Videosisällön toistaminen ja laitteen näytön peilaaminen Apple TV:hen AirPlayn avulla

AirPlayn avulla voit nähdä laitteesi sisällön suoraan Apple TV:ssä. Suoratoista video. Jaa kuvasi. Tai peilaa laitteesi näyttö kokonaisuudessaan – kaikki tämä AirPlaylla.

Videon toistaminen AirPlaylla iPhonesta, iPadista tai iPod touchista

1. Avaa appi ja etsi video, jonka haluat suoratoistaa AirPlaylla Apple TV:hen.
  2. Napauta . Joidenkin muiden valmistajien appien tapauksessa sinun on ehkä ensin napautettava toista kuvaketta.* Napauta Kuvat-apissa ja sitten AirPlay.
  3. Valitse Apple TV:si. Jos et näe Apple TV:täsi, varmista, että iOS-laite on yhteydessä samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Apple TV. Tarvitsetko apua?

Jos haluat lopettaa suoratoistamisen, napauta  suoratoistettavassa apissa. Napauta sitten luettelosta iPhoneasi, iPadiasi tai iPod touchiasi.

Haluatko suoratoistaa ääntä AirPlaylla? Lue lisätietoja esimerkiksi musiikin ja podcastien suoratoistamisesta AirPlaylla Apple TV:hen, HomePodiin tai muihin AirPlay-yhteensopiviin kaiuttimiin.

*Jotkin videoapit eivät tue AirPlayta iOS:ssä. Jos et pysty käyttämään AirPlayta videoapin kanssa, tarkista App Storesta, onko appi saatavilla Apple TV:hen.

Videon toistaminen AirPlaylla Macista

1. Avaa Macissa appi tai sivusto, josta haluat suoratoistaa videota.
  2. Klikkaa videotoiston säätimissä .
  3. Valitse Apple TV:si. Jos et näe Apple TV:täsi, varmista, että Mac on yhteydessä samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Apple TV. Tarvitsetko apua?

Jos haluat lopettaa videon suoratoistamisen, klikkaa  videotoiston säätimissä, ja valitse sitten Laita AirPlay pois päältä.

iPhonen, iPadin tai iPod touchin peilaaminen

Käytä Näytön peilaus -ominaisuutta, niin voit tarkastella iOS-laitteesi koko näyttöä Apple TV:ssä.

1. Avaa Ohjauskeskus:
    • iPhone X tai uudempi tai iPad, jossa on iOS 12 tai uudempi: pyyhkäise näytön oikeasta yläkulmasta alaspäin.
    • iPhone 8 tai aiempi tai iOS 11 tai aiempi: pyyhkäise minkä tahansa näytön alareunasta ylöspäin.
  2. Napauta  Näytön peilaus.
  3. Valitse Apple TV:si luettelosta. Jos et näe Apple TV:täsi, varmista, että iOS-laite on yhteydessä samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Apple TV. Tarvitsetko apua?
  4. Jos TV-ruudussa näkyy AirPlay-salasana, syötä salasana iOS-laitteeseesi.

Televisiosi käyttää iOS-laitteen näytön suuntaa ja kuvasuhdetta. Jotta peilattu iOS-laitteen näyttö täyttää TV-ruutusi, muuta TV:n kuvasuhdetta tai zoom-asetuksia.

Jos haluat lopettaa iOS-laitteen peilaamisen, avaa Ohjauskeskus, napauta Näytön peilaus ja sitten Lopeta peilaus. Voit myös painaa Apple TV Remoten Menu-painiketta.

Macin näytön peilaaminen tai laajentaminen

Apple TV:n avulla voit peilata Macisi koko näytön televisioosi tai käyttää televisiotasi erillisenä näyttönä.

1. Klikkaa  Macin näytön yläosan valikkoriviltä. Jos et näe -kuvaketta, valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset > Näytöt ja sitten Näytä peilausvalinnat valikkorivillä, kun ne ovat käytettävissä -valintaneliö.
  2. Valitse Apple TV:si. Jos et näe Apple TV:täsi, varmista, että Mac on yhteydessä samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Apple TV. Tarvitsetko apua?
  3. Jos televisiosi näytölle ilmestyy AirPlayn pääsykoodi, syötä pääsykoodi Macissa.

Jos haluat muuttaa peilattavan työpöydän kokoa televisiossa, klikkaa  valikkoriviltä. Täsmäytä sitten työpöydän koko valitsemalla Peilaa sisäinen näyttö tai täsmäytä televisiosi koko valitsemalla Peilaa Apple TV.

AirPlay sallii myös television käytön Macin erillisenä näyttönä. Klikkaa vain  valikkoriviltä, ja valitse sitten Käytä erillisenä näyttönä.

Jos haluat lopettaa television peilaamisen tai käytön erillisenä näyttönä, klikkaa valikkoriviltä , ja valitse sitten Sammuta AirPlay. Voit myös painaa Apple TV Remoten Menu-painiketta.

Lue lisätietoja Macin näytön peilaamisesta tai laajentamisesta.