Kappaleen muuntaminen toiseen tiedostomuotoon Apple Music -apilla tai iTunesin Windows-versiolla

Lue, miten voit muuntaa kappaleen toiseen tiedostomuotoon ja säilyttää kopion alkuperäisestä tiedostosta.

Macin Apple Music -apilla tai iTunesin Windows-versiolla voit muuntaa kappaletiedostot pakattuun ja pakkaamattomaan muotoon. Pakkaamattomat tiedostot kannattaa ehkä siirtää pakattuina tiedostoina musiikkikirjastoosi levytilan säästämiseksi. Esimerkkejä pakatuista muodoista ovat MP3 ja Apple Lossless -koodaaja. Esimerkkejä pakkaamattomista muodoista ovat AIFF ja WAV.

Äänenlaadun ei pitäisi heiketä, kun

• muunnat tiedoston yhdestä pakkaamattomasta muodosta toiseen

• siirryt pakatusta muodosta pakkaamattomaan muotoon.

Äänenlaatu voi heiketä, kun

• muunnat tiedoston yhdestä pakatusta muodosta toiseen

• siirryt pakkaamattomasta muodosta pakattuun muotoon.

Lue lisätietoja äänen pakkaamisesta.

Jos haluat muuntaa musiikin toiseen muotoon, saat parhaat tulokset tuomalla alkuperäisen lähdetiedoston käyttämällä uutta koodausmuotoa.

Voit muuntaa musiikkikirjastossasi, kansiossa tai levyllä olevien kappaleiden muotoa.

Musiikkikirjastossasi olevien kappaleiden muuntaminen

Seuraa alla olevia laitettasi koskevia ohjeita.

Mac

1. Avaa Apple Music -appi.

2. Valitse valikkoriviltä Musiikki > Asetukset.

3. Klikkaa Tiedostot-välilehteä ja sitten Tuontiasetukset.

4. Klikkaa Tuontikoodain-kohdan vieressä olevaa valikkoa ja valitse sitten kappaleen muuntamiseen käytettävä koodausmuoto.

5. Klikkaa OK.

6. Valitse kirjastostasi muunnettavat kappaleet.

7. Valitse Tiedosto > Muunna ja sitten Luo [muoto]-versio.

Uudet kappaletiedostot ilmestyvät kirjastossa alkuperäisten tiedostojen viereen.

Windows-tietokone

1. Avaa iTunesin Windows-versio.

2. Valitse valikkoriviltä Muokkaa > Asetukset.

3. Klikkaa Yleiset-välilehteä ja sitten Tuontiasetukset.

4. Klikkaa Tuontikoodain-kohdan vieressä olevaa valikkoa ja valitse sitten kappaleen muuntamiseen käytettävä koodausmuoto.

5. Klikkaa OK.

6. Valitse kirjastostasi muunnettavat kappaleet.

7. Valitse Tiedosto > Muunna ja sitten Luo [muoto]-versio.

Uudet kappaletiedostot ilmestyvät kirjastossa alkuperäisten tiedostojen viereen.

Kansiossa tai levyllä olevien kappaletiedostojen muuntaminen

Voit tuoda kappaleita Apple Music -appiin tai iTunesin Windows-versioon ja muuntaa ne samanaikaisesti. Musiikkikirjastoosi luodaan tällöin muunnettu kopio tiedostosta Apple Music -apissa tai iTunesin Windows-versiossa määritettyjen asetustesi perusteella.

Jos haluat muuntaa kaikki kansiossa tai levyllä olevat kappaleet, noudata seuraavia laitettasi koskevia ohjeita.

Vanhemmat ostetut kappaleet on koodattu suojatussa AAC-muodossa, mikä estää niiden muuntamisen.

Mac

1. Avaa Apple Music -appi.

2. Valitse valikkoriviltä Musiikki > Asetukset.

3. Klikkaa Tiedostot-välilehteä ja sitten Tuontiasetukset.

4. Klikkaa Tuontikoodain-kohdan vieressä olevaa valikkoa ja valitse sitten kappaleiden muuntamiseen käytettävä koodausmuoto.

5. Klikkaa OK.

6. Pidä näppäimistön optionäppäintä painettuna ja valitse Tiedosto > Muunna > Muunna muotoon [tuontiasetus].

7. Valitse tuotavat ja muunnettavat kappaleet sisältävä kansio tai levy.

Alkuperäisessä muodossa olevat kappaleet ja muunnetut kappaleet ilmestyvät kirjastoon.

Windows-tietokone

1. Avaa iTunesin Windows-versio.

2. Valitse valikkoriviltä Muokkaa > Asetukset.

3. Klikkaa Yleiset-välilehteä ja sitten Tuontiasetukset.

4. Klikkaa Tuontikoodain-kohdan vieressä olevaa valikkoa ja valitse sitten kappaleiden muuntamiseen käytettävä koodausmuoto.

5. Klikkaa OK.

6. Pidä näppäimistön vaihtonäppäintä painettuna ja valitse Tiedosto > Muunna > Muunna muotoon [tuontiasetus].

7. Valitse tuotavat ja muunnettavat kappaleet sisältävä kansio tai levy.

Alkuperäisessä muodossa olevat kappaleet ja muunnetut kappaleet ilmestyvät kirjastoon.

Lisätietoja

Kun muunnat tiedoston Apple Music -apilla tai iTunesin Windows-versiolla, alkuperäinen tiedosto jää muuttamattomassa muodossa samaan sijaintiin. Apple Music -appi ja iTunesin Windows-versio luovat muunnetun tiedoston alkuperäisen tiedoston kopiosta.

Tietoja pakkauksesta

Kun muunnat kappaleen tiettyihin pakattuihin muotoihin, joitakin tietoja voi hävitä. Nämä pakatut muodot pienentävät merkittävästi tiedostokokoa, jolloin samaan levytilaan mahtuu enemmän kappaleita. Äänenlaatu ei ehkä kuitenkaan ole yhtä hyvä kuin alkuperäisessä pakkaamattomassa muodossa.

Pakatun ja pakkaamattoman kappaleen välillä ei ehkä kuule eroa. Asia riippuu kappaleesta, kaiuttimista tai kuulokkeista ja käytettävästä soittimesta.

Jos kappale menettää tietoja pakkauksessa, tietoja ei voi palauttaa purkamalla pakkausta. Jos muunnat kappaleen pakatusta pakkaamattomaan muotoon, sen laatu ei parane. Tiedosto ainoastaan vie enemmän levytilaa. Esimerkki tästä on se, kun muunnat MP3-muodossa (pakatussa muodossa) olevan kappaleen AIFF-muotoon (pakkaamattomaan muotoon). Kappale vie kovalevyllä paljon enemmän tilaa, mutta se kuulostaa edelleen samalta kuin pakattu tiedosto. Pakkaamattomien muotojen hyödyntäminen edellyttää, että kappaleet tuodaan näissä muodoissa.

Tietoja tekijänoikeuksista

Voit käyttää Apple Music -appia ja iTunesin Windows-versiota aineistojen toisintamiseen. Lisenssisi kattaa vain sellaisten aineistojen toisintamisen, jotka

• eivät ole tekijänoikeudellisesti suojattuja

• joihin omistat tekijänoikeudet

• joita sinulla on valtuudet tai laillinen oikeus toisintaa.

Jos et ole varma oikeudestasi kopioida jotakin aineistoa, kysy neuvoa lakiasiantuntijalta. Lisätietoja on Applen mediapalveluiden käyttöehdoissa.