iPhonesta lähetetyt tekstiviestit eivät tule perille

Et ehkä saa tekstiviestiä, jonka joku muu lähettää sinulle iPhonesta, koska se on lähetetty iMessage-viestinä.

Näin voi käydä, jos olet käyttänyt iMessagea iPhonessa ja sitten siirtänyt SIM-korttisi tai puhelinnumerosi muun kuin Applen valmistamaan puhelimeen (kuten Android-, Windows- tai BlackBerry-puhelimeen). Jos et laittanut iMessagea pois päältä tai poistanut sitä käytöstä ennen muun kuin Applen valmistamaan puhelimeen vaihtamista, muut iOS-laitteet yrittävät edelleen lähettää tekstiviestit puhelinnumeroosi iMessagen avulla.

Lue, miten toimia, jos et saa iPhonesta lähetettyjä tekstiviestejä tai jos et pysty lähettämään tekstiviestejä henkilölle, jolla oli aiemmin iPhone.

Jos iPhone on edelleen käytettävissäsi

1. Laita iPhonesta pois siirtämäsi SIM-kortti takaisin siihen.
  2. Varmista, että iPhone on yhteydessä mobiilidataverkkoon (kuten 3G:hen tai LTE:hen).
  3. Valitse Asetukset > Viestit ja poista iMessage käytöstä.
  4. Valitse Asetukset > FaceTime ja laita FaceTime pois päältä.

Jos iPhone ei ole käytettävissäsi tai et voi laittaa iMessagea pois päältä

Lisätietoja

Seuraavat toimet eivät poista puhelinnumeron rekisteröintiä iMessagesta:

• tekstiviestin STOP lähettäminen numeroon 48369
  • verkkoasetusten nollaaminen
  • Apple ID:n salasanan vaihtaminen.

FaceTime ei ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa maissa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.