iCloud-tallennustilan hallinta

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit hallita iCloud-tallennustilaa ja ostaa sitä lisää, jos saavutat tai ylität sen rajan.

Määrittäessäsi iCloudin saat automaattisesti 5 gigatavua tallennustilaa. Voit käyttää tämän tallennustilan iCloud-varmuuskopioiden tekemiseen, kuvien ja videoiden tallentamiseen iCloud-kuvakirjastoon sekä iCloud Drivessa olevien dokumenttien pitämiseen ajan tasalla. Jos tarvitset lisätilaa, voit ostaa lisää iCloud-tallennustilaa 50 gigatavusta alkaen hintaan 0,99 dollaria (USD) kuukaudessa. Lue lisätietoja oman alueesi hinnoista.

Jos iCloud-tallennustila loppuu, laite ei varmuuskopioi sisältöjä iCloudiin. Uusia kuvia ja videoita ei lähetetä iCloud-kuvakirjastoon. iCloud Drive ja muut iCloud-ohjelmat eivät enää päivity laitteillasi. Et myöskään pysty lähettämään tai vastaanottamaan viestejä iCloud-sähköpostiosoitteellasi. Voit tällöin vapauttaa tilaa.

iCloud-tallennustilan koon tarkistaminen

• iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa:
    • Jos käytössäsi on iOS 10.3 tai uudempi, valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud > iCloud-tallennustila.
    • Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud > Tallennustila.
  • Mac: valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, valitse iCloud ja klikkaa Hallitse.
  • Windows-tietokone: avaa iCloudin Windows-versio ja klikkaa Hallitse.

Lisätilan tekeminen iCloudissa

Ennen kuin poistat mitään, voit halutessasi arkistoida tai luoda kopioita iCloudiin tallentamistasi tiedoista.

Varmuuskopiot

Kun varmuuskopioit iPhonen, iPadin tai iPod touchin iCloudiin, laitteesi tärkeimmät tiedot varmuuskopioidaan automaattisesti. Näitä ovat esimerkiksi dokumentit, kuvat ja videot. Lue lisätietoja iCloudin varmuuskopioimista tiedoista.

Seuraavien ohjeiden avulla voit hallita käytössä olevan tallennustilan määrää.

Varmuuskopioitavien iOS-ohjelmien valitseminen

Monet ohjelmat varmuuskopioituvat automaattisesti iCloudiin, kun ne on asennettu. Voit valita, mitkä ohjelmat varmuuskopioituvat iCloudiin, ja poistaa nykyisiä varmuuskopioita tallennustilasta. Toimi seuraavasti iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

iOS 10.3 tai uudempi:

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud > iCloud-tallennustila > Hallitse tallennustilaa.
  2. Napauta mitä tahansa tiliisi linkitettyä iPhonea, iPadia tai iPod touchia.
  3. Poista Valitse varmuuskopioitava data -kohdasta käytöstä kaikki ohjelmat, joita et halua varmuuskopioida.
  4. Valitse Laita pois päältä ja poista.

iOS 10.2 tai aiempi:

1. Valitse Asetukset > iCloud > Tallennustila > Hallitse tallennustilaa.
  2. Napauta iOS-laitteesi nimeä.
  3. Poista Varmuuskopiovalinnat-kohdasta käytöstä kaikki ohjelmat, joita et halua varmuuskopioida.
  4. Valitse Laita pois päältä ja poista.

Kun vahvistat, että haluat laittaa ohjelman pois päältä ja poistaa sen, iCloud ei enää varmuuskopioi ohjelmaa, ja kaikki sen tiedot poistetaan iCloudista.

Jotkin ohjelmat, kuten Viestit ja Sanelin, varmuuskopioidaan aina, eikä tätä voi muuttaa.

Varmuuskopioiden poistaminen ja iCloud-varmuuskopioinnin ottaminen pois päältä laitteessasi

Noudata seuraavia laitettasi koskevia ohjeita.

iPhone, iPad ja iPod touch

iOS 10.3 tai uudempi:

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud > iCloud-tallennustila > Hallitse tallennustilaa.
  2. Napauta mitä tahansa tiliisi linkitettyä iPhonea, iPadia tai iPod touchia.
  3. Napauta Poista varmuuskopio > Ota käytöstä ja poista.

iOS 10.2 tai aiempi:

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Tallennus- ja iCloud-tilan käyttö.
  2. Valitse iCloud-kohdasta Hallitse tallennustilaa.
  3. Napauta laitteesi nimeä.
  4. Napauta Poista varmuuskopio > Ota käytöstä ja poista.

Kun poistat varmuuskopion, myös iPhonesi, iPadisi ja iPod touchisi iCloud-varmuuskopiointi otetaan pois päältä.

Mac

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud-kuvaketta.
  2. Klikkaa Hallitse ja valitse Varmuuskopiot.
  3. Valitse jokin laitteen varmuuskopioista ja klikkaa Poista. Jos haluat poistaa varmuuskopioinnin käytöstä ja poistaa kaikki kyseisen laitteen varmuuskopiot iCloudista, valitse Poista, kun sinua pyydetään vahvistamaan valinta.
  4. Kun poistat varmuuskopion, myös laitteen varmuuskopiointi poistetaan käytöstä.

Windows 7, Windows 8 ja Windows 10

1. Avaa iCloudin Windows-versio.
  2. Klikkaa Tallennustila.
  3. Valitse luettelossa olevista kohteista Varmuuskopiointi.
  4. Valitse jokin laitteen varmuuskopioista ja valitse Poista. Jos haluat poistaa varmuuskopioinnin käytöstä ja poistaa kaikki kyseisen laitteen varmuuskopiot iCloudista, valitse Poista, kun sinua pyydetään vahvistamaan valinta. Kun poistat varmuuskopion, myös laitteen varmuuskopiointi poistetaan käytöstä.

iCloud-varmuuskopiot ovat käytettävissä 180 päivän ajan siitä, kun poistat iCloud-varmuuskopioinnin käytöstä tai lopetat sen käyttämisen.

iCloud-kuvakirjaston koon pienentäminen

iCloud-kuvakirjasto käyttää iCloud-tallennustilaa kuvien ja videoiden pitämiseen ajan tasalla laitteidesi välillä. Voit vapauttaa iCloudissa tallennustilaa poistamalla minkä tahansa laitteen Kuvat-ohjelmasta kuvat ja videot, joita et enää tarvitse.

Voit vapauttaa laitteessa tallennustilaa myös valitsemalla laitteen Asetuksista Optimoi tallennustila. Kun Optimoi tallennustila -toiminto on käytössä, Kuvat-ohjelma vapauttaa tarvittaessa automaattisesti tallennustilaa korvaamalla alkuperäiset kuvat ja videot laitteen koon mukaisilla versioilla. Alkuperäiset kuvat ja videot säilytetään täydellä tarkkuudella iCloudissa, ja voit ladata ne milloin tahansa. Lue lisätietoja kuvien ja videoiden tallennustilan hallinnasta.

Voit palauttaa poistamasi kuvat ja videot Äskettäin poistetut -albumista 30 päivän ajan. Jos haluat poistaa sisältöä Äskettäin poistetut -kansiosta nopeammin, napauta Valitse ja valitse sitten poistettavat kohteet. Napauta Poista > Poista. Jos ylität iCloud-tallennustilakiintiösi, laitteesi poistaa välittömästi kaikki poistamasi kuvat ja videot, eikä niitä voi palauttaa Äskettäin poistetut -albumista.

Voit poistaa kuvia ja videoita iCloud-kuvakirjastostasi seuraavien ohjeiden mukaisesti.

iPhone, iPad ja iPod touch

1. Avaa Kuvat-ohjelma ja napauta näytön alalaidassa Kuvat.
  2. Napauta Valitse ja valitse yksi tai useampi poistettava kuva tai video.
  3. Napauta roskakorikuvaketta ja napauta sitten Poista kuva.

Mac

1. Avaa Kuvat-ohjelma.
  2. Valitse poistettavat kuvat ja videot.
  3. Valitse Kuva ja klikkaa sitten Poista kuvat.

iCloud.com

1. Kirjaudu iCloud.comiin.
  2. Klikkaa Kuvat-ohjelmaa ja klikkaa Valitse kuvat.
  3. Valitse poistettavat kuvat tai videot.
  4. Klikkaa roskakorikuvaketta ja klikkaa sitten Poista.

Kuvakirjaston koon pienentäminen

Jos et käytä iCloud-kuvakirjastoa, Kameran rulla kuuluu iCloud-varmuuskopioon. Voit tarkistaa varmuuskopion koon iOS 10.3 -laitteessasi valitsemalla Asetukset > [nimesi] > iCloud > iCloud-tallennustila> Hallitse tallennustilaa. (Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud > Tallennustila > Hallitse tallennustilaa.) Napauta sitten iOS-laitteesi nimeä.

Kuvakirjaston varmuuskopion kokoa voi pienentää tallentamalla kuvat ja videot tietokoneeseen ja varmuuskopioimalla iOS-laitteen sen jälkeen manuaalisesti. Jos haluat pitää kuvat ja videot iOS-laitteessa, voit poistaa varmuuskopioinnin käytöstä kuvakirjaston osalta tai ostaa lisää tallennustilaa. Jos et halua säilyttää joitakin kuvia, voit poistaa ne. Avaa Kuvat-ohjelma ja valitse poistettava kohde. Klikkaa sitten roskakorikuvaketta ja napauta Poista kuva.

iCloud Drive

Voit hallita iCloud Driveen tallennettavia tiedostoja iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Macissa tai Windows-tietokoneessa.

iPhone, iPad tai iPod touch

Voit hallita tiedostoja iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla seuraavasti:

iOS 10.3 tai uudempi:

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud > iCloud-tallennustila > Hallitse tallennustilaa.
  2. Vieritä alas kohtaan Dokumentit ja data ja napauta Muut dokumentit.
  3. Poista yksittäisiä tiedostoja ohjelmasta napauttamalla Muokkaa tai pyyhkäisemällä vasemmalle.

iOS 10.2 tai aiempi:

1. Valitse Asetukset > iCloud > Tallennustila > Hallitse tallennustilaa.
  2. Napauta iCloud Drivea käyttävän ohjelman nimeä.
  3. Poista yksittäisiä tiedostoja ohjelmasta napauttamalla Muokkaa tai pyyhkäisemällä vasemmalle.

Mac

Jos Macissa on OS X Yosemite tai uudempi, voit hallita iCloud Drivessa olevia tiedostoja käyttämällä Finderin iCloud Drive -kansiota:

1. Ota iCloud Drive tarvittaessa käyttöön Macissasi. Voit tehdä sen seuraavasti:
    1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud-kuvaketta.
    2. Kirjaudu sisään Apple ID:llä.
    3. Ota iCloud Drive käyttöön. Valitse Valinnat-kohdasta ohjelmat tai kansiot, joihin liittyviä tiedostoja haluat hallita.
  2. Avaa Finder ja siirry iCloud Drive -kansioon.
  3. Vedä kohde roskakoriin tai siirrä se johonkin muuhun kansioon Macissa.

Windows

Jos käytössä on Windows 7 tai uudempi, voit hallita iCloud Drive -tiedostoja Windowsin Resurssienhallinnan avulla. Voit lisätä iCloud Drive -kansion Windowsin Resurssienhallintaan seuraavasti:

1. Lataa ja asenna iCloudin Windows-versio.
  2. Kirjaudu sisään Apple ID:llä.
  3. Ota iCloud Drive käyttöön.

iCloud.com

Voit hallita tiedostoja iCloud Drive -ohjelmassa iCloud.comissa. Kirjaudu iCloud.comiin, klikkaa iCloud Drive -ohjelmaa, valitse poistettavat tiedostot ja klikkaa sitten roskakorikuvaketta.

Mail

Voit vapauttaa iCloud-tallennustilaa poistamalla sähköpostiviestejä iCloud-sähköpostitililtäsi. Voit myös siirtää sähköpostiviestejä iPhonesta, iPadista tai iPod touchista Maciin tai Windows-tietokoneeseen, jolloin niitä ei enää huomioida iCloud-tallennustilassa.

Voit poistaa viestejä tililtäsi seuraavasti. Muista, että viestit, joissa on suuria liitteitä, vievät enemmän tilaa kuin pelkkää tekstiä sisältävät viestit.

iPhone, iPad tai iPod touch

Jos iPhone, iPad tai iPod touch on määritetty käyttämään iCloud-sähköpostia, voit vapauttaa tilaa poistamalla viestejä haluamistasi postilaatikoista ja tyhjentämällä roskakorin:

1. Voit poistaa viestin pyyhkäisemällä sitä vasemmalle.
  2. Napauta roskakorikansiota.
  3. Poista viestit yksi kerrallaan, tai poista ne kaikki napauttamalla Muokkaa ja sitten Poista kaikki.

Mac- tai Windows-tietokone

Jos käytät iCloud Mailia tietokoneen sähköpostiohjelman (kuten Macin Mailin tai Windowsin Microsoft Outlookin) kanssa, toimi seuraavasti:

• Mail Macissa: Poista viestit, joita et enää tarvitse. Valitse sitten Postilaatikko > Hävitä poistetut kohteet ja valitse valikosta iCloud-sähköpostitilisi.
  • Microsoft Outlook 2007 (Windows): Poista viestit, joita et enää tarvitse. Valitse sitten Muokkaa > Tyhjennä ja valitse valikosta Apple ID:si.
  • Microsoft Outlook 2010–2016 (Windows): Poista viestit, joita et enää tarvitse. Outlook poistaa viestit pysyvästi, kun seuraavan kerran suljet Outlookin ja käynnistät sen uudelleen.

iCloud.com

1. Kirjaudu tietokoneella iCloud.comiin.
  2. Klikkaa Mail.
  3. Poista viestit, joita et enää tarvitse. Klikkaa sitten rataskuvaketta ja valitse Tyhjennä roskakori.

Lisätietoja

*Jos sinulla on iCloud-tili vain verkkokäytössä, voit vapauttaa tallennustilaa siirtämällä tai poistamalla dokumentteja.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.