Videoiden suoratoistaminen tai laitteen näytön peilaaminen AirPlaylla

Suoratoista tai jaa sisältöä Apple-laitteistasi Apple TV:hen tai AirPlay 2 -yhteensopivaan äly-TV:hen AirPlaylla. Suoratoista video. Jaa kuvasi. Tai peilaa laitteesi näytön tarkka sisältö.

iOS:n animaatio, jossa AirPlay-valitsin tulee näkyviin, valitaan Office ja sitten ilmoituskortissa vahvistetaan ”AirPlaysta Officeen”.

Videoiden suoratoistaminen iPhonesta, iPadista tai iPod touchista

1. Yhdistä laitteesi samaan Wi-Fi-verkkoon Apple TV:si tai AirPlay 2 -yhteensopivan äly-TV:si kanssa.
  2. Etsi video, jonka haluat suoratoistaa.
  3. Napauta . Joidenkin muiden valmistajien appien tapauksessa sinun on ehkä ensin napautettava toista kuvaketta.* Napauta Kuvat-apissa ja sitten .
  4. Valitse Apple TV:si tai AirPlay 2 -yhteensopiva äly-TV:si. Tarvitsetko apua?

Jos haluat lopettaa suoratoistamisen, napauta  suoratoistettavassa apissa. Napauta sitten luettelosta iPhoneasi, iPadiasi tai iPod touchiasi.

*Jotkin videoapit eivät ehkä tue AirPlayta. Jos et pysty käyttämään AirPlayta videoapin kanssa, tarkista tvOS:n App Storesta, onko appi saatavilla Apple TV:ssä.

Jos videosisältöä suoratoistetaan automaattisesti AirPlay-laitteessa

Laitteesi saattaa automaattisesti suoratoistaa videosisältöä säännöllisesti käyttämääsi Apple TV:hen tai AirPlay 2 -yhteensopivaan äly-TV:hen. Jos näet videoapin avatessasi sen vasemmassa yläkulmassa kuvakkeen , AirPlay-laite on jo valittuna.

Jos haluat toistaa sisältöä AirPlaylla eri laitteessa, napauta  ja sitten toista laitetta. Jos haluat lopettaa suoratoistamisen AirPlaylla, napauta iPhone-kohtaa.

Videoiden suoratoistaminen Macista

1. Yhdistä Macisi samaan Wi-Fi-verkkoon Apple TV:si tai AirPlay 2 -yhteensopivan äly-TV:si kanssa.
  2. Avaa Macissa appi tai sivusto, josta haluat suoratoistaa videota.
  3. Klikkaa videotoiston säätimissä .
  4. Valitse Apple TV:si tai äly-TV:si. Tarvitsetko apua?

Jos haluat lopettaa videon suoratoistamisen, klikkaa  videotoiston säätimissä, ja valitse sitten Laita AirPlay pois päältä.

iOS:n animaatio, jossa näkyy Ohjauskeskus, sitten valitaan Näytön peilaus ja kortti tulee näkyviin, valitaan Office, ja näyttöön tulee kehote antaa AirPlay-koodi.

iPhonen, iPadin tai iPod touchin peilaaminen

Käytä Näytön peilaus -ominaisuutta, niin voit tarkastella iPhonesi, iPadisi tai iPod touchisi koko näyttöä Apple TV:ssä tai AirPlay 2 -yhteensopivassa äly-TV:ssä.

1. Yhdistä iPhone, iPad tai iPod touch samaan Wi-Fi-verkkoon Apple TV:n tai AirPlay 2 -yhteensopivan äly-TV:n kanssa.
  2. Avaa Ohjauskeskus:
    • iPhone X tai uudempi tai iPad, jossa on iPadOS tai uudempi: pyyhkäise näytön oikeasta yläkulmasta alaspäin.
    • iPhone 8 tai aiempi tai iOS 11 tai aiempi: pyyhkäise näytön alaosasta ylöspäin.
  3. Napauta  Näytön peilaus.
  4. Valitse Apple TV tai AirPlay 2 -yhteensopiva äly-TV luettelosta. Tarvitsetko apua?
  5. Jos TV-ruudussa näkyy AirPlay-salasana, syötä salasana iOS- tai iPadOS-laitteeseesi.

Televisiosi käyttää iOS- tai iPadOS-laitteen näytön suuntaa ja kuvasuhdetta. Jotta peilattu laitteen näyttö täyttää TV-ruutusi, muuta televisiosi kuvasuhdetta tai zoomausasetuksia.

Jos haluat lopettaa iOS- tai iPadOS-laitteen peilaamisen, avaa Ohjauskeskus, napauta Näytön peilaus ja sitten Lopeta peilaus. Voit myös painaa Apple TV Remoten Menu-painiketta.

Macin näytön peilaaminen tai laajentaminen

Apple TV:n tai AirPlay 2 -yhteensopivan äly-TV:n avulla voit peilata Macisi koko näytön televisioosi tai käyttää televisiotasi erillisenä näyttönä.

macOS:n näyttökuva, jossa on valittuna AirPlay-valikkokohde, ja sisäisen Retina-näytön peilausasetuksen vieressä on valintamerkki.

1. Yhdistä Macisi samaan Wi-Fi-verkkoon Apple TV:si tai AirPlay 2 -yhteensopivan äly-TV:si kanssa.
  2. Klikkaa  Macin näytön yläosan valikkoriviltä. Jos et näe kuvaketta , valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset > Näytöt. Valitse sen jälkeen ”Näytä peilausvalinnat valikkorivillä, kun ne ovat käytettävissä”.
  3. Valitse Apple TV:si tai AirPlay 2 -yhteensopiva äly-TV:si. Tarvitsetko apua?
  4. Jos televisiosi näytölle ilmestyy AirPlayn pääsykoodi, syötä pääsykoodi Macissa.

Asetusten muuttaminen tai peilauksen lopettaminen

Jos haluat muuttaa peilattavan työpöydän kokoa televisiossa, klikkaa  valikkoriviltä. Täsmäytä sitten työpöydän koko valitsemalla Peilaa sisäinen näyttö tai täsmäytä televisiosi koko valitsemalla Peilaa Apple TV.

AirPlay sallii myös television käytön Macin erillisenä näyttönä. Klikkaa vain  valikkoriviltä, ja valitse sitten Käytä erillisenä näyttönä.

Jos haluat lopettaa television peilaamisen tai käytön erillisenä näyttönä, klikkaa valikkoriviltä , ja valitse sitten Sammuta AirPlay. Voit myös painaa Apple TV Remoten Menu-painiketta.

Lue lisätietoja Macin näytön peilaamisesta tai laajentamisesta.