden ohjelmat voivat herättää tietokoneesi nukkumistilasta, kun saat niissä uusia viestejä. Nämä viestit myös näytetään. Tämä toiminto toimii, kun tietokoneen kansi on auki.

Game Center
Game Center voi herättää tietokoneesi nukkumistilasta, kun saat Game Centerin pelikutsun tai ilmoituksen siitä, että on sinun vuorosi. Tämä toiminto toimii, kun tietokoneen kansi on auki.

Takaisin omaan Maciin
Kun tietokoneesi on liitetty verkkovirtaan, Takaisin omaan Maciin -toiminto voi etsiä tietokoneesi ja sallia sen etäkäytön. Tämä toiminto toimii nukkumistilassa olevassa Macissa myös silloin, kun koneen kansi on kiinni. Sinun ei myöskään enää tarvitse käyttää AirPort-tukiasemaa tai Bonjour Sleep Proxy -palvelua. Lue lisätietoja Takaisin omaan Maciin -toiminnosta.

Etsi Macini
Etsi Macini -toiminto soittaa nukkumistilassa olevassa tietokoneessasi äänimerkin, vaikka kansi olisi suljettuna. Voit myös tarkistaa Macin sijainnin, lukita sen etäyhteyden välityksellä tai poistaa sen sisäisen kovalevyn tiedot. Lue lisätietoja Etsi Macini -toiminnosta.

Vaatimukset ja asetukset

• Ilmoitukset toimivat sekä langattomissa että langallisissa verkoissa. Ne toimivat myös koneissa, jotka on yhdistetty Thunderbolt–Ethernet-sovittimella, ja koneissa, jotka on yhdistetty Ethernet-verkkoon Apple Thunderbolt Display -näytön avulla.
  • Useimpia ilmoituksia voi hallita Järjestelmäasetusten Ilmoitukset-kohdassa. Lisätietoja on artikkelissa Macin perusteet: ilmoitusten avulla pysyt ajan tasalla.
  • Ota huomioon, että Älä häiritse -toiminto poistaa käytöstä kaikki ilmoitukset Etsi Macini -toiminnon ilmoituksia lukuun ottamatta.