iTunes-kirjaston siirtäminen uuteen tietokoneeseen

Siirrä iTunes-kirjastosi vanhasta tietokoneesta uuteen tietokoneeseen, jotta voit toistaa mediatiedostoja uudella tietokoneella ja synkronoida iOS-laitteet sen kanssa.

Ennen kuin aloitat

Ennen kuin siirrät iTunes-kirjastosi, päivitä sen nykyinen varmuuskopio tai tee siitä uusi varmuuskopio, jos et tällä hetkellä varmuuskopioi iTunesia. Päivittämällä vanhan varmuuskopion tai luomalla uuden varmuuskopion varmistat, että sisällöt siirretään oikein, ja tämä helpottaa myös siirtoprosessia.

Siirtymisapurin käyttö

Jos haluat siirtää kirjaston vanhasta Macista uuteen Maciin, käytä Siirtymisapuria Macissa.

Jos haluat siirtää kirjaston vanhasta Windows-tietokoneesta uuteen Maciin, käytä Windowsin Siirtymisapuria Windows-tietokoneessa.

iTunes-varmuuskopion käyttäminen

Ulkoisessa asemassa olevan iTunesin varmuuskopion avulla voit siirtää iTunes-kirjastosi manuaalisesti vanhasta tietokoneesta uuteen tietokoneeseen.

Jos käytät tätä tapaa Macilla, toimi seuraavasti:

1. Klikkaa työpöytää varmistaaksesi, että olet Finderissa.
  2. Valitse näytön ylälaidan valikosta Finder > Asetukset.
  3. Varmista, että Ulkoiset levyt ja Kovalevyt on valittu.

Osa 1: asenna iTunes uuteen tietokoneeseen

Varmista, että tietokoneessasi on iTunesin uusin versio.

Osa 2 (valinnainen): siirrä uudet sisällöt

Jos olet käyttänyt iTunesia uudessa tietokoneessa, siirrä mediasisältö uuteen kansioon. Tällä tavalla voit pitää kaiken uuteen tietokoneeseesi lisätyn sisällön erillään vanhasta kirjastostasi. Voit lisätä nämä tiedostot takaisin kirjastoosi osassa 4.

Ota selvää, miten voit siirtää iTunes Media -kansion Macissa tai Windows-tietokoneessa.

Osa 3: kopio iTunes-varmuuskopio uuteen tietokoneeseen

Kopioi kaikki mediatiedostosi (mukaan lukien kirjastotiedosto, joka sisältää kaikki soittolistat ja muut asetukset) uuteen tietokoneeseen. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Etsi iTunes-kansio uudesta tietokoneesta:
    • Mac: Klikkaa työpöytää varmistaaksesi, että olet Finderissa. Valitse sen jälkeen näytön ylälaidan valikkoriviltä Siirry > Koti. Kaksoisklikkaa Musiikki-kansiota.
    • Windows: Siirry hakemistoon \Users\käyttäjänimi\My Music\iTunes.
  2. Vedä iTunes-kansio tästä sijainnista työpöydälle.
    Mac:

Windows:
  3. Etsi ulkoinen levy uudessa tietokoneessa:
    • Mac: se löytyy työpöydältä.
    • Windows: se löytyy Tietokone- tai Oma tietokone -kohdasta.
  4. Avaa ulkoinen levy kaksoisklikkaamalla sen kuvaketta.
  5. Vedä iTunes-kansio ulkoisen levyn Musiikki-kansiosta (Mac) tai My Music -kansiosta (Windows) uuteen tietokoneeseesi. Jos sisältöä on paljon, siirtäminen saattaa kestää jonkin aikaa.
    Mac:

Windows:
  6. Avaa iTunes.

Nyt kaikki musiikkitiedostot, soittolistat ja muut tiedot, kuten soittokerrat ja arvioinnit, on siirretty vanhasta tietokoneesta uuteen.

Osa 4 (ei pakollinen): lisää uusi sisältö takaisin kirjastoon

Kopioi osassa 2 luomasi iTunesin Media-kansio osassa 3 luomasi iTunesin Media-kansion Lisää automaattisesti iTunesiin -alakansioon. iTunes tuo sisällön automaattisesti.

Aiempien ostosten siirtäminen tai lataaminen uudelleen

Jos et ole varmuuskopioinut iTunes-kirjastoasi ja vanha tietokoneesi ei ole käytettävissä, voit ladata vanhoja ostoksia, jotka olet tehnyt Apple ID:lläsi.

Jos sinulla on useita Apple ID:itä, sinun kannattaa ehkä siirtää ostokset laitteesta, kun valtuutat uuden tietokoneen Apple ID:lläsi.

Kirjaston siirtämisen jälkeen

• Jos aiot lopettaa vanhan tietokoneesi käytön tai antaa sen pois, poista sen valtuutus ensin.
  • Jos olet varmuuskopioinut iOS-laitteesi vanhan tietokoneen ja iTunesin avulla, varmuuskopioi laitteesi uuteen tietokoneeseen tai siirrä varmuuskopiot vanhasta tietokoneesta manuaalisesti. Lue lisätietoja iPhone-, iPad- tai iPod touch -varmuuskopioiden luonnista iTunesissa.
  • Jos olet synkronoinut vanhassa tietokoneessasi iCloudin avulla, määritä iCloud uuteen tietokoneeseesi.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: