iTunes-kirjaston siirtäminen uuteen tietokoneeseen

Kun hankit uuden tietokoneen, voit siirtää iTunes-kirjastosi, jotta voit toistaa mediasisältöä ja synkronoida uuden tietokoneesi kanssa.

Ennen aloittamista

Tee uusi varmuuskopio iTunes-kirjastostasi tai päivitä nykyinen varmuuskopio, ennen kuin siirrät kirjaston. Vaikka olisit jo varmuuskopioinut iTunes-kirjastosi, tämä vaihe varmistaa, että varmuuskopio sisältää uusimmat tiedot – ja helpottaa koko prosessia.

Siirtäminen

Jos haluat siirtää kirjastosi uuteen Maciin, voit siirtää tiedot toisesta Macista tai PC:stä. Jos olet vaihtamassa PC:tä, voit ehkä käyttää Windowsin asetusten siirtotoimintoa. Tämä tapa saattaa olla muita hitaampi, mutta se on myös kattavampi.

Ulkoisen levyn käyttäminen

Jos käytät tätä tapaa Macilla, toimi seuraavasti:

1. Valitse Finder-valikosta Asetukset.
  2. Varmista, että Ulkoiset levyt- ja Kovalevyt-kohdat ovat valittuna.

Osa 1: asenna iTunes

Lataa ja asenna iTunesin uusin versio.

Osa 2: siirrä uudet sisällöt

Jos olet käyttänyt iTunesia uudessa tietokoneessa, siirrä mediasisältö uuteen kansioon. Tällä tavalla voit pitää kaiken uuteen tietokoneeseesi lisätyn sisällön erillään vanhasta kirjastostasi. Voit lisätä nämä tiedostot takaisin kirjastoosi osassa 4.

Siirrä iTunesin Media-kansio (Mac)
Siirrä iTunesin Media-kansio (Windows)

Osa 3: kopio iTunes-varmuuskopio vanhasta tietokoneestasi

Kopioi kaikki mediatiedostosi (mukaan lukien kirjastotiedosto, joka sisältää kaikki soittolistat ja muut asetukset) uuteen tietokoneeseen. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Etsi seuraava kansio uudesta tietokoneesta.
    • Mac: valitse Finderin valikkoriviltä Siirry > Koti. Kaksoisosoita Musiikki-kansiota.
    • Windows XP: siirry kansioon \Documents and Settings\username\My Documents\My Music\.
    • Windows Vista: siirry kansioon \Users\username\Music\iTunes.
    • Windows 7 ja Windows 8: siirry kansioon \Users\username\My Music\iTunes.
  2. Vedä iTunes-kansio tästä sijainnista työpöydälle.
    Mac: Musiikki-kansiosta työpöydälle:

Windows: My Music -kansiosta työpöydälle:
  3. Etsi ulkoinen levy uudessa tietokoneessa:
    • Mac: se löytyy työpöydältä.
    • Windows: se löytyy Tietokone- tai Oma tietokone -kohdasta.
  4. Avaa ulkoinen levy kaksoisosoittamalla sen kuvaketta.
  5. Vedä iTunes-kansio ulkoisen levyn Musiikki-kansiosta (Mac ) tai My Music -kansiosta (Windows) uuteen tietokoneeseesi. Jos sisältöä on paljon, siirtäminen saattaa kestää jonkin aikaa.
    Mac: ulkoiselta levyltä Musiikki-kansioon:

Windows: ulkoiselta levyltä Musiikki-kirjastoon:
  6. Avaa iTunes.

Nyt kaikki musiikkitiedostot, soittolistat ja muut tiedot, kuten soittokerrat ja arvioinnit, on siirretty vanhasta tietokoneesta uuteen.

Osa 4 (ei pakollinen): lisää uusi sisältö takaisin kirjastoon

Kopioi osassa 2 luomasi iTunesin Media-kansio osassa 3 luomasi iTunesin Media-kansion Lisää automaattisesti iTunesiin -alakansioon. iTunes tuo sisällön automaattisesti.

iTunes-pilven käyttö

Jos et ole varmuuskopioinut iTunes-kirjastoasi ja vanha tietokoneesi ei ole käytettävissä, voit ladata vanhoja ostoksia, jotka olet tehnyt Apple ID:lläsiiTunes-pilvestä.

Jos sinulla on useita Apple ID:itä, sinun kannattaa ehkä siirtää ostokset laitteesta, kun valtuutat uuden tietokoneen Apple ID:lläsi.

Jos olet juuri äskettäin tehnyt iTunes Match -tilauksen, voit ottaa iTunes Matchin käyttöön, kun uusi tietokone on valtuutettu.

Kirjaston siirtämisen jälkeen

1. Jos aiot lopettaa vanhan tietokoneesi käytön, lopeta sen valtuutus valitsemalla iTunesin valikkorivillä Store > Poista tietokoneen valtuutus.
  2. Jos olet varmuuskopioinut iOS-laitteesi vanhan tietokoneen ja iTunesin avulla, varmuuskopioi laitteesi uuteen tietokoneeseen tai siirrä varmuuskopiot vanhasta tietokoneesta manuaalisesti. Lue lisätietoja iPhonen, iPadin ja iPod touchin varmuuskopioiden tekemisestä ja poistamisesta iTunesissa.
  3. Jos olet synkronoinut vanhassa tietokoneessasi iCloudin avulla, määritä iCloud uuteen tietokoneeseesi.
  4. Jos jatkat vanhan tietokoneesi käyttöä, luo iTunes-kirjastosi uudelleen. Tämän ansiosta iOS-laite ei näe vanhaa tietokonetta uutena vanhan kirjaston tiedostojen vuoksi.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: