Ohjeita Etsi iPhoneni -apin käyttöön

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tehdä, jos et näe laitettasi luettelossa tai jos näet tuntemattoman laitteen tai varoituksen, jonka mukaan laitteesi on offline-tilassa.

Laitettani ei näy Etsi iPhoneni -apissa

Eikö laitettasi näy iCloud.comissa tai Etsi iPhoneni -apissa? Toimi seuraavien ohjeiden mukaan ja tarkista tilanne jokaisen toimenpiteen jälkeen:

• Varmista, että olet kirjautunut laitteessa iCloudiin: Napauta iOS 10.3:ssa tai uudemmassa Asetukset. Jos näet Kirjaudu [laitteeseen] -viestin, napauta sitä ja anna Apple ID:si sekä salasanasi. Napauta iOS:n aiemmissa versioissa Asetukset > iCloud ja anna Apple ID:si sekä salasanasi.
  • Napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud > Etsi iPhoneni. Jos Etsi iPhoneni ei ole päällä, laita se päälle. Napauta sitten Salli.
  • Tarkista, millä Apple ID:llä olet kirjautunut sisään. Olet ehkä kirjautunut iCloud.comiin tai Etsi iPhoneni -appiin toisella Apple ID:llä kuin laitteessa, jota ei näy. Voit tarkistaa tämän kirjautumalla Etsi iPhoneni -appiin tai iCloud.comiin muiden Apple ID -tiliesi tunnistetiedoilla ja etsimällä laitteesi.
  • Tarkista, että laitteestasi on muodostettu mobiili- tai Wi-Fi-verkkoyhteys. Jos haluat etsiä esimerkiksi Macisi tai Apple Watchisi, siitä on muodostettava internet-yhteys tunnetun Wi-Fi-verkon (ei Ethernetin) kautta. Jos pystyt käyttämään laitettasi ja näet, että sen internet-yhteys toimii, laita lentokonetila päälle ja pois päältä. Tarvitsetko edelleen apua? Sammuta laite ja käynnistä se uudelleen.
  • Napauta Asetukset > Yleiset > Päivä ja aika. Varmista, että Aseta automaattisesti -asetus on päällä. Se asettaa päivämäärän ja ajan automaattisesti aikavyöhykkeesi perusteella.

Voit rekisteröidä Etsi iPhoneni -appiin enintään sata laitetta samalla Apple ID:llä. Jos haluat rekisteröidä laitteen, kun olet jo rekisteröinyt sata muuta laitetta, poista ensin jokin laite.

Laitteeni näkyy Etsi iPhoneni -apissa, mutta se on offline-tilassa

iCloudin Etsi iPhoneni, joka näyttää Johnin iPhonen

Jos näet viestin Ei päällä, Sijaintia ei saatavilla tai Sijaintipalvelut pois päältä, laite saattaa olla offline-tilassa. Syynä voi olla jokin seuraavista:

• Laitteen virta ei ole päällä, akku on loppu tai laitteen viimeisen sijainnin lähettämisestä Applelle on kulunut yli 24 tuntia (jos Lähetä viimeisin sijainti on päällä). Jos laite on yhteydessä internetiin, akun jäljellä oleva varaus näkyy tietopaneelin oikeassa yläkulmassa.
  • Etsi iPhoneni -appia tukevaa laitetta tai Macia ei ole yhdistetty tunnettuun Wi-Fi- tai dataverkkoon. Odota muutama minuutti ja yritä uudelleen.
  • Olet maassa tai alueella, jossa tätä ominaisuutta ei tarjota. Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä joissakin maissa ja joillakin alueilla johtuen teknisistä rajoituksista tai paikallisesta lainsäädännöstä.

Voit edelleen toistaa äänen iOS-laitteessa, lähettää siihen viestin tai lukituspyynnön tai aloittaa laitteen tyhjennyksen Etsi iPhoneni -apin avulla. Laite vastaanottaa komennon sen jälkeen, kun olet käynnistänyt laitteen ja muodostanut siitä internet-yhteyden.

Jos otat yhteyttä matkapuhelinoperaattoriisi ja ilmoitat laitteesi kadonneeksi tai varastetuksi, operaattori saattaa sulkea SIM-korttisi tai liittymäsi. Tällöin iPhonesi palvelu katkeaa, etkä pysty löytämään iOS-laitettasi, toistamaan siinä ääntä, lähettämään siihen viestiä tai lukituspyyntöä tai aloittamaan laitteen tyhjennystä Etsi iPhoneni -apin avulla. Saatavilla on kuitenkin ohjeita siihen, miten voit suojata tietosi.

Laitteesi viimeisin tunnettu sijainti on nähtävissä vuorokauden ajan. Jos laitteesi on offline-tilassa eikä pysty muodostamaan yhteyttä Etsi iPhoneni -appiin yli 24 tuntiin, viimeisintä tunnettua sijaintia ei näytetä.

Sijaintiympyrä on liian suuri, jotta siitä olisi hyötyä

Sijaintiympyrä saattaa olla suuri, jos laite määrittää edelleen tarkempaa sijaintia. Odota muutama minuutti ja päivitä kartta uudelleen. Jos sijaintiympyrä on edelleen suuri, laite ei välttämättä saa Wi-Fi- tai GPS-signaalia.

Näen laitteen, jota minulla ei ole tai jota en käytä enää

Ennen kuin myyt tai luovutat iPhonesi, iPadisi, iPod touchisi, Apple Watchisi, AirPodsisi tai Macisi, kirjaudu ulos iCloudista ja tyhjennä laitteen kaikki sisältö ja asetukset. Kun kirjaudut ulos iCloudista laitteessasi, iCloud laittaa Etsi iPhoneni -apin pois päältä ja poistaa laitteen luettelosta.

Jos laitteesi on offline-tilassa, voit poistaa sen laiteluettelosta. Siirry iCloud.comiin ja klikkaa laitteen nimen oikealla puolella Poista-kuvake. Voit myös pyyhkäistä iOS-laitteen Etsi iPhoneni -apissa laitteen nimeä ja napauttaa Poista.

iCloudin Etsi iPhoneni, joka näyttää Johnin Apple Watchin

Jos laitteesi palaa online-tilaan ja Etsi iPhoneni on päällä, laite tulee taas automaattisesti näkyviin laiteluetteloon.

Laitteeni on linkitetty edellisen omistajan tiliin

Jos sinua pyydetään antamaan edellisen omistajan Apple ID ja salasana, kun otat iPhonea, iPadia tai iPod touchia käyttöön, tai pääsykoodia, kun laitat Apple Watchin päälle, laite on edelleen linkitetty edellisen omistajan tiliin Etsi iPhoneni -apin aktivointilukituksen avulla. Ota yhteyttä aiempaan omistajaan ja pyydä häntä laittamaan Etsi iPhoneni pois päältä sekä poistamaan laite tililtään.

Etsi Macini ei mene päälle

Jos Etsi Macini ei mene päälle, kokeile seuraavia ohjeita:

1. Avaa iCloud-järjestelmäasetukset. Jos näet Ylläpitäjän valtuutus vaaditaan -viestin, et ole Macisi ylläpitäjäkäyttäjä. Kirjaudu ulos tililtäsi, kirjaudu takaisin sisään ylläpitäjänä ja yritä laittaa Etsi Macini päälle.
  2. Tarkista, onko Macin palautusjärjestelmä ajan tasalla. Jos iCloud-järjestelmäasetuksissa näkyy Palautusjärjestelmän päivitys vaaditaan -viesti, Mac täytyy päivittää. Valitse Omenavalikosta Ohjelmistopäivitys ja varmista, että asennat tietokoneesi macOS-versiolle tarkoitetun palautusosiopäivityksen.
  3. Varmista, että Macisi palautusosio ei ole vahingoittunut. Yritä tarkistaa ja korjata osio Levytyökalun avulla.

Lisätietoja

Kun käytät oppilaitokseen liittyvää hallittua Apple ID:tä, Etsi iPhoneni ei ole käytettävissä tililläsi. Etsi iPhoneni -appia ei näy, kun kirjaudut iCloud.comiin. Jos laitteesi on kadoksissa, ota yhteyttä oppilaitoksesi ylläpitäjään.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.