Tietoja Apple Paysta kauppiaille

Apple Pay tarjoaa asiakkaille helpon, turvallisen ja suojatun tavan maksaa kaupoissa, apeissa, verkossa ja yrityschatissa. Asiakkaat voivat käyttää laitteita, joita he kantavat koko ajan mukanaan.

Apple Payn hyväksyminen on nopeampaa kuin perinteisten luotto- ja pankkikorttien sekä muiden maksutapojen hyväksyminen. Asiakkaan ei enää tarvitse etsiskellä oikeaa korttia lompakostaan. Apeissa tai verkkosivustoilla Safaria käytettäessä1 asiakkaat voivat siirtyä kassalle yhdellä kosketuksella.

Apple Pay -maksujen hyväksyminen on turvallisempaa kuin perinteisten luotto-, pankki- ja prepaid-korttimaksujen hyväksyminen. Jokainen asiakkaan iPhonella tai iPadilla tekemä maksu edellyttää Face ID:tä, Touch ID:tä tai pääsykoodia. Ja aina kun asiakas ottaa Apple Watchin kädestään, hän joutuu antamaan pääsykoodin sen käyttämiseksi. Et myöskään saa tietoosi asiakkaiden luotto- tai pankkikorttinumeroita, joten et käsittele niitä järjestelmissäsi Apple Pay -maksujen yhteydessä.

Miten voin aloittaa Apple Pay -maksujen hyväksymisen liikkeessäni?

Maasi tai alueesi mukaan2 Apple Pay toimii Visan, Mastercardin, American Expressin, Discoverin, Interacin, eftposin, China Union Payn, Suican, iD:n ja QUICPayn sekä useimpien korttien myöntäjien ja maksupalveluntarjoajien verkoissa.

Jotta voit hyväksyä Apple Payn liikkeessäsi, tarvitset lähimaksamista tukevan maksupäätteen. Japanissa päätteiden on tuettava iD:tä, QUICPayta tai Suicaa. Ota yhteyttä maksupalveluntarjoajaasi maksupäätteen määrittämistä varten. Kerro heille, että haluat vastaanottaa Apple Pay -maksuja päätteelläsi.

Apple Pay Cash -maksut käsitellään normaalien Apple Pay -maksujen tapaan.5 Jos olet jo hyväksynyt Discover-pankkikorttilähimaksut, Apple Pay Cashin hyväksymisen pitäisi myös onnistua muutoksitta. Jos et ole vielä hyväksynyt Discover-pankkikorttilähimaksuja, ota yhteys palveluntarjoajaasi ja varmista, että myyntipisteesi järjestelmä hyväksyy Apple Payn käytön ja että siinä on uusimmat kernel- ja laitteistoversiot. Varmista myös, että se tukee oikeita BIN-numeroryhmiä.

Saat lisätietoja ottamalla yhteyden kauppiaiden tukeen.

Maksupäätteeni on jo NFC-/FeliCa-pääte tai etälukemista tukeva pääte. Voinko aloittaa Apple Pay -maksujen vastaanottamisen heti?

Jos hyväksyt Visa-, Mastercard-, American Express-, Discover-, China Union Pay-, Suica-, iD-, QUICPay- tai Interac-lähimaksut, todennäköisesti pystyt hyväksymään Apple Payn näille verkoille ilman muutoksia. Jos et ole vielä hyväksynyt lähimaksuja, ota yhteys maksupalveluntarjoajaasi ja varmista, että maksupäätejärjestelmäsi hyväksyy Apple Payn, ja pyydä sen ottamista käyttöön. Saat lisätietoja Apple Payn kauppiaan muistilistasta.

Koituuko Apple Pay -maksujen vastaanottamisesta lisäkuluja?

Ei. Apple ei veloita mitään lisämaksuja.

Veloitetaanko Apple Pay -maksut lähi- vai etämaksuina?

Apple Pay -maksut myymälöissä ovat lähimaksuja. Apeissa tai verkossa tehdyt Apple Pay -maksut ovat etämaksuja.

Olenko vastuuvelvollinen mahdollisista maksuvälinepetoksista Apple Pay -maksujen yhteydessä?

Liikkeissä Apple Pay -maksut käsitellään samalla tavalla kuin nykyiset luotto-, pankki-, Suica- tai prepaid-korttimaksut. Apple Pay -maksuilla on samat vastuuvelvollisuusehdot.

Apeissa ja verkossa1 Apple Pay -maksut saatetaan käsitellä suotuisammin kuin vakiotyyppiset, fyysisellä kortilla tehdyt maksut. Vastuu tapahtumista saattaa siirtyä myöntäjälle. Ota yhteys maksupalveluntarjoajaasi ja ota selvää, miten voit hyötyä Apple Pay -maksujen vastuun siirtymisestä apissasi ja verkkosivustollasi.

Miten voin kertoa asiakkailleni, että he voivat maksaa Apple Paylla?

1. Aseta alueesi maksu- ja Apple Pay -merkit näkyville paikoille maksupäätteissäsi, jotta asiakkaat tietävät Apple Pay -maksujen olevan mahdollisia.
  2. Lataa Apple Pay -merkki ja käytä sitä sähköpostiviesteissä, päätteen näytössä ja verkkosivustolla.1
  3. Lisää Apple Pay Kartat-luetteloon
  4. Tilaa Apple Pay -tarroja ikkunoihin ja kassakoneisiin.3
  5. Siirry Apple Payn kehittäjille tarkoitetulle sivustolle, niin saat selville, miten voit kertoa asiakkaille heidän mahdollisuudestaan käyttää Apple Payta apissasi tai verkkosivustollasi.

Miten asiakkaat Japanissa tietävät, maksavatko he iD:llä vai QUICPaylla?

Japanissa Apple Pay -tapahtumat suoritetaan iD:llä, QUICPaylla tai Suicalla. Kun asiakkaat lisäävät luotto- tai prepaid-korttinsa Apple Payhin, se määritetään joko QUICPayksi tai iD:ksi. He voivat avata Wallet-apin, napauttaa korttia ja etsiä logon, josta selviää, onko kortti määritetty QUICPayksi vai iD:ksi. Jos asiakas haluaa maksaa Apple Paylla, kysy, käyttääkö hän QUICPayta, iD:tä vai Suicaa. Käsittele maksu samalla tavalla kuin etäluettavat fyysiset kortit.

Kun asiakkaat maksavat Apple Paylla, täytyykö heidän allekirjoittaa kuitti tai antaa PIN-koodi?

Jos asiakkaan maksutapahtuma ylittää tietyn summan, kun he maksavat kaupoissa Apple Paylla joissakin maissa ja alueilla, he saattavat joutua antamaan PIN-koodin. Joissakin tapauksissa heidän on ehkä allekirjoitettava kuitti tai käytettävä toista maksutapaa.4

Apple Pay Cash5 ei edellytä PIN-koodia, sillä jokainen maksu todennetaan Face ID:llä, Touch ID:llä tai suojatulla pääsykoodilla. Jotkin maksupäätteet saattavat silti pyytää PIN-koodia pankkikorttimaksun vahvistamiseen. Jos tätä pyydetään, neuvo asiakkaita antamaan nelinumeroinen koodi, kuten 0000.

Miten voin käsitellä Apple Pay -ostosten palautuksia?

Etsi ostos laitteen tilinumeron avulla ja käsittele palautus samalla tavalla kuin tavallisissa luotto-, pankki-, Suica- ja prepaid-korttiostoksissa. Japanissa ostos voidaan myös etsiä ja palautus käsitellä kuitin tapahtumatunnuksella.

Voit tarkistaa laitteen tilinumeron neljä viimeistä numeroa pyytämällä asiakasta avaamaan Walletin, napauttamaan korttiaan ja napauttamaan näytön oikeasta alakulmasta tietokuvaketta.

Voit myös pyytää asiakasta pitelemään iPhoneaan tai Apple Watchiaan lukulaitteen lähellä, valitsemaan ostoksessa käytetyn kortin ja valtuuttamaan palautuksen sitten Face ID:n, Touch ID:n tai pääsykoodin avulla.

Onko asiakkaan Apple Paylla tehtävän tapahtuman summalle rajaa kaupassani?

Apple Payn avulla asiakkaat voivat tehdä helppoja ja turvallisia minkä tahansa suuruisia lähimaksuja. Lue lisätietoja maksutapahtumien rajoista.

Miten voin alkaa hyväksyä Apple Payn käytön apissani tai verkossa?

Jos haluat hyväksyä Apple Pay -maksuja apissasi tai verkossa1, siirry Apple Payn kehittäjille tarkoitettuun sivustoon. Sen ohjeilla pääset alkuun.

Miten voin hyväksyä Apple Payn käytön yrityschatissa?

Jos haluat hyväksyä Apple Payn käytön yrityschatissa, siirry kehittäjien yrityschat -sivustoon. Sen ohjeilla pääset alkuun.6

Miten voin ottaa käyttöön Apple Payn kanssa käytettävän kanta-asiakasohjelmani?

Etukortteja voi lisätä käyttöön Apple Payn kanssa niitä tukevissa maksupäätteissä. Katso ohjeita Walletin käytön aloittamiseen tai ota yhteyttä kauppiaiden tukeen.

Mistä saan lisätietoja Apple Paysta?

1. Kiinassa Apple Payta voi käyttää verkossa Safarilla vain soveltuvissa iPhone- ja iPad-malleissa, joissa on iOS 11.2 tai uudempi.
  2. Katso, missä maissa ja alueilla Apple Payta tuetaan.
  3. Apple Pay -tarroja ei tällä hetkellä toimiteta Manner-Kiinaan, Japaniin tai Venäjälle.
  4. Jotta voit hyväksyä minkä tahansa suuruiset Apple Pay -maksut ilman allekirjoitusta, maksupäätteen täytyy olla tuettu ja määritetty ja maksupalveluntarjoajan täytyy tukea uusimpia verkon lähimaksumäärityksiä. Esittele kuluttajalaitteiden kortinhaltijan tarkistusta koskeva white paper -dokumentti maksupalveluntarjoajalle. Tiedustele, miten voit sallia Apple Payn käytön ilman allekirjoitusta.
  5. Apple Pay Cash on käytettävissä vain Yhdysvalloissa. Apple Pay Cash -kortin myöntäjä on Green Dot Bank (FDIC:n jäsen).
  6. Yrityschat on käytettävissä vain Yhdysvalloissa.