iTunesin ja siihen liittyvien ohjelmiston osien poistaminen ja uudelleenasentaminen Windows 7:ssä tai uudemmassa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten iTunesin ja siihen liittyvien ohjelmiston osien asennus poistetaan kokonaan Windows 7:ssä, Windows 8:ssa ja Windows 10:ssä.

Joissain harvoissa tapauksissa voit joutua poistamaan iTunesin ja siihen liittyvät ohjelmiston osat ennen iTunesin uudelleenasennusta tai sen lataamista Microsoft Storesta. Jos AppleCare, artikkeli tai varoitusvalintaikkuna ohjaa asentamaan iTunesin uudelleen, voit tehdä sen noudattamalla näitä ohjeita.

iTunes Storesta ostettu mediasisältö ja CD-levyiltä tuodut kappaleet tallentuvat oletusarvoisesti Oma musiikki -kansioon. iTunesin poistaminen ei poista niitä. On erittäin epätodennäköistä, että iTunes-kirjastostasi katoaa sisältöä, kun noudatat alla olevia ohjeita. On kuitenkin suositeltavaa varmuuskopioida iTunes-kirjasto säännöllisesti.

Jos tarvitset apua iTunesin lataamiseen tai päivittämiseen Microsoft Storessa, ota yhteys Microsoftiin. Jos et voi päivittää tai asentaa iTunesin Windows-versiota ja latasit sen Applen verkkosivustolta, lue, mitä tehdä.

iTunesin ja siihen liittyvien osien poistaminen

Jos tarvitset apua osien asennuksen poistoon, noudata seuraavia ohjeita:

Poista iTunesin ja siihen liittyvien ohjelmiston osien asennus seuraavassa järjestyksessä:

1. iTunes
  2. Apple Software Update
  3. Apple Mobile Device Support
  4. Bonjour
  5. Apple Application Support (32-bittinen)
  6. Apple Application Support (64-bittinen)

Joissain järjestelmissä voi näkyä kaksi Apple Application Supportin tai iTunesin versiota. Tämä on normaalia. Jos näet kaksi versiota, varmista, että poistat molempien asennuksen.

Älä poista näitä osia eri järjestyksessä tai poista vain osaa niistä, koska sillä voi olla odottamattomia seurauksia. Kun olet poistanut tietyn osan, sinua saatetaan pyytää käynnistämään tietokone uudelleen. Käynnistä tietokone uudelleen vasta kun olet poistanut kaikki osat.

Varmista, että iTunesin ja siihen liittyvien osien asennus on kokonaan poistettu

Useimmiten iTunesin ja siihen liittyvien osien poistaminen Ohjauspaneelista poistaa kaikki kyseisten ohjelmien tukitiedostot. Joissain harvoissa tapauksissa joitakin tiedostoja voi kuitenkin jäädä jäljelle. Kun olet poistanut iTunesin ja siihen liittyvät osat, etsi ja poista mahdolliset muut tukitiedostot seuraavien ohjeiden avulla.

1. Avaa Suorita-komento painamalla Windows- ja R-näppäimiä.
  2. Kirjoita Suorita-ikkunaan seuraava komento:
    %programfiles%
  3. Avaa Program Files -kansio klikkaamalla OK.
  4. Jos näet seuraavat kansiot, poista ne:
    iTunes
    Bonjour
    iPod

Jos näkyviin tulee ilmoitus ”Kohdetta iPodService.exe ei voida poistaa: Se on toisen henkilön tai ohjelman käytössä”, noudata tämän artikkelin lopussa olevia lisäohjeita, ennen kuin noudatat muita alla olevia ohjeita.
  5. Avaa Common Files -kansio ja sitten Apple-kansio.
  6. Jos näet seuraavat kansiot, poista ne:
    Mobile Device Support
    Apple Application Support
    CoreFP
  7. Avaa Tietokone-kohdassa oleva Paikallinen levy (C:) tai muu levy, johon ohjelmat on asennettu.

Jos käytät 32-bittistä Windows-versiota, siirry vaiheeseen 13.
    Jos käytät 64-bittistä Windows-versiota, jatka vaiheella 8.

8. Avaa Program Files (x86) -kansio.
  9. Etsi ja poista seuraavat kansiot, jos ne löytyvät:
    iTunes
    Bonjour
    iPod
  10. Avaa Common Files -kansio ja sitten Apple-kansio.
  11. Etsi ja poista seuraavat kansiot, jos ne löytyvät:
    Mobile Device Support
    Apple Application Support
    CoreFP
  12. Avaa Tietokone-toiminto ja avaa sitten Paikallinen levy (C:) tai muu kovalevy, johon käyttöjärjestelmä on asennettu.
  13. Klikkaa roskakoria hiiren oikealla painikkeella ja valitse sitten Tyhjennä roskakori.

Asenna uudelleen iTunes ja siihen liittyvät osat

Kun olet varmistanut, että iTunesin asennus on kokonaan poistettu, käynnistä tietokone uudelleen (ellet ole vielä tehnyt sitä). Hanki sitten iTunesin uusin versio Windows-tietokoneeseesi:

Jos ongelmat jatkuvat, hanki apua:

• Jos hankit iTunesin Microsoft Storesta, ota yhteys Microsoftin tukeen.
  • Jos latasit iTunesin Applen verkkosivustolta, ota yhteys Apple-tukeen.

Jos saat Windows Installer -pakettia koskevan virheilmoituksen

Yritä korjata ohjelmisto Windowsin Ohjauspaneelissa noudattamalla näitä ohjeita.

Jos saat iPodService.exe-ilmoituksen

Noudata seuraavia ohjeita, jos iPod-kansiota poistettaessa näyttöön tulee seuraava ilmoitus: Kohdetta iPodService.exe ei voida poistaa: Se on toisen henkilön tai ohjelman käytössä.

1. Varmista, etteivät iTunes ja iPodin päivitysapuohjelma ole auki.
  2. Paina näppäimistösi ctrl-, alt- ja poistonäppäinyhdistelmää ja pidä sitä painettuna.
  3. Valitse Käynnistä Tehtävienhallinta.
  4. Avaa Prosessit-välilehti.
  5. Etsi luettelosta iPodService.exe.
  6. Klikkaa iPodService.exe ja valitse Lopeta prosessi.
  7. Sulje Tehtävienhallinta.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.