Musiikin, elokuvien ja TV-ohjelmien poistaminen laitteeltasi

Jos olet ostanut sisältöä iTunes Storesta ja ladannut sen tietokoneellesi, iOS-laitteeseesi tai Android-laitteeseen, voit poistaa sen.

Musiikin ja musiikkivideoiden poistaminen

Voit poistaa laitteeseesi ladattuja kappaleita, albumeita, soittolistoja ja musiikkivideoita. Jos sisällön vieressä näkyy latauskuvake latauskuvake, kohde on tallennettu pilveen, ei laitteeseen.

Kohteiden poistaminen Apple Music -apissa

Voit poistaa yksittäisiä kohteita iOS-laitteen Musiikki-apissa tai Android-laitteen Apple Music -apissa.

1. Etsi Apple Music -apissa kohde, jonka haluat poistaa. Jos kohteen vieressä näkyy latauskuvake, kohde on tallennettu pilveen, ei laitteeseen. Kun kohteet tallennetaan pilveen, ne eivät vie laitteessa tallennustilaa.
  2. Paina poistettavaa kohdetta ja pidä sitä painettuna.
  3. Napauta näkyviin tulevasta valikosta Poista.
    iPhonessa näkyy Poista-painike avautuvan valikon yläosassa.
  4. Kun näyttöön tulee vahvistuskehote, napauta Poista lataus tai Poista lataukset. Jos näet valinnan ”Poista kirjastosta”, lisäsit kohteen Apple Musicista. Napauttamalla ”Poista kirjastosta” voit poistaa kohteen kokonaan kaikista laitteista ja iCloud-musiikkikirjastosta.

Kohteiden poistaminen iTunesissa

1. Klikkaaa Mac- tai PC-tietokoneen iTunesissa hiiren oikealla painikkeella tai paina Control ja klikkaa poistettavaa kohdetta. Jos kohteen vieressä näkyy latauskuvake, kohde on tallennettu pilveen, ei laitteeseen. Kun kohteet tallennetaan pilveen, ne eivät vie laitteessa tallennustilaa.
  2. Valitse Poista kirjastosta ja klikkaa sitten Poista kappale.
  3. Klikkaa Siirrä roskakoriin. Jos haluat säilyttää kohteen tietokoneellasi mutta poistaa sen iTunesista, valitse Pidä tiedosto.

Jos haluat nähdä iTunes-kirjastossasi olevat kaksoiskappaleet, mene kirjastoon ja valitse Tiedosto > Kirjasto > Näytä kaksoiskappaleet.

Musiikin poistaminen iOS:n Asetukset-valikossa

iPhonen Asetukset-valikossa voit poistaa kaiken laitteessa olevan musiikin.

1. Valitse Asetukset > Yleiset > iPhonen tallennustila.
  2. Selaa Musiikki-kohtaan ja napauta sitä.
  3. Pyyhkäise Suositukset-kohdassa vasemmalle Kaikki kappaleet -kohdan päältä.
    iPhonessa näkyviin tulee Poista-painike, kun pyyhkäiset vasemmalle.
  4. Napauta Poista.

Tässä valikossa voit pyyhkäistä vasemmalle myös minkä tahansa artistin, albumin tai kappaleen päältä ja poistaa sen laitteesta napauttamalla Poista.

Jos käytät iPhonea, iPadia tai iPod touchia ja et lataa musiikkisisältöä offline-käyttöön, se tallennetaan laitteessa olevaan vapaaseen välimuistiin. Laite poistaa välimuistia ja välimuistiin tallennettua musiikkia sitä mukaa kun laite tarvitsee tilaa.

Jos musiikin poistaminen ei onnistu

Olet ehkä synkronoinut musiikin tai musiikkivideot manuaalisesti tietokoneen iTunesista USB-kaapelin kautta iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin. Laita synkronointi iTunesissa pois päältä, jos haluat poistaa kohteen.

Jos et halua iTunes-ostoksen näkyvän Apple Music -apissa, mutta et halua poistaa sitä, voit kätkeä sen. Lue, miten voit kätkeä pilveen tallennetut kohteet.

Elokuvien ja TV-ohjelmien poistaminen

Voit poistaa laitteeseesi ladattuja elokuvia ja TV-ohjelmia Apple TV App -apissa1 tai Videot-apissa. Jos ostetun sisällön vieressä näkyy latauskuvake latauskuvake, kohde on tallennettu pilveen, ei laitteeseen.

1. Apple TV App on käytettävissä vain tietyissä maissa ja alueilla. Tarkista, onko TV-appi saatavilla omassa maassasi tai omalla alueellasi.

Kohteiden poistaminen TV-apissa

1. Napauta TV-apissa näytön alalaidassa Kirjasto ja sitten Ladattu.2
  2. Etsi elokuva tai jakso, jonka haluat poistaa.
  3. Jos haluat poistaa elokuvan tai TV-sarjan kaikki jaksot, napauta Ladattu. Jos haluat poistaa TV-sarjan yksittäisen jakson, paina jakson nimeä voimakkaasti ja pidä sitä painettuna.
    iPhonessa Ladattu-painike näkyy TV-sarjan kuvauksen alapuolella.
  4. Napauta Poista lataus Poista lataus -painike

Jos sinulla on TV-apin sijaan asennettuna Videot-appi, poista elokuvat napauttamalla Elokuvat-välilehden oikeassa yläkulmassa Muokkaa ja poista TV-sarjan jaksot pyyhkäisemällä jakson nimen päältä vasemmalle.

2. Voit ladata vain kirjastossasi olevia videoita. Lue lisätietoja Apple TV App -apista.

Elokuvien ja TV-ohjelmien poistaminen Asetukset-valikossa

1. Valitse iPhonessa Asetukset > Yleiset > iPhonen tallennustila.
  2. Avaa TV-appi tai Videot-appi ja napauta Tarkista iTunes-videot. Jos et näe Tarkista iTunes-videot -vaihtoehtoa, laitteeseesi ei ole ladattu mitään.
    iPhonessa näkyy Suositukset-osio, johon kuuluu Tarkista iTunes-videot.
  3. Etsi elokuva, ohjelma tai jakso, jonka haluat poistaa, pyyhkäise vasemmalle sen päältä ja napauta Poista.

Pystyt ehkä poistamaan kohteita myös TV- ja Videot-apeissa.

Lue, miten voit poistaa elokuvia ja TV-ohjelmia iTunesissa Mac- tai PC-tietokoneelta.

Jos elokuvien tai TV-ohjelmien poistaminen ei onnistu

Olet ehkä synkronoinut kotivideot, elokuvat tai TV-ohjelmat manuaalisesti tietokoneen iTunesista USB-kaapelin kautta iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin. Laita synkronointi iTunesissa pois päältä, jos haluat poistaa kohteen.

Jos et halua pilvessä olevan iTunes Store -ostoksen näkyvän Apple TV App- tai Videot-apissa, voit kätkeä sen. Lue, miten voit kätkeä pilveen tallennetut kohteet. iTunes Storen vuokraelokuvat poistuvat automaattisesti vuokrausajan loputtua.