Mailin yhteysasetuksien automaattinen hallinta Macissa

Mail säätää joitakin yhteysasetuksia automaattisesti sähköpostin toiminnan varmistamiseksi.

OS X Yosemite v10.10:ssä ja sitä uudemmissa versioissa Mail suorittaa seuraavat toimenpiteet aina, kun se ei saa muodostettua yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajaasi sähköpostin lähettämistä tai vastaanottamista varten. Tämä tapahtuu taustalla, muuttamatta palvelinasetuksia Mail-asetuksissa.

• Kokeilee eri porttinumeroita kullekin sähköpostiprotokollalle (IMAP, POP, SMTP),
  • yrittää käyttää tai olla käyttämättä TLS- tai SSL-salausta,
  • kokeilee erilaisia todennusmenetelmiä (salasana, MD5, NTLM, Kerberos, ei mitään),
  • kokeilee käyttää sähköpostin käyttäjätunnusta tilin toimialuenimen kanssa ja ilman sitä.

Mail ei säädä toimivia asetuksia, joten tämä toiminto on parasta jättää päälle.

Toiminnon hallinta macOS Sierrassa

1. Valitse Mailissa Sähköposti > Asetukset ja sitten Tilit.
  2. Valitse sähköpostitili luettelosta.
  3. Klikkaa Palvelinasetukset-välilehteä.
  4. Voit ottaa toiminnon käyttöön tai poistaa sen käytöstä Hallitse yhteysasetuksia automaattisesti -valintaneliöillä.
    Jos et näe valintaneliöitä, sähköpostipalveluntarjoajasi hallitsee yhteysasetuksia aina automaattisesti.

Mail-tiliasetukset: Palvelinasetukset-välilehti

Toiminnon hallinta OS X El Capitanissa tai Yosemitessa

Saapuva sähköposti

1. Valitse Mailissa Sähköposti > Asetukset ja sitten Tilit.
  2. Valitse sähköpostitili luettelosta.
  3. Klikkaa Lisäasetukset-välilehteä.
  4. Käytä Havaitse ja säilytä tiliasetukset automaattisesti -valintaneliötä tämän toiminnon käyttöönottoon tai käytöstä poistoon.
    Jos valintaneliö on himmennetty, sähköpostipalveluntarjoajasi hallitsee yhteysasetuksia aina automaattisesti.

Mail-tiliasetukset: Lisävalinnat-välilehti

Lähtevä sähköposti

1. Valitse Mailissa Sähköposti > Asetukset ja sitten Tilit.
  2. Valitse sähköpostitili luettelosta.
  3. Klikkaa Tilitiedot-välilehteä.
  4. Valitse Lähtevän postin palvelin (SMTP) -ponnahdusvalikosta Muokkaa SMTP-palvelinluetteloa.
  5. Varmista, että tilin SMTP-palvelin on valittu luettelosta.
  6. Klikkaa Lisäasetukset-välilehteä.
  7. Käytä Havaitse ja säilytä tiliasetukset automaattisesti -valintaneliötä tämän toiminnon käyttöönottoon tai käytöstä poistoon.
    Jos valintaneliö on himmennetty, sähköpostipalveluntarjoajasi hallitsee yhteysasetuksia aina automaattisesti.