Jos Mac ei mene päälle tai se ei käynnisty

Jos Mac ei mene päälle tai se menee päälle, mutta se ei suorita käynnistystä loppuun, kokeile näitä ratkaisuja.

Virrankäyttöön liittyvien ongelmien tarkistaminen

Paina Macin virtapainiketta (jokaisessa Macissa on virtapainike) ja tarkkaile virransaannin merkkejä:

Jos Mac ei osoita virrankäytön merkkejä, varmista, että se saa virtaa:

• Varmista, että virtajohto on vahingoittumaton ja että se on kytketty kunnolla Maciin ja toimivaan pistorasiaan. Jos et ole varma pistorasiasta, testaa se lampulla tai jollakin muulla laitteella.
  • Jos käytät Mac-kannettavaa, varmista, että käytät oikeaa virtajohtoa ja virtalähdettä. Pidä niitä kytkettyinä pistorasiaan, kunnes akussa on tarpeeksi virtaa. Lue, miten voit suorittaa USB-C-virtalähteiden tai MagSafe-virtalähteiden vianmäärityksen.
  • Jos käytät ulkoista näyttöä, varmista, että se on laitettu päälle ja että siinä ei ole muita näyttöongelmia.
  • Varmista, että näytön kirkkautta on lisätty. Mac-kannettavien sisäisissä näppäimistöissä on kirkkauden lisäysnäppäin .

Kokeile sitten näitä ratkaisuja siihen katsomatta, osoittaako Mac virrankäytön merkkejä:

• Pidä virtapainiketta painettuna 10 sekunnin ajan ja paina sitä sitten uudelleen.
  • Irrota kaikki Macin lisävarusteet, kuten tulostimet, asemat, USB-keskittimet ja mobiililaitteet, ja yritä uudelleen. (Ongelma saattaa johtua yhdestä tai useammasta laitteesta tai niiden kaapeleista.) Pidä virtapainiketta vielä kerran painettuna 10 sekunnin ajan ja paina sitä sitten uudelleen.
  • Nollaa järjestelmänhallintayksikkö (SMC).

Muiden käynnistysongelmien tarkistaminen

• Jos Macin virta kytkeytyy, mutta käynnistystä ei suoriteta loppuun, voit ehkä ryhtyä toimenpiteisiin näyttöruudussa näkemäsi näytön mukaan.
  • Jos olet asentanut Maciisi äskettäin muistia tai kovalevyn (tai SSD-aseman), varmista, että se on yhteensopiva ja oikein asennettu. Poista se, jos se on mahdollista, ja yritä käyttää alkuperäistä muistia tai levyä.

Jos Mac ei vieläkään mene päälle tai se ei käynnisty

Jos tarvitset edelleen apua, ota yhteyttä Apple-tukeen, Apple Storeen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen.