Tietoja OS X Server 4.1:n turvallisuussisällöstä

Tässä artikkelissa kerrotaan OS X Server 4.1:n turvallisuussisällöstä.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustolla.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE-tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

OS X Server 4.1

• Dovecot

Saatavuus: OS X Yosemite 10.10 tai uudempi.

Vaikutus: Hyökkääjä saattoi pystyä purkamaan SSL:llä suojattujen tietojen salauksen.

Kuvaus: SSL 3.0:n luottamuksellisuuteen kohdistuu tunnettuja hyökkäyksiä, kun salausohjelmisto käyttää lohkosalausta CBC-tilassa. Hyökkääjä saattaa pakottaa SSL 3.0:n käytön estämällä yritykset muodostaa yhteys TLS 1.0:lla tai sitä korkeammalla suojauksella, vaikka palvelin tukisi parempaa TLS-versiota. Ongelma on ratkaistu poistamalla SSL 3.0:n tuki käytöstä Dovecotissa.

CVE-ID

CVE-2014-3566

• Palomuuri

Saatavuus: OS X Yosemite 10.10 tai uudempi.

Vaikutus: Järjestelmää ei joskus pakotettu käyttämään muokattuja palomuurisääntöjä.

Kuvaus: Palomuurin asetustiedostoissa oli viittaus virheelliseen polkuun. Ongelma on ratkaistu korjaamalla polku osoittamaan oikeaan asetustiedostoon.

CVE-ID

CVE-2015-1150: Chicagon yliopiston Research Computing Groupin Phil Schumm

• Postfix

Saatavuus: OS X Yosemite 10.10 tai uudempi.

Vaikutus: Hyökkääjä saattoi pystyä purkamaan SSL:llä suojattujen tietojen salauksen.

Kuvaus: SSL 3.0:n luottamuksellisuuteen kohdistuu tunnettuja hyökkäyksiä, kun salausohjelmisto käyttää lohkosalausta CBC-tilassa. Hyökkääjä saattaa pakottaa SSL 3.0:n käytön estämällä yritykset muodostaa yhteys TLS 1.0:lla tai sitä korkeammalla suojauksella, vaikka palvelin tukisi parempaa TLS-versiota. Ongelma on ratkaistu poistamalla SSL 3.0:n tuki käytöstä Postfixissä.

CVE-ID

CVE-2014-3566

• Wiki-palvelin

Saatavuus: OS X Yosemite 10.10 tai uudempi.

Vaikutus: Mobiililaitteita ei joskus pakotettu käyttämään käytönvalvontatoimenpiteitä.

Kuvaus: iPad-asiakkaita ei pakotettu käyttämään Toiminta- ja Ihmiset-wikisivujen käytönvalvontatoimenpiteitä. Ongelma on ratkaistu parantamalla käytönvalvonnan tarkistusta.

CVE-ID

CVE-2015-1151

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.