Jos et voi käyttää AirPlayta tai peilata laitteen näyttöä

Jos et voi suoratoistaa sisältöä AirPlaylla, peilata iOS-laitteen tai Macin näyttöä Apple TV:hen tai sinulla on muu AirPlayn käyttöön liittyvä ongelma, lue, mitä tehdä.

Varmista, että laitteesi ovat päällä ja lähettyvillä

Tarkista, että AirPlay-yhteensopivat laitteesi ovat päällä. Jos Apple TV:si on nukkumistilassa ja yhteydessä Ethernetiin, herätä Apple TV kaukosäätimellä.

Varmista, että AirPlay-yhteensopiva laite on lähellä laitetta, josta yrität suoratoistaa sisältöä. Jos et pysty yhdistämään AirPlay-laitteeseen, yritä siirtyä lähemmäksi sitä, ja yritä uudelleen.

Jos haluat suoratoistaa ääntä useisiin kaiuttimiin AirPlay 2:n avulla, varmista, että kaiuttimet ovat AirPlay 2 -yhteensopivia.

Tarkista päivitykset

Varmista, että kaikki laitteesi ovat AirPlay-yhteensopivia ja sisältävät uusimman ohjelmistoversion. Lue, miten päivitykset tarkistetaan seuraavissa:

Yhdistä laitteesi samaan Wi-Fi-verkkoon

• iPhone, iPad tai iPod touch: Siirry kohtaan Asetukset > Wi-Fi. Varmista myös, että Bluetooth on päällä.
  • Apple TV: Siirry kohtaan Asetukset > Verkko. Jos Apple TV on yhteydessä Ethernetiin, varmista, että kaapeli on yhdistetty Wi-Fi-reitittimeesi.
  • Mac: klikkaa valikkoriviltä .
  • HomePod: HomePodisi käyttää samaa Wi-Fi-verkkoa kuin iOS-laite, jonka kanssa se otettiin käyttöön. Jos haluat yhdistää HomePodin eri Wi-Fi-verkkoon, sinun pitää nollata HomePod ja ottaa se sitten uudelleen käyttöön iOS-laitteen kanssa, joka on yhteydessä Wi-Fi-verkkoon, jota haluat käyttää.
  • Muun valmistajan AirPlay-yhteensopivat kaiuttimet: siirry valmistajan verkkosivustolle, ja selvitä, miten kaiuttimet yhdistetään Wi-Fi-verkkoon.

Tarkista AirPlayn asetukset

Jos et voi toistaa sisältöä Apple TV:ssä tai HomePodissa AirPlaylla, tarkista laitteen AirPlay-asetukset.

Jos käytössäsi on Mac tai Windows-tietokone, et voi toistaa sisältöä HomePodissa AirPlaylla, jos Vain tämän kodin jakaville -kohta on valittuna.

Tarvitsetko edelleen apua?

Jos sinulla on muu AirPlayn käyttöön liittyvä ongelma, lue, mitä tehdä.

Jos musiikin toisto lakkaa odottamatta

Jos musiikin toisto lakkaa odottamatta, jatka toistoa laitteesi tai Sirin avulla. Joissakin tapauksissa Koti-appi saattaa käyttää HomePodiasi, Apple TV:täsi tai AirPlay-yhteensopivaa kaiutintasi musiikin suoratoistamisen pää-äänilähteenä (vaikka HomePod tai Apple TV ei toistaisi musiikkia sillä hetkellä). Sirin käyttäminen tai toisen tehtävän suorittaminen laitteessa saattaa aiheuttaa musiikin toiston lakkaamisen kaikissa laitteissa. Voit myös suoratoistaa musiikkia manuaalisesti käyttämällä äänilähteenä iOS-laitetta tai tietokonetta yhdessä iTunesin kanssa.

Jos näet kuvan, mutta ääntä ei kuulu

Jos et kuule ääntä suoratoistaessasi videota iOS-laitteesta tai Macista Apple TV:hen, varmista, että sekä iOS-laitteen että television tai vastaanottimen äänenvoimakkuus on riittävä, eikä sitä ole mykistetty.

Jos suoratoistat videota iPhonesta tai iPadista, tarkista Soitto/Hiljainen-kytkin. Jos se on äänettömässä tilassa, näet oranssin viivan. Siirrä tässä tapauksessa kytkin pois äänettömästä tilasta.

Jos sisällön toistaminen keskeytyy tai verkkoyhteydessä on viiveitä

Jos Wi-Fi-signaali on heikko tai lähellä oleva laite, kuten mikroaaltouuni tai itkuhälytin, aiheuttaa häiriötä, noudata seuraavia ohjeita:

AirPlay-yhteys saattaa katketa, kun lukitset laitteen, laitat sen nukkumaan tai siirryt toiseen appiin.

Jos et vieläkään voi käyttää AirPlayta näiden ohjeiden noudattamisen jälkeen, ota yhteys Apple-tukeen.