Jos FaceTime-puhelun soittaminen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla ei onnistu

FaceTimen käyttöön iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla tarvitaan mobiiliverkko- tai Wi-Fi-yhteys. Wi-Fi-verkossa FaceTime vaatii laajakaistayhteyden.

FaceTimen käytössä voi esiintyä ongelmia seuraavista syistä:

FaceTime-puheluiden soittaminen tai vastaanottaminen ei onnistu

Jos mikään yllä olevista syistä ei päde sinuun eikä FaceTime-puheluiden soittaminen tai vastaanottaminen silti onnistu, toimi seuraavasti:

1. Varmista, että laitteesi on yhteydessä internetiin Wi-Fi- tai mobiiliverkkoyhteyden kautta.
    Lue lisäohjeita tilanteisiin, joissa reititin, palomuuri tai tietoturvaohjelmisto rajoittaa internetin käyttöä.
  2. Jos yrität käyttää FaceTimea mobiiliverkossa, varmista, että Käytä mobiilidataa -asetus on käytössä FaceTimelle. Valitse Asetukset, napauta Mobiiliverkko tai Mobiilidata ja laita sitten FaceTime päälle. Jos käytössäsi on iPad, kohta saattaa olla Asetukset > Mobiilidata.
  3. Valitse Asetukset > FaceTime ja varmista, että FaceTime on päällä.
    • Jos näet Odotetaan aktivointia -ilmoituksen, poista FaceTime käytöstä ja ota se sitten uudelleen käyttöön. Lue, mitä tehdä, jos FaceTimen aktivointi ei onnistu.
    • Jos FaceTime-asetusta ei näy, varmista, että kameraa ja FaceTimea ei ole poistettu käytöstä kohdassa Asetukset > Ruutuaika > Sisältö ja yksityisyys > Sallitut apit.
    • Tarkista, että käytössä on oikea puhelinnumero tai sähköpostiosoite.
  4. Valitse Asetukset > Yleiset > Päivä ja aika ja ota Aseta automaattisesti -asetus käyttöön.
  5. Käynnistä laite uudelleen.
  6. Päivitä laitteeseen iOS:n uusin versio.

Jos FaceTimessa on yhteys- tai äänenlaatuongelmia

Jos mobiiliverkko- tai Wi-Fi-yhteys toimii hitaasti tai jos muut käyttäjät suoratoistavat ääntä tai kuvaa samassa Wi-Fi-verkossa, seuraavia ongelmia saattaa esiintyä:

• Saat yhteyteen liittyviä varoitusviestejä, tai yhteyden muodostaminen ei onnistu.
  • Videopuhelut ovat katkonaisia.
  • Näyttö on pimeä.
  • Puhelut katkeavat.

Varmista, että sekä sinulla että puhelun vastaanottajalla on nopea Wi-Fi- tai mobiiliverkkoyhteys. Jos käytät Wi-Fiä, FaceTime vaatii laajakaistayhteyden.