Jos Mac ei käynnisty

Jos Mac ei näytä käynnistyvän, kokeile näitä ratkaisuja.

1. Paina Macin virtapainiketta. Jokaisessa Macissa on virtapainike, joka on yleensä merkitty virran merkillä . Tarkkaile sitten virransaannin merkkejä:
  2. Jos Mac ei osoita virrankäytön merkkejä, varmista, että se saa virtaa:
    • Varmista, että virtajohto on vahingoittumaton ja että se on kytketty kunnolla Maciin ja toimivaan pistorasiaan. Jos et ole varma pistorasiasta, testaa se lampulla tai jollakin muulla laitteella.
    • Jos käytät Mac-kannettavaa, varmista, että sen kanssa käytetään oikeaa virtajohtoa ja virtalähdettä, ja että laite on ollut kytkettynä pistorasiaan noin 5 minuuttia, minkä jälkeen akussa on tarpeeksi virtaa. Lue, miten voit suorittaa USB-C-virtalähteiden tai MagSafe-virtalähteiden vianmäärityksen.
    • Jos käytät ulkoista näyttöä, varmista, että se on laitettu päälle, että se on liitetty kunnolla Maciin ja että siinä ei ole kuva- tai näyttöongelmia.
  3. Kokeile sitten näitä ratkaisuja siihen katsomatta, osoittaako Mac virrankäytön merkkejä:
    • Pidä Macin virtapainiketta painettuna 10 sekunnin ajan ja paina sitä sitten uudelleen.
    • Nollaa järjestelmänhallintayksikkö (SMC).
    • Varmista, että näytön kirkkautta on lisätty. Mac-kannettavien sisäisissä näppäimistöissä on kirkkauden lisäysnäppäin .
    • Irrota kaikki Macin lisävarusteet, kuten tulostimet, asemat, USB-keskittimet ja mobiililaitteet, ja yritä uudelleen. (Ongelma saattaa johtua yhdestä tai useammasta laitteesta tai niiden kaapeleista.) Pidä virtapainiketta vielä kerran painettuna 10 sekunnin ajan ja paina sitä sitten uudelleen.
  4. Jos Macissa on virransaannin merkkejä, mutta näyttö pysyy pimeänä, kokeile toimenpiteitä, joilla voit ratkaista ongelman, kun Macin näyttö muuttuu käynnistyksen aikana pimeäksi.

Jos tarvitset edelleen apua, ota yhteyttä Apple-tukeen.