Jos FaceTime-puhelun soittaminen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla ei onnistu

FaceTimen käyttöön iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla tarvitaan mobiiliverkko- tai Wi-Fi-yhteys. Wi-Fi-verkossa FaceTime vaatii laajakaistayhteyden.

FaceTimen käytössä voi esiintyä ongelmia seuraavista syistä:

• FaceTime ja FaceTime-äänipuhelut eivät välttämättä ole käytettävissä kaikissa maissa, kaikilla alueilla tai kaikkien operaattoreiden verkoissa
  • FaceTime ei ole saatavilla tai ei ehkä näy laitteissa, jotka on ostettu Saudi-Arabiasta, Pakistanista tai Yhdistyneistä arabiemiirikunnista (mukaan lukien Dubai). FaceTime on kuitenkin saatavilla Saudi-Arabiassa iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa, jossa on iOS 11.3 tai uudempi. FaceTime on myös saatavilla Pakistanissa iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa, jossa on iOS 12.4 tai uudempi. Päivitä laitteesi, niin voit käyttää FaceTimea Saudi-Arabiassa ja Pakistanissa.
  • FaceTime ei tue soitonsiirtoja.
  • Yrität vaihtaa FaceTime-puhelua tavalliseksi puheluksi tai FaceTime-äänipuheluksi. Voit tehdä niin lopettamalla nykyisen puhelun ja soittamalla sitten uuden puhelun.

FaceTime-puheluiden soittaminen tai vastaanottaminen ei onnistu

Jos mikään yllä olevista syistä ei päde sinuun eikä FaceTime-puheluiden soittaminen tai vastaanottaminen silti onnistu, toimi seuraavasti:

1. Varmista, että laitteesi on yhteydessä internetiin Wi-Fi- tai mobiiliverkkoyhteyden kautta.
    Lue lisäohjeita tilanteisiin, joissa reititin, palomuuri tai tietoturvaohjelmisto rajoittaa internetin käyttöä.
  2. Jos yrität käyttää FaceTimea mobiiliverkossa, varmista, että Käytä mobiilidataa -asetus on käytössä FaceTimelle. Valitse Asetukset, napauta Mobiiliverkko tai Mobiilidata ja laita sitten FaceTime päälle. Jos käytössäsi on iPad, kohta saattaa olla Asetukset > Mobiilidata.
  3. Valitse Asetukset > FaceTime ja varmista, että FaceTime on päällä.
    • Jos näet Odotetaan aktivointia -ilmoituksen, poista FaceTime käytöstä ja ota se sitten uudelleen käyttöön. Lue, mitä tehdä, jos FaceTimen aktivointi ei onnistu.
    • Jos FaceTime-asetusta ei näy, varmista, että kameraa ja FaceTimea ei ole poistettu käytöstä kohdassa Asetukset > Ruutuaika > Sisältö ja yksityisyys > Sallitut apit.
    • Tarkista, että käytössä on oikea puhelinnumero tai sähköpostiosoite.
  4. Valitse Asetukset > Yleiset > Päivä ja aika ja ota Aseta automaattisesti -asetus käyttöön.
  5. Käynnistä laite uudelleen.
  6. Päivitä laitteeseen iOS:n uusin versio.

Jos FaceTimessa on yhteys- tai äänenlaatuongelmia

Jos mobiiliverkko- tai Wi-Fi-yhteys toimii hitaasti tai jos muut käyttäjät suoratoistavat ääntä tai kuvaa samassa Wi-Fi-verkossa, seuraavia ongelmia saattaa esiintyä:

• Saat yhteyteen liittyviä varoitusviestejä, tai yhteyden muodostaminen ei onnistu.
  • Videopuhelut ovat katkonaisia.
  • Näyttö on pimeä.
  • Puhelut katkeavat.

Varmista, että sekä sinulla että puhelun vastaanottajalla on nopea Wi-Fi- tai mobiiliverkkoyhteys. Jos käytät Wi-Fiä, FaceTime vaatii laajakaistayhteyden.