Jos et voi käyttää AirPlayta tai peilata laitteen näyttöä

Jos et voi suoratoistaa sisältöä AirPlaylla, peilata iOS-laitteen tai Macin näyttöä Apple TV:hen tai sinulla on muu AirPlayn käyttöön liittyvä ongelma, lue, mitä tehdä.

Varmista, että laitteesi ovat päällä ja lähettyvillä

Tarkista, että AirPlay-yhteensopivat laitteesi ovat päällä. Jos Apple TV:si on nukkumistilassa ja yhteydessä Ethernetiin, herätä Apple TV kaukosäätimellä.

Varmista, että AirPlay-yhteensopiva laite on lähellä laitetta, josta yrität suoratoistaa sisältöä. Jos et pysty yhdistämään AirPlay-laitteeseen, yritä siirtyä lähemmäksi sitä, ja yritä uudelleen.

Jos haluat suoratoistaa ääntä useisiin kaiuttimiin AirPlay 2:n avulla, varmista, että kaiuttimet ovat AirPlay 2 -yhteensopivia.

Tarkista päivitykset

Varmista, että kaikki laitteesi ovat AirPlay-yhteensopivia ja sisältävät uusimman ohjelmistoversion. Lue, miten päivitykset tarkistetaan seuraavissa:

Yhdistä laitteesi samaan Wi-Fi-verkkoon

• iPhone, iPad tai iPod touch: Siirry kohtaan Asetukset > Wi-Fi. Varmista myös, että Bluetooth on päällä.
  • Apple TV: Siirry kohtaan Asetukset > Verkko. Jos Apple TV on yhteydessä Ethernetiin, varmista, että kaapeli on yhdistetty Wi-Fi-reitittimeesi.
  • Mac: klikkaa valikkoriviltä .
  • HomePod*: HomePod käyttää samaa Wi-Fi-verkkoa kuin iOS-laite, jonka kanssa se otettiin käyttöön. Jos iOS-laite on HomePodin toiminta-alueella, mutta se on yhteydessä toiseen Wi-Fi-verkkoon, HomePod näyttää Koti-apissa ilmoituksen ”Wi-Fi-verkko”. Voit yhdistää HomePodin iOS-laitteen kanssa samaan verkkoon avaamalla Koti-apin, painamalla HomePodia pitkään ja valitsemalla sitten näytön ylälaidasta ”Siirrä HomePod verkkoon [Wi-Fi-verkko]”.
  • Muun valmistajan AirPlay-yhteensopivat kaiuttimet: siirry valmistajan verkkosivustolle ja selvitä, miten kaiuttimet yhdistetään Wi-Fi-verkkoon.

Tarkista AirPlayn asetukset

Jos et voi toistaa sisältöä Apple TV:ssä tai HomePodissa* AirPlaylla, tarkista laitteen AirPlay-asetukset.

Jos käytössäsi on Mac tai Windows-tietokone, et voi toistaa sisältöä HomePodissa* AirPlaylla, jos Vain tämän kodin jakaville -kohta on valittuna.

Tarvitsetko edelleen apua?

Jos sinulla on muu AirPlayn käyttöön liittyvä ongelma, lue, mitä tehdä.

Jos musiikin toisto lakkaa odottamatta

Jos musiikin toisto lakkaa odottamatta, jatka toistoa laitteesi tai Sirin avulla. Joissakin tapauksissa Koti-appi saattaa käyttää HomePodiasi*, Apple TV:täsi tai AirPlay-yhteensopivaa kaiutintasi musiikin suoratoistamisen pää-äänilähteenä (vaikka HomePod* tai Apple TV ei toistaisi musiikkia sillä hetkellä). Sirin käyttäminen laitteessa tai toisen tehtävän suorittaminen saattaa pysäyttää äänisisällön toiston kaikkialla. Voit myös suoratoistaa musiikkia manuaalisesti käyttämällä äänilähteenä iOS-laitetta tai tietokonetta yhdessä iTunesin kanssa.

Jos näet kuvan, mutta ääntä ei kuulu

Jos et kuule ääntä suoratoistaessasi videota iOS-laitteesta tai Macista Apple TV:hen, varmista, että sekä iOS-laitteen että television tai vastaanottimen äänenvoimakkuus on riittävä, eikä sitä ole mykistetty.

Jos suoratoistat videota iPhonesta tai iPadista, tarkista Soitto/Hiljainen-kytkin. Jos se on äänettömässä tilassa, näet oranssin viivan. Siirrä tässä tapauksessa kytkin pois äänettömästä tilasta.

Jos sisällön toistaminen keskeytyy tai verkkoyhteydessä on viiveitä

Jos Wi-Fi-signaali on heikko tai lähellä oleva laite, kuten mikroaaltouuni tai itkuhälytin, aiheuttaa häiriötä, noudata seuraavia ohjeita:

AirPlay-yhteys saattaa katketa, kun lukitset laitteen, laitat sen nukkumaan tai siirryt toiseen appiin.

Jos et vieläkään voi käyttää AirPlayta näiden ohjeiden noudattamisen jälkeen, ota yhteyttä Apple-tukeen.

*HomePod ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.