Jos Etsi iPhoneni on offline-tilassa tai se ei toimi

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä voit tehdä, jos et näe laitettasi luettelossa tai jos näet tuntemattoman laitteen tai varoituksen, jonka mukaan laitteesi on offline-tilassa.

Missä on...? -appi yhdistää Etsi iPhoneni- ja Etsi ystäväni -toiminnot yhdeksi apiksi iOS 13:ssa ja uudemmissa, iPadOS:ssä ja macOS Catalinassa. Jos tarvitset apua sen löytämiseen, käytä iPhonen, iPadin tai iPod touchin hakutoimintoa tai Macin Spotlightia. Voit myös jakaa sijainnin tai etsiä kadonneen laitteen iCloud.comissa.

Jos käytössäsi on iOS 13, iPadOS, macOS Catalina tai watchOS 6, Missä on...? -appi yhdistää Etsi iPhoneni- ja Etsi ystäväni -toiminnot yhdeksi apiksi. Pääset alkuun ottamalla Missä on...? -apin käyttöön ja ottamalla Etsi [laitteeni] -toiminnon käyttöön.

Jos laite ei näy Missä on...? -apissa

Jos et näe laitettasi iCloud.comissa tai Missä on...? -apissa, toimi seuraavien ohjeiden mukaan ja tarkista tilanne jokaisen toimenpiteen jälkeen:

• Varmista, että olet kirjautunut laitteessa iCloudiin: Napauta iOS 10.3:ssa tai uudemmassa Asetukset. Jos näet Kirjaudu [laitteeseen] -viestin, napauta sitä ja anna Apple ID:si sekä salasanasi. Napauta iOS:n aiemmissa versioissa Asetukset > iCloud ja anna Apple ID:si sekä salasanasi.
  • Napauta iOS 13:ssa Asetukset > [nimesi] > Missä on...? > Etsi iPhoneni. Napauta iOS:n aiemmissa versioissa Asetukset > [nimesi] > iCloud > Etsi [laitteeni]. Jos Etsi [laitteeni] ei ole käytössä, ota se käyttöön. Napauta sitten Salli.
  • Tarkista, millä Apple ID:llä olet kirjautunut sisään. Olet ehkä kirjautunut iCloud.comiin tai Missä on...? -appiin toisella Apple ID:llä kuin laitteessa, jota ei näy. Voit tarkistaa tämän kirjautumalla Missä on...? -appiin tai iCloud.comiin muiden Apple ID -tiliesi tiedoilla ja etsimällä laitteesi.
  • Tarkista, että laitteessasi on mobiili- tai Wi-Fi-verkkoyhteys. Jos esimerkiksi haluat etsiä Macisi tai Apple Watchisi, sen on oltava yhteydessä internetiin tunnetun Wi-Fi-verkon kautta (ei Ethernet-yhteyden kautta). Jos pystyt käyttämään laitettasi ja näet, että sen internet-yhteys toimii, laita lentokonetila päälle ja pois päältä. Tarvitsetko edelleen apua? Sammuta laite ja käynnistä se uudelleen. iOS 13:ssa voit ottaa käyttöön Aktivoi ”Etsi yhteydettömät” -ominaisuuden ja nähdä laitteesi myös silloin, kun se on offline-tilassa.
  • Napauta Asetukset > Yleiset > Päivä ja aika. Tarkista, että Aseta automaattisesti on päällä, jolloin päivämäärä ja aika asetetaan automaattisesti aikavyöhykkeesi perusteella.
  • Jos laitteellasi on iOS 13, ota sen sijaan käyttöön Etsi [laitteeni] -appi.

Voit rekisteröidä samalla Apple ID:llä korkeintaan 100 omistamaasi laitetta Etsi [laitteeni] -appiin. Jos haluat rekisteröidä laitteen, kun olet jo rekisteröinyt 100 muuta laitetta, poista ensin jokin laitteistasi. Lue, miten järjestelmän ylläpitäjät hallinnoivat Missä on...? -appia yrityksissä ja oppilaitoksissa.

Jos laitteesi näkyy Missä on...? -apissa, mutta se on offline-tilassa

Jos näet viestin Ei päällä, Sijaintia ei saatavilla tai Sijaintipalvelut pois päältä, laite saattaa olla offline-tilassa. Syynä voi olla jokin seuraavista:

• Laitteen virta ei ole päällä, akku on loppu tai laitteen viimeisen sijainnin lähettämisestä Applelle on kulunut yli 24 tuntia (jos Lähetä viimeisin sijainti on päällä). Jos laite on yhteydessä internetiin, akun jäljellä oleva varaus näkyy tietopaneelin oikeassa yläkulmassa.
  • Missä on...? -appia tukevaa laitetta ei ole yhdistetty tunnettuun Wi-Fi- tai mobiilidataverkkoon. Odota muutama minuutti ja yritä uudelleen.
  • Olet maassa tai alueella, jossa tätä ominaisuutta ei ole saatavilla. Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä kaikissa maissa ja kaikilla alueilla teknisistä rajoituksista tai paikallisesta lainsäädännöstä johtuen.

Voit silti toistaa ääntä, lähettää viestin, lähettää lukituspyynnön tai aloittaa iOS-laitteesi tyhjentämisen Etsi [laitteeni] -toiminnolla. Laite vastaanottaa komennon sen jälkeen, kun olet käynnistänyt laitteen ja muodostanut sillä internet-yhteyden.

Jos otat yhteyttä matkapuhelinoperaattoriisi ja ilmoitat laitteesi kadonneeksi tai varastetuksi, operaattori saattaa sulkea SIM-korttisi tai liittymäsi. Tällöin iPhonesi palvelu katkeaa, etkä pysty löytämään iOS-laitettasi, toistamaan siinä ääntä, lähettämään siihen viestiä tai lukituspyyntöä tai aloittamaan laitteen tyhjennystä Etsi [laitteeni] -toiminnon avulla. Voit kuitenkin suojata tietosi muilla tavoilla.

Laitteesi viimeisin tunnettu sijainti on nähtävissä vuorokauden ajan. Jos laitteesi on offline-tilassa tai se ei pysty muodostamaan yhteyttä Etsi [laitteeni] -toimintoon yli 24 tuntiin, viimeisintä tunnettua sijaintia ei näytetä.

Sijaintiympyrä on liian suuri, jotta siitä olisi hyötyä

Sijaintiympyrä saattaa olla suuri, jos laite määrittää edelleen tarkempaa sijaintia. Odota muutama minuutti ja päivitä kartta uudelleen. Jos sijaintiympyrä on edelleen suuri, laite ei välttämättä saa yhteyttä Wi-Fi- tai GPS-signaaliin.

Näen laitteen, jota minulla ei ole tai jota en käytä enää

Ennen kuin myyt tai luovutat iPhonesi, iPadisi, iPod touchisi, Apple Watchisi, AirPodisi tai Macisi, kirjaudu ulos iCloudista ja tyhjennä laitteen kaikki sisältö ja asetukset. Kun kirjaudut ulos iCloudista laitteellasi, iCloud poistaa Etsi [laitteeni] -apin käytöstä ja poistaa laitteen luettelostasi.

Jos laitteesi on offline-tilassa, voit poistaa sen laiteluettelosta. Avaa iCloud.com, klikkaa nimeäsi ja klikkaa sitten Tiliasetukset. Valitse laitteesi kohdasta Omat laitteet ja klikkaa laitteen nimen oikealla puolella olevaa poistokuvaketta. Voit myös pyyhkäistä Missä on...? -apissa iOS-laitteen nimen päältä ja napauttaa Poista.

Jos laitteesi palaa verkkoon ja Etsi [laitteeni] on päällä, laitteesi ilmestyy automaattisesti takaisin laiteluetteloosi.

Laitteeni on linkitetty edellisen omistajan tiliin

Jos sinua pyydetään antamaan edellisen omistajan Apple ID ja salasana, kun otat iPhonen, iPadin, iPod touchin tai Macin käyttöön, tai pääsykoodi, kun käynnistät Apple Watchin, laite on edelleen liitetty edellisen omistajan tiliin aktivointilukituksella. Ota yhteyttä edelliseen omistajaan ja pyydä tätä sammuttamaan Etsi [laitteeni] ja poistamaan laite omalta tililtään. Lue lisää iOS-laitteen, Apple Watchin tai Macin aktivointilukituksesta.

Etsi Macini ei mene päälle

Jos Etsi Macini ei mene päälle, kokeile seuraavia ohjeita:

1. Avaa iCloud-järjestelmäasetukset (Järjestelmäasetukset > Apple ID ja klikkaa sitten iCloud). Jos näet Ylläpitäjän valtuutus vaaditaan -viestin, et ole Macisi ylläpitäjäkäyttäjä. Kirjaudu ulos tililtäsi, kirjaudu takaisin sisään ylläpitäjänä ja yritä laittaa Etsi Macini päälle.
  2. Tarkista, onko Macin palautusjärjestelmä ajan tasalla. Jos iCloud-järjestelmäasetuksissa näkyy Palautusjärjestelmän päivitys vaaditaan -viesti, Mac täytyy päivittää. Valitse Omenavalikosta Ohjelmistopäivitys ja varmista, että asennat tietokoneesi macOS-versiolle tarkoitetun palautusosiopäivityksen.
  3. Varmista, että Macisi palautusosio ei ole vahingoittunut. Yritä tarkistaa ja korjata osio Levytyökalun avulla.

Lisätietoja

Kun käytät hallittua Apple ID:tä, joka liittyy koulutuslaitokseen, Etsi [laitteeni] ei ole tilisi vaihtoehdoissa. Et näe Etsi [laitteeni] -appia, kun kirjaudut sisään iCloud.comiin. Jos laitteesi on kadonnut, ota yhteyttä oppilaitoksesi ylläpitäjään.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.