Jos Mac ei mene päälle tai se ei käynnisty

Jos Mac ei mene päälle tai se menee päälle, mutta se ei suorita käynnistystä loppuun, kokeile näitä ratkaisuja.

Paina Macin virtapainiketta  ja tarkkaile virrankäytön merkkejä:

Jos Mac ei osoita virrankäytön merkkejä, varmista, että se saa virtaa:

• Varmista, että virtajohto on vahingoittumaton ja että se on kytketty kunnolla Maciin ja toimivaan pistorasiaan. Jos et ole varma pistorasiasta, testaa se lampulla tai jollakin muulla laitteella.
  • Jos käytät Mac-kannettavaa, varmista, että käytät oikeaa virtajohtoa ja virtalähdettä, ja pidä niitä kytkettyinä pistorasiaan, kunnes akussa on tarpeeksi virtaa. Lue, miten voit suorittaa MagSafe-virtalähteiden tai USB-C-virtalähteiden vianmäärityksen.

Kokeile sitten näitä ratkaisuja siihen katsomatta, osoittaako Mac virrankäytön merkkejä:

• Pidä virtapainiketta painettuna 10 sekunnin ajan ja paina sitä sitten uudelleen. Jos tämä ei auta, irrota Macin lisävarusteet, kuten tulostimet, asemat, USB-keskittimet ja mobiililaitteet, ja yritä uudelleen. (Ongelma saattaa johtua yhdestä tai useammasta laitteesta tai niiden kaapeleista.)
  • Jos näyttöön ei ilmesty mitään, varmista, että sen kirkkautta on lisätty. Mac-kannettavien sisäisissä näppäimistöissä on kirkkauden lisäysnäppäin . Jos käytät ulkoista näyttöä, varmista, että se on laitettu päälle ja että siinä ei ole muita ongelmia.
  • Nollaa järjestelmänhallintayksikkö (SMC).

Jos Mac menee päälle, mutta se ei suorita käynnistystä loppuun, seuraavista ratkaisuista saattaa olla apua. Jos sinun on ensin laitettava Mac pois päältä, pidä virtapainiketta painettuna 10 sekunnin ajan.

Jos Mac ei vieläkään mene päälle tai käynnisty, tai et pysty asentamaan macOS:ää uudelleen tai palauttamaan sitä varmuuskopiosta, ota yhteyttä Apple-tukeen, Apple Storeen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen. Sillä välin, jos Mac ei suorita käynnistystä loppuun ja sinulla on toinen käynnistyslevy, saatat pystyä yhdistämään sen Maciin ja suorittamaan käynnistyksen tältä levyltä nykyisen käynnistyslevyn sijaan.