iCloud-tallennustilan hallinta

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit hallita iCloud-tallennustilaa ja ostaa sitä lisää, jos saavutat tai ylität sen rajan.

Määrittäessäsi iCloudin saat automaattisesti 5 Gt tallennustilaa. Voit käyttää tämän tallennustilan iCloud-varmuuskopioiden luomiseen, kuvien ja videoiden tallentamiseen iCloud-kuvat-kansioon sekä iCloud Drivessa olevien dokumenttien pitämiseen ajan tasalla. Jos tarvitset lisätilaa, voit ostaa lisää iCloud-tallennustilaa. Pienin tilaus on 50 Gt hintaan 0,99 € kuukaudessa. Jos valitset 200 Gt:n tai 2 Tt:n tilauksen, voit jakaa tallennustilan perheen keskenLue lisää tilauksista ja hinnoittelusta alueellasi.

Jos iCloud-tallennustilasi loppuu, laite ei varmuuskopioi sisältöjä iCloudiin, uusia kuvia ja videoita ei lähetetä iCloud-kuvat-kansioon ja iCloud Drive, muut iCloud-apit ja tekstiviestit eivät pysy ajan tasalla laitteidesi välillä. Et myöskään pysty lähettämään tai vastaanottamaan sähköpostiviestejä iCloud-sähköpostiosoitteellasi. Voit tällöin vapauttaa tilaa.

iCloud-tallennustilan tarkistaminen

• iPhone, iPad tai iPod touch:
    • Jos käytössäsi on iOS 10.3 tai uudempi, valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud. Napauta iCloud-tallennustila tai Hallitse tallennustilaa.
    • Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud > Tallennustila.
  • Mac: Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset, klikkaa iCloud ja sitten Hallitse.
  • Avaa Windows-tietokoneessa iCloudin Windows-versio.

Lisätilan tekeminen iCloudissa

Voit vapauttaa iCloud-tallennustilaa poistamalla tarpeetonta sisältöä, kuten vanhoja iCloud-varmuuskopioita, kuvia, videoita, tiedostoja ja sähköposti- ja tekstiviestejä. Ennen kuin poistat mitään, voit halutessasi arkistoida tai luoda kopioita iCloudiin tallentamistasi tiedoista.

iCloud-varmuuskopioinnin hallinta

Kun varmuuskopioit iPhonen, iPadin tai iPod touchin iCloudiin, laitteesi tärkeimmät tiedot varmuuskopioidaan automaattisesti. Näitä ovat esimerkiksi dokumentit, kuvat ja videot. Lue lisätietoja iCloudin varmuuskopioimista tiedoista.

Voit pienentää iCloud-varmuuskopion kokoa ja vapauttaa iCloud-tallennustilaa ottamalla tarpeettomien appien varmuuskopioinnin pois päältä tai poistamalla vanhoja iCloud-varmuuskopioita.

Varmuuskopioitavien appien valitseminen

Monet iOS-apit varmuuskopioituvat automaattisesti iCloudiin, kun ne on asennettu. Voit valita, mitkä apit varmuuskopioituvat, ja poistaa nykyisiä varmuuskopioita tallennustilasta. Toimi seuraavasti iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

iOS 10.3 tai uudempi:

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud.
  2. Jos käytössäsi on iOS 11 tai uudempi, napauta Hallitse tallennustilaa > Varmuuskopiot. Jos käytössäsi on iOS 10.3, napauta iCloud-tallennustila > Hallitse tallennustilaa.
  3. Napauta käyttämäsi laitteen nimeä.
  4. Poista Valitse varmuuskopioitava data -kohdasta käytöstä kaikki apit, joita et halua varmuuskopioida.
  5. Valitse Laita pois päältä ja poista.

iOS 10.2 tai aiempi:

1. Valitse Asetukset > iCloud > Tallennustila > Hallitse tallennustilaa.
  2. Napauta käyttämäsi laitteen nimeä.
  3. Poista Varmuuskopiovalinnat-kohdasta käytöstä kaikki ohjelmat, joita et halua varmuuskopioida.
  4. Valitse Laita pois päältä ja poista.

Kun vahvistat, että haluat laittaa apin pois päältä ja poistaa sen, iCloud ei enää varmuuskopioi appia, ja kaikki sen tiedot poistetaan iCloudista.

Jotkin apit varmuuskopioidaan aina, eikä tätä voi muuttaa.

Varmuuskopioiden poistaminen ja iCloud-varmuuskopioinnin ottaminen pois päältä laitteessasi

Noudata laitettasi koskevia ohjeita.

iPhone, iPad ja iPod touch

iOS 10.3 tai uudempi:

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud.
  2. Jos käytössäsi on iOS 11, napauta Hallitse tallennustilaa > Varmuuskopiot. Jos käytössäsi on iOS 10.3, napauta iCloud-tallennustila > Hallitse tallennustilaa.
  3. Napauta käyttämäsi laitteen nimeä.
  4. Napauta Poista varmuuskopio > Ota käytöstä ja poista.

iOS 10.2 tai aiempi:

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Tallennus- ja iCloud-tilan käyttö.
  2. Valitse iCloud-kohdasta Hallitse tallennustilaa.
  3. Napauta käyttämäsi laitteen nimeä [esim. (Laitteen nimi) Tämä (laitteen tyyppi)].
  4. Napauta Poista varmuuskopio > Ota käytöstä ja poista.

Kun poistat varmuuskopion, myös iPhonesi, iPadisi ja iPod touchisi iCloud-varmuuskopiointi otetaan pois päältä.

Mac

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud.
  2. Klikkaa Hallitse ja valitse Varmuuskopiot.
  3. Valitse jokin laitteen varmuuskopioista ja klikkaa Poista. Jos haluat poistaa varmuuskopioinnin käytöstä ja poistaa kaikki kyseisen laitteen varmuuskopiot iCloudista, valitse Poista, kun sinua pyydetään vahvistamaan valinta.
  4. Kun poistat varmuuskopion, myös laitteen varmuuskopiointi poistetaan käytöstä.

Windows-tietokone

1. Avaa iCloudin Windows-versio.
  2. Klikkaa Tallennustila.
  3. Valitse luettelossa olevista kohteista Varmuuskopiointi.
  4. Valitse jokin laitteen varmuuskopioista ja valitse Poista. Jos haluat poistaa varmuuskopioinnin käytöstä ja poistaa kaikki kyseisen laitteen varmuuskopiot iCloudista, valitse Poista, kun sinua pyydetään vahvistamaan valinta. Kun poistat varmuuskopion, myös laitteen varmuuskopiointi poistetaan käytöstä.

iCloud-varmuuskopiot ovat käytettävissä 180 päivän ajan siitä, kun poistat iCloud-varmuuskopioinnin käytöstä tai lopetat sen käyttämisen.

iCloud-kuvat-kansion koon pienentäminen

iCloud-kuvat-kansio käyttää iCloud-tallennustilaa kuvien ja videoiden pitämiseen ajan tasalla laitteidesi välillä. Voit vapauttaa iCloudissa tallennustilaa poistamalla minkä tahansa laitteen Kuvat-ohjelmasta kuvat ja videot, joita et enää tarvitse.

Voit vapauttaa laitteessa tallennustilaa myös valitsemalla laitteen Asetuksista Optimoi tallennustila. Kun Optimoi tallennustila -toiminto on käytössä, Kuvat vapauttaa tarvittaessa automaattisesti tallennustilaa korvaamalla alkuperäiset kuvat ja videot laitteen koon mukaisilla versioilla. Alkuperäiset kuvat ja videot säilytetään täydellä tarkkuudella iCloudissa, ja voit ladata ne milloin tahansa. Lue lisätietoja kuvien ja videoiden tallennustilan hallinnasta.

Voit palauttaa poistamasi kuvat ja videot Äskettäin poistetut -albumista 30 päivän ajan. Jos haluat poistaa sisältöä Äskettäin poistetut -kansiosta nopeammin, napauta Valitse, ja valitse sitten poistettavat kohteet. Napauta Poista > Poista. Jos ylität iCloud-tallennustilakiintiösi, laitteesi poistaa välittömästi kaikki poistamasi kuvat ja videot, eikä niitä voi palauttaa Äskettäin poistetut -albumista.

Voit poistaa kuvia ja videoita iCloud-kuvat-kansiosta seuraavien ohjeiden mukaisesti.

iPhone, iPad ja iPod touch

1. Avaa Kuvat-ohjelma ja napauta näytön alalaidassa Kuvat.
  2. Napauta Valitse ja valitse yksi tai useampi poistettava kuva tai video.
  3. Napauta roskakorikuvaketta ja napauta sitten Poista kuva.

Mac

1. Avaa Kuvat-ohjelma.
  2. Valitse poistettavat kuvat ja videot.
  3. Valitse Kuva ja klikkaa sitten Poista kuvat.

iCloud.com

1. Kirjaudu iCloud.comiin.
  2. Klikkaa Kuvat-ohjelmaa.
  3. Valitse poistettavat kuvat tai videot.
  4. Klikkaa , ja klikkaa sitten Poista.

Kuvakirjaston koon pienentäminen

Jos et käytä iCloud-kuvat-kansiota, Kameran rulla kuuluu iCloud-varmuuskopioon. Voit tarkistaa iCloud-varmuuskopion kuvakirjaston käyttämän kiintiön toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

• Jos käytössäsi on iOS 11 tai uudempi, valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud > Hallitse tallennustilaa  > Varmuuskopiot > [Laitteen nimi] Tämä laite.
  • Jos käytössäsi on iOS 10.3, valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud > iCloud-tallennustila > Hallitse tallennustilaa > [Laitteen nimi] Tämä laite.
  • Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud > Tallennustila > Hallitse tallennustilaa > [Laitteen nimi] Tämä laite.

Kuvien varmuuskopion kokoa voi pienentää tallentamalla kuvat ja videot tietokoneeseen ja varmuuskopioimalla iOS-laite sen jälkeen manuaalisesti. Jos haluat pitää kuvat ja videot iOS-laitteessa, voit poistaa varmuuskopioinnin käytöstä kuvien osalta tai ostaa lisää tallennustilaa. Jos et halua säilyttää joitakin kuvia, voit poistaa ne. Avaa Kuvat ja valitse poistettava kohde. Napauta sitten roskakorikuvaketta ja napauta Poista kuva.

Tiedostojen poistaminen iCloud Drivessa

Voit hallita ja poistaa iCloud Driveen tallennettavia tiedostoja iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Macissa tai Windows-tietokoneessa.

iOS 11:ssä ja uudemmissa iCloud Drivesta poistetut tiedostot säilyvät Äskettäin poistetut -kohdassa 30 päivää, jonka jälkeen ne poistetaan laitteesta.

iPhone, iPad tai iPod touch

iOS 11 tai uudempi:

1. Valitse Tiedostot-appi ja napauta Selaa.
  2. Napauta Sijainnit-kohdan alapuolelta iCloud Drive > Valitse.
  3. Valitse poistettavat tiedostot ja napauta .
  4. Valitse Sijainnit > Äskettäin poistetut > Valitse.
  5. Valitse tiedostot, jotka haluat poistaa.
  6. Napauta Poista.

iOS 10.3 tai aiempi:

1. Siirry iCloud Drive -appiin.
  2. Napauta Valitse.
  3. Valitse tiedostot, jotka haluat poistaa.
  4. Napauta Poista > Poista iCloud Drivesta.

Mac

macOS High Sierrassa tai uudemmassa voit hallita iCloud Drive -tiedostoja käyttämällä Finderin iCloud Drive -kansiota:

1. Ota iCloud Drive tarvittaessa käyttöön Macissasi. Voit tehdä sen seuraavasti:
    1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud.
    2. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.
    3. Ota iCloud Drive käyttöön. Valitse Valinnat-kohdasta ohjelmat tai kansiot, joihin liittyviä tiedostoja haluat hallita.
  2. Avaa Finder ja siirry iCloud Drive -kansioon.
  3. Vedä kohde roskakoriin tai siirrä se johonkin muuhun kansioon Macissa.
  4. Avaa Roskakori ja klikkaa poistettavia tiedostoja hiiren oikeanpuoleisella painikkeella.
  5. Valitse Poista välittömästi.

Windows

Jos käytössä on Windows 7 tai uudempi, voit hallita iCloud Drive -tiedostoja Windowsin Resurssienhallinnan avulla. Voit lisätä iCloud Drive -kansion Windowsin Resurssienhallintaan seuraavasti:

1. Lataa ja asenna iCloudin Windows-versio.
  2. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.
  3. Ota iCloud Drive käyttöön.
  4. Siirry iCloud Drive -kansioon.
  5. Valitse tiedostot, jotka haluat poistaa.
  6. Valitse Poista-painike.

iCloud.com

1. Kirjaudu iCloud.comiin.
  2. Klikkaa iCloud Drive -ohjelmaa.
  3. Valitse poistettavat tiedostot ja klikkaa .
  4. Avaa iCloud Drive -kansio ja klikkaa Äskettäin poistetut.
  5. Valitse tiedostot, jotka haluat poistaa.
  6. Klikkaa Poista.

Sähköpostiviestien poistaminen ja Mailin hallinta

Voit vapauttaa iCloud-tallennustilaa poistamalla sähköpostiviestejä iCloud-sähköpostitililtäsi. Voit myös siirtää sähköpostiviestejä iPhonesta, iPadista tai iPod touchista Maciin tai Windows-tietokoneeseen, jolloin niitä ei enää huomioida iCloud-tallennustilassa.

Voit poistaa viestejä tililtäsi seuraavasti. Muista, että viestit, joissa on suuria liitteitä, vievät enemmän tilaa kuin pelkkää tekstiä sisältävät viestit.

iPhone, iPad tai iPod touch

Jos iPhone, iPad tai iPod touch on määritetty käyttämään iCloud-sähköpostia, voit vapauttaa tilaa poistamalla viestejä haluamistasi postilaatikoista ja tyhjentämällä roskakorin:

1. Voit poistaa viestin pyyhkäisemällä sitä vasemmalle.
  2. Napauta roskakorikansiota.
  3. Poista viestit yksitellen tai poista kaikki kerralla napauttamalla Muokkaa > Poista kaikki.

Mac- tai Windows-tietokone

Jos käytät iCloud Mailia tietokoneen sähköpostiohjelman (kuten Macin Mailin tai Windowsin Microsoft Outlookin) kanssa, toimi seuraavasti:

• Mail Macissa: Poista viestit, joita et enää tarvitse. Valitse sitten Postilaatikko > Hävitä poistetut kohteet ja valitse valikosta iCloud-sähköpostitilisi.
  • Microsoft Outlook 2010–2016 (Windows): Poista viestit, joita et enää tarvitse. Outlook poistaa viestit pysyvästi, kun seuraavan kerran suljet Outlookin ja käynnistät sen uudelleen.

iCloud.com

1. Kirjaudu tietokoneella iCloud.comiin.
  2. Klikkaa Mail.
  3. Poista viestit, joita et enää tarvitse. Klikkaa sitten rataskuvaketta ja valitse Tyhjennä roskakori.

Tekstiviestien ja liitteiden poistaminen Viestit-apissa

Kun käytät Viestit-appia iCloudissa, kaikki tekstiviestit ja lähetetyt ja vastaanotetut liitteet lasketaan mukaan käyttämääsi iCloud-tallennustilaan. Voit vapauttaa tilaa poistamalla tekstiviestejä ja liitteitä, kuten kuvia, videoita ja tiedostoja, joita et enää tarvitse. Noudata laitettasi koskevia ohjeita.

iPhone tai iPad

Voit poistaa viestin tai liitteen seuraavasti:

1. Pidä viestikeskustelussa painettuna sen viestin kuplaa tai sitä liitettä, jonka haluat poistaa.
  2. Napauta Lisää.
  3. Napauta roskakorikuvaketta ja napauta sitten Poista viesti. Jos haluat poistaa viestiketjun kaikki viestit, napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa Poista kaikki -painiketta. Napauta sitten Poista keskustelu.

Voit poistaa kokonaisen keskustelun seuraavasti:

1. Pyyhkäise vasemmalle sen keskustelun päältä, jonka haluat poistaa.
  2. Napauta Poista.
  3. Vahvista napauttamalla uudelleen Poista.

Haluatko poistaa useampia keskusteluita samanaikaisesti? Avaa Viestit ja napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa Muokkaa-painiketta. Napauta sitten keskustelun vieressä olevaa ympyrää ja napauta oikeassa alakulmassa olevaa Poista-painiketta.

Mac

Voit poistaa viestin tai liitteen seuraavasti:

1. Avaa viestikeskustelu.
  2. Ctrl-klikkaa poistettavan viestikuplan tyhjää aluetta.
  3. Valitse Poista.
  4. Klikkaa Poista.

Voit poistaa kokonaisen keskustelun seuraavasti:

1. Ctrl-klikkaa keskustelua.
  2. Valitse Poista keskustelu.
  3. Klikkaa Poista.

Sanelujen poistaminen

iCloud-sanelujen ansiosta äänitallenteesi tallennetaan iCloudiin.* Voit poistaa ne helposti, jos haluat vapauttaa tallennustilaa.

Avaa Sanelin ja poista tallenteet, joita et halua säilyttää. Ne siirtyvät sitten Äskettäin poistetut -kohtaan, josta ne poistetaan lopullisesti 30 päivän kuluttua. Siihen asti voit joko palauttaa ne tai poistaa ne pysyvästi. Jos haluat poistaa tai palauttaa kaikki tallenteet kerralla, valitse joko Palauta kaikki tai Poista kaikki.

Jos käytössäsi on iOS 11 tai aiempi tai macOS High Sierra tai aiempi, sanelut tallennetaan iCloud-varmuuskopioon, ei iCloudiin.

Lisätietoja

Lue, miten iCloud toimii Kiinassa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.