Mailin yhteysapurin käyttäminen

Mailin yhteysapuri voi auttaa selvittämään, miksi Mail-ohjelma ei voi lähettää tai vastaanottaa sähköpostia Macilla.

Jos et voi lähettää tai vastaanottaa sähköpostia Macilla, voit yrittää ratkaista ongelman Mailin yhteysapurin avulla. Mailin yhteysapuri tarkistaa internet-yhteytesi sekä kaikkien sähköpostitiliesi tilan.

Avaa Mail-ohjelma ja valitse sitten valikkoriviltä Ikkuna > Yhteysapuri.

Mailin yhteysapuri -ikkuna

Jos olet yhteydessä internetiin ja Mailin yhteysapuri näyttää punaisen pisteen jonkin sähköpostitilisi kohdalla, tarkista, onko Lisätiedot-sarakkeessa lisätietoja ongelmasta.

Jos Mail ei pystynyt kirjautumaan tilille

Jos Mailin yhteysapurin Lisätiedot-sarakkeessa näkyy, että Mail ei pystynyt kirjautumaan tilille:

• Sähköpostipalvelussasi saattaa olla käyttökatkos. Ota yhteyttä palveluntarjoajaasi tai tarkista sen palveluiden tilasivulta, onko postipalvelussa katkoja tai häiriöitä.
  • Sähköpostitilisi salasana saattaa puuttua tai se ei ehkä ole enää voimassa.

Jos Mail ei pystynyt muodostamaan yhteyttä palvelimeen

Jos Mailin yhteysapurin Lisätiedot-sarakkeessa näkyy, että Mail ei pystynyt muodostamaan yhteyttä palvelimeen:

• Sähköpostitilisi asetukset saattavat olla virheelliset. Tarkista Mailin asetuksista, että sähköpostitilisi asetukset ovat ajan tasalla. Voit tarkistaa monien sähköpostipalveluntarjoajien asetukset Mail-asetusten hakutyökalulla. Voit myös hakea ne sähköpostipalveluntarjoajaltasi
  • Verkon palomuuri saattaa myös estää yhteyden muodostamisen sähköpostipalveluun. Näin voi käydä jonkin muun ohjelmistovalmistajan palomuuriohjelmiston asentamisen jälkeen tai kun olet toisessa verkossa, joka ei salli tarvittavia sähköpostiyhteyksiä. Jos muodostat yhteyden yritysverkosta, pyydä apua yrityksesi IT-osastolta. Jos muodostat yhteyden jostain muualta, esimerkiksi kahvilasta tai nettikahvilasta, kysy neuvoja paikan henkilökunnalta.

Jos tarvitset lisätietoja

Jos tarvitset lisätietoja ongelmasta:

• Jos haluat nähdä perustiedot Mail-ohjelman ja sähköpostipalvelusi välisestä yhteydestä, klikkaa Näytä lisätiedot -painiketta. Jos vetolaatikossa ei näy tietoja, suorita uusi tarkistus klikkaamalla Tarkista uudelleen. Voit kopioida tiedot vetolaatikosta johonkin muuhun ohjelmaan, jossa niitä on helpompi lukea. Varoitus- tai Hälytys-merkinnällä varustetut viestit ovat peräisin sähköpostipalveluntarjoajaltasi.
  • Jos haluat, että Mail kirjaa muistiin tarkat tiedot yhteyksistä sähköpostipalveluusi, valitse Kirjaa yhteystoiminta -valintaneliö. Jos haluat lukea lokeja, klikkaa Näytä lokit. Jos haluat lopettaa kirjaamisen, poista Kirjaa yhteystoiminta -valintaneliön valinta.